Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Süperlig panorama


EN DEĞERLİ OYUNCU
Oyuncu Takım Puanı
Bobo......................................Beşiktaş.......................339
Lincoln...................................G.Saray........................335
Gökhan Ünal ........................Trabzon.......................269
Petkovic.................................Sivasspor.....................268
Tabata
...................................G.Antep.......................256
Selçuk İnan ...........................Trabzon.......................215
Ivankov .................................Bursaspor....................213
Hakan Balta..........................G.Saray........................211
Delgado.................................Beşiktaş.......................202
Barış Özbek ..........................G.Saray........................202

BU DEĞERLENDİRME NASIL YAPILDI?
HER FUTBOLCU: -Oynadığı Her Dakika İcin 1 -İsabetli Pas İçin 1 -İsabetsiz Pas İçin -1 -İkili Mücadeleden Kazandığı Her Top İçin 2 -İkili Mücadeleden Kaybettiği Her Top İçin -2 -Kaçırdığı Her Penaltı İçin -100 -Kendi Kalesine Attığı Gol Başına -25 -Yaptığı Her Faul Başına -10 -Yapılan Her Faul Başına 10 -Gördüğü Sarı Kart Başına -50 -Gördüğü Kırmızı Kart Başına -200 -Düşülen Her Ofsayt Başına -10 -Yapılan Her Gol Asisti İçin 75 -Önlediği Her Gol Girişimi İçin 50 -Her Şut İçin 5 -Her İsabetli Şut İçin 15
HER KALECİ: -Attığı Gol Başına 225 -Gol Yemeden Bitirdiği Her Maç İçin 150 -Önemli Kurtarış İçin 50 -Kurtardığı Her Penaltı Atışı İçin 150 -Yediği Gol Başına -50
DEFANS -Attığı Gol Başına 200 -Gol Yemeden Bitirdiği Her Maç İçin 125 -Yediği Gol Başına -50
ORTA SAHA -Attığı Gol Başına 175 -Yediği Gol Başına -20
FORVET -Attığı Gol Başına 150

HAFTANIN RAKAMLARI
23

Turkcell Süper Lig'in ilk haftasında 23 gol atıldı. Maç başına düşen gol ortalaması 2.56 oldu. 6 takım galibiyet sevinci yaşadı. 3 maç berebere bitti. Haftanın en farklı galibiyetini Denizlispor'u sahasında 4-1 yenen G.Saray aldı.

9
Antalyaspor deplasmanında iki farklı yenik duruma düşen Besiktaş son iki sezonda önce mağlup duruma düştüğü 15 maçın 9'unu kazanmayı başardı. Siyah-beyazlılar ligin ilk maçında 2-0 geriden gelip 3-2 yenmeyi bildi.

16
Fenerbahçe, Gaziantepspor'a 16 maç sonra yenildi. Kırmızı-siyahlılar en son 2000-01 sezonunun 12. haftasında sahadan 2-1 galip ayrılmıştı. Bu tarihten sonra G.Antep'e kaybetmeyen F.Bahçe ligin ilk maçında rakibine 1-0 yenildi.

10
Galatasaray, Denizli'ye 10 maçtır yenilmedi. Sarı-kırmızılı takım, Turkcell Süper Lig'de üçüncü kez ilk hafta karşılaşmasını Denizli ile oynadı. Yeni transfer Kewell bu maçta Süper Lig'deki ilk golünü attı ve başarılı bir görüntü çizdi.

GÖZE BATANLAR
TABATA (GAZİANTEP):
Kırmızı- siyahlı takımın Brezilya'dan transfer ettiği Tabata, Fenerbahçe önünde başarılı oynadı. Orta sahada teknik ve sakin oyunuyla dikkat çekti. Attığı golle maça da damga vurdu.
İVANKOV (BURSA): Bulgar kaleci sezona yine golle başladı. Hacettepe deplasmanında kazanılan penaltıyı soğukkanlı şekilde ağlara gönderdi. Yeni geldiği Bursaspor'a çabuk uyum sağladığını göstermiş oldu.
KEWELL (G.SARAY): Galatasaray'ın yeni transferi taraftarların gönlünü feth etmeye devam ediyor. Denizlispor maçında attığı paslar ve golü tek kelimeyle enfesti.

SÜPER LİG ALTIN KARMA
İVANKOV (BURSA) UĞUR (ANTALYA) DEUMİ (G.ANTEP) SELÇUK (TRABZON) KEWEL (G.SARAY) BOBO (BEŞİKTAŞ) ALİ TURAN (KAYSERİ) SEZGİN (ESKİŞEHİR) TABATA (G.ANTEP) DELGADO (BEŞİKTAŞ) CİHAN (KONYA)

HAFTANIN TAKIMI
GAZİANTEPSPOR

Kırmızı-siyahlılar iddialı Fenerbahçe önünde defansta ve ofansta çok başarılı bir futbol sergiledi. Saha içi yayılışı, organize atakları ve savunma anlayışı üst düzeydeydi. Hakkıyla üç puanı aldı.

HAFTANIN HAKEMİ
CÜNEYT ÇAKIR (TRABZON-ANKARA)

Tecrübeli hakem, Avni Aker'de futbolun tüm kurallarını kusursuz uyguladı. Maçın yüksek tansiyonu karşısında ezilmedi. Pozisyonlara yakın oldu. Maç sonrası her iki takım Çakır'a teşekkür etti.

HAFTANIN TARTIŞMASI
F.BAHÇE'NİN YENİLGİSİ

Sarı-lacivertli takımın Gaziantep'ten eli boş dönmesi haftanın en çok konuşulan olayı oldu. Aragones'in taktiği ve oyuncu seçimleri masaya yatırıldı. Futbolcuların perfonmansı beğenilmedi.

HAFTANIN FUTBOLCUSU
DELGADO (BEŞİKTAŞ)

Antalyaspor deplasmanında takımının lideriydi. Kaptanlık ona çok yaramış. Attığı paslar ve çalımlarla yıldızlaştı. Beşiktaş onunla çok daha güzel. Sezona fırtına gibi başladı. Rakipleri durduramadı.

HAFTANIN KÖTÜSÜ
TARAFTAR KAVGALARI Önce Gaziantep'te daha sonra Antalya'da yaşanan kavga ve gerginlikler ilk haftaya gölge düşürdü. Taraftarların birbirlerine karşı düşmanca tutumları çok çirkindi. Olayların ilk haftada yaşanması daha da üzücüydü.

HAFTANIN HOCASI
NURULLAH SAĞLAM (G.ANTEP)
Tecrübeli hoca, Fenerbahçe'yi çok iyi durdurdu. Oyuncularını iyi motive etmişti. Sezonun ilk haftasında takımına altın değerinde bir üç puan kazandırdı. Gaziantepspor'un lige iyi hazırlandığı belli oldu.

HAFTANIN GOLÜ
GÖKHAN GÜLEÇ (BURSASPOR)
Maçın son anlarında kaptığı topla Hacettepe ceza alanına doğru yöneldi. Önünü boş bulduğu anda çok sert vurdu. Önce üst direğe çarpan top daha sonra ağlara gitti. Kaleci bu mükemmel şut karşısında çaresiz kaldı.

GOL KRALLIĞI
2 GOL:
Bobo (Beşiktaş)
1 GOL: Gökhan Emreciksin, Jaba (Ankaragücü), Bieniuk, Dijehoua (Antalya), Delgado (Beşiktaş), Gökhan, Ivankov (Bursa), Fatih Yiğen (Denizli), Barış, Hakan Balta, Kewell, Lincoln (G.Saray), Tabata (G.Antep), Burhan (G.Birliği), İbrahim (Hacettepe), Jestrovic (Kocaeli), Celalettin, Cihan (Konya), Selçuk İnan, Gökhan Ünal (Trabzon)

ASİST KRALLIĞI
1 ASİST:
Tayfun Cora (Trabzonspor), El Yasa (MKE Ankaragücü), Uğur Kavuk (Antalyaspor), Nobre, Holosko (Beşiktaş), Çağlar (Denizlispor), Lincoln, Yaser, Hasan Şaş (Galatasaray), Zurita (Gaziantep), Veysel, Erdal (Konyaspor)

KIRMIZI KART
Theo (Ankaraspor), Murat Karakoç (Denizli), Mehmet Eren (Kayseri)

SARI KARTLAR
Yattara, Serkan (Trabzon), Theo (Ankaraspor), Bieniuk, Ali Zitouni, Djehoua (Antalya), Jestrovic, Aldelkovic, Serdar, Nguenheu (Kocaeli), Djite, Koray, İlhan, El Saka (G.Birliği), Edu, Gökhan, Lugano, Güiza (Fenerbahçe), Murat Karakoç, Güray (Denizli), Serkan, İbrahim (Hacettepe), Kirita, İbrahim (Bursa), İsmail Güldüren (Konya), Poljak, Bülent (Eskişehir), Ekrem, Zeki (İst.BŞB), Faruk, Murat Sözgelmez, Onur (Sivas), Purovic, Saido, Umut, Escobar (Kayseri)




Eduardo şov
Galatasaray'da asıl Hoca Ümit
Bebbe tamam
Antep usulü
Timsah devam edecek
Sivas'a bir ret daha çıktı
Antalya hak etmişti
Konya'da rota Kartal
Mehmet'e ceza kapıda
Ankara'nın şansı yoktu
 
Marco' nun dediği olur
Menajer Bayram Tutumlu konuya...
Kezman bu, rahat durmaz!
FENER' den PSG' ye transfer olan...
İlk maç kazaydı
"Sami Yen' de biz hazır değildik.
Aranıyor!
Cimbom' da sağ bek alarmı...
Futbolun da sırası gelir
"Antalyaspor karşısında çok iyi...
Üzülmez' i hırs bastı
Beşiktaş' ta yönetim tarafından...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital