Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Kewell


G.Saray'a hayırlı olsun
- Henüz 17 yaşındayken Leeds Unıted takımının formasıyla Premier Lig'e 'merhaba' dedi. Leeds United ile çok önemli başarılara imza atan ve takımıyla UEFA Kupası'nda yarı finale çıkan Kewell'ın yıldızı teknik patron O'Leary döneminde parladı.

- Galatasaray'ın kupaya uzandığı 2000 yılında 22 yaşında takımının
en önemli isimlerinden biriydi. Elland Road Stadı'nda önemli maçlar oynadı. Şimdi formasını giyeceği Galatasaray'a o dönemde kupada yenilerek elendiler. Kewell, Leeds'in Mark Viduka, Lucas Radebe, Harte, Martın, Bakke'li kadrosunda yer alıyordu.

Transferine sürpriz gözüyle bakılan Avustralyalı kanat oyuncusunun en önemli özellikleri: -Gole yakın. -Bire birde çok etkili. -Kanatlarda başarılı. -Son hamle becerisi iyi. -Duran toplarda başarılı. -Hamle yeteneği iyi. 2003 ylında Manchester United'ın da ısrarla istediği Avustralya Milli Takımı formasını giyen ve 80'lerin sonuna damgasını vuran İngiliz Garry Lineker'e benzetilen Kewell, 5 milyon pound'a yakın bir bedelle Liverpool'a geçti. Geldiği yıl 36, sonrasında 18, devamında da 27 maça çıktı. Sonra sakatlıklar yaşamaya başladı. Ülkesinin 2006 Dünya Kupası'na gidişinde etkili oldu ve kadroda yer aldı. 2007 Asya Kupası'nda da performansı beğeni topladı. Bu yıl Pekin Olimpiyatları'nda takımı ile yer alırsa Galatasaray'ın ön eleme maçlarını kaçırabilir.

- Eşi Sheree Murphy ile 2000 yılında tanıştı. Murphy, İngiltere'nin en önemli televizyon yıldızlarındandı ve röportajları ile Ada'ya damgasını vuran bir isimdi.

- 2003 yılında dillere destan bir düğünle Vegas'ta evlenen çiftin bu yılın mart ayında 3. çocukları oldu.

- Mazbut bir aile babası. Ama zaman zaman sahada sinirlerine hakim olmakta zorlanabiliyor. Ailesine çok düşkün. En büyük tutkusu ailesi ile çıktığı alışverişler.

- İngiltere'de Profesyonel Futbol Birliği tarafından yılın oyuncusu seçilen Kewell'ın son iki yılda düşen verimliliğinde en önemli etken yaşadığı sakatlıklar.




Trezeguet yada Voronin
Avustralya'nın Rıdvan'ı
Runje planı
Yılın golü Balta'dan
Çok heyecanlıyım
Nefretin kazanı
Lincoln için karar salıya
Crespo için son bir atak
Tören saat 12.00'de
Sürprizler devam edecek!
Diane bu şartlarda zor
G.Saray'a Bahar geldi
Fener'de oynamam
G.Saray günlüğü
Oynarsa coşturur
Toraman'a kanca
 
Lincoln ayıp etti
G.Saray taraftarının benim gözümde yeri bir başkadır. G.Saray...
5 Yıldızlı liste
Başkan Yıldırım ve yöneticilere...
Aragones, Dani Güiza' yı...
SARI-lacivertlilerin ön...
Büyük skandal
İki kaptan ' terlik' konusu...
Başkan el koydu
Kampa bugün katılacak olan...
Yanal fırtınası
Tempo yükselten Trabzon' da Ersun...
Yarış başlıyor
Trabzonspor' da tempo her geçen...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital