Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Süper bir gece

Mucizenin adı Türkiye! Turnuva boyunca geri düştüğü maçları kazananan Türkiye, Hırvatistan'ı da penaltılarla geçerek adını yarı finale yazdırıp Türkiye'yi sevince boğdu. Müthiş bir Almanya galibiyeti ile çeyrek finale gelirken büyük takdir toplayan Hırvatistan'ın favori olduğu maçta Fatih Terim ve ay-yıldızlılar çok tedbirli bir dizilişle çıktılar. Oyunun başında Sabri'nin savunmadan çıkarken kaptırdığı iki top maçın sonucu hakkında bizi endişelere sürüklemesine rağmen özellikle Mehmet Topal ve Hamit Altıntop'un son derece özverili oyunlarıyla kısa zamanda dengeyi sağladık. Modric ve Karanjcar'ın orta sahadan attığı kontra toplara, iyi çalışmış takımımız bu ataklara fazla izin vermedi. İlk yarı kalemizde gördüğümüz bir direkten dönen topa rağmen dengeli bitti. Ve favori Hırvatların endişelenmesine yol açtı. İkinci yarıda yine orta sahayı beşleyen takımımız Hamit'in yönetiminde kapasitemizin de üstünde oynayarak Hırvatlara ciddi direndi. Doğrusunu isterseniz ben de bu kadar sıkı bir direnç bu kadar yaratıcı oyuncusu olan bir rakiple oynarken beklemiyordum.

Semih hayat verdi
Rüştü kalesinde güven verirken sahanın en iyilerinden biri olan Mehmet Topal'ın da Semih'le neden değiştiğini anlamakta güçlük çektik. Eğer Topal oynayamayacak şekilde sakatlandıysa denecek bir şey yok. Ama tüm yabancı basın tarafından maçta takdirle söz edilen Topal'ın çıkmısıyla orta sahadaki üstünlüğümüz de sona ermişti. Bu kadar üstün klastaki bir takımda, son derece yaratıcı oyuncusu fazla bir takımla fedakarca mücadele eden oyuncularımız yapabilecekleri her şeyi yaptılar. Bazen galip olduğumuz noktada mağlup da olabilirsiniz ama derinliğinde uzun dönemde galibiyet vardır. Yeniden yapılanma içindeki Milli Takımımız bu açıdan bütün Türkiye'yi cesaretlendirdi. Uzatma dakikaları inanılmaz derecede müthişti. Rüştü'nün zamanlama hatasıyla Klasnic'in ağları bulan topu Türkiye için her şeyin bittiği an sandık. Takımımız maçı bırakmadı. Semih attığı muhteşem golle Türkiye'yi ayağa kaldırıp maçı penaltılara bıraktırdı. Penaltılarda üstünlük sağlayarak adını yarı finale yazdırıp bize muhteşem bir gece yaşatan tüm futbolcularımızı kutluyorum.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Sürpriz değil   / 20-06-2008
 Fransa'nın bitişi   / 18-06-2008
 Büyük inanç   / 16-06-2008
 İtalya'sız asla   / 14-06-2008
 İnancın zaferi   / 13-06-2008
 Malzeme farkı   / 12-06-2008
 Çeyrek finale adım   / 10-06-2008
 Tecrübesiyle   / 09-06-2008
 Çek sürprizi   / 08-06-2008
 Alnının akıyla   / 13-05-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Bitsin artık!
Menajer Juan Figer' i arayan Aziz...
Ya Simic ya Stranzl
Viyana' ya giden Adnan Sezgin,...
Rota Klasnic
Brezilyalı forveti yüksek...
Song sürprizi
Galatasaray ile yollarını ayıran...