Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Aragones Fener'de

Avrupa dün bu haberle çalkalandı. Birçok saygın yayın organı, Aragones'in F.Bahçe ile anlaştığını yazarken, tecrübeli hocanın İspanya gol kralı Güiza'yı da yeni takımına getireceği ifade edildi... .


F.Bahçe'deki teknik direktör bilmecesi nihayet çözülüyor. Fotomaç'ın iki gün önce manşetten duyurduğu gibi, yeni teknik adamın Luis Aragones olduğu belirtildi. İspanya'nın dünyaca ünlü gazetesi Marca, İspanya Milli Takımı'nın teknik direktörü Aragones'in F.Bahçe ile 2 yıl için anlaştığını iddia etti. "Luis Türkiye'ye Gidiyor" başlığıyla haberi manşetten veren Marca, Avrupa Futbol Şampiyonası sonrasında resmi açıklamanın yapılacağını belirtti. Aragones'in Fenerbahçe ile her konuda kesin olarak anlaştığı ve Milli Takım'daki yardımcı antrenörleri ile teknik kadrosunu da beraberinde getireceği kaydedildi.

'Final oynarız' dedi, yönetimi mest etti

Aragones'i, Luxemburgo, Laudrup, Löw ve Koeman'ın önüne çıkaran en önemli etken, Devler Ligi için iddialı konuşması oldu. İspanyol hoca, "Avrupa'da başarı istiyoruz" diyen sarı-lacivertli yöneticilere "Eğer istediğim takviyeler yapılırsa Şampiyonlar Ligi'nde final oynamak hayal değil. Bunu sizden daha çok isterim" karşılığını verdi. Aragones'in iddialı sözleri önemli bir tercih sebebi oldu.

Adriano'yu da istedi
Luis Aragones'in forvet hattına büyük önem verdiği ve Güiza'nın yanı sıra İnter'in Brezilyalısı Adriano'yu da istediği kaydedildi. Tecrübeli teknik adamın, transfer görüşmeleri sırasında konu Adriano'dan açılınca "O da alınırsa çok iyi olur. Adriano dünyanın en iyi hücum oyuncularından biri. Onu takımda görmeyi çok isterim" dediği öğrenildi.

Gol kralı Güiza'ya 15 milyon Euro
Marca gazetesi, Aragones'in yanı sıra İspanya'nın gol kralı Güiza'nın da F.Bahçeli olacağını yazdı. Mallorca'da yıllık 600 bin euro alan Güiza'ya F.Bahçe'nin yıllık 3 milyon euro vereceğini ileri süren gazete, bonservis bedeli olarak da 15 milyon euro ödeyeceğini yazdı. Gazete, İspanyol futbolcuyla Arsenal, Roma ve Valencia'nın da ilgilendiğini belirtti.

Soyunma odasına kimseyi sokmaz
İspanya futbolunu çok yakından bilen gazeteci Mehmet Çiftçi, Lig TV'ye yaptığı açıklamada Aragones için "İspanya'nın en delikanlı hocası. Sözünü esirgemez. Merttir" ifadesini kullandı. Çiftçi şunları söyledi: "Aragones soyunma odasının kutsallığına inanır. Hiçbir yöneticiyi soyunma odasına sokmaz. Hiçbir futbolcunun da gözünün yaşına bakmaz. Ama aynı zamanda futbolcusunu sonuna kadar savunur. Çok disiplinlidir, kimseye taviz vermez. Herkesin ona büyük saygısı ve sevgisi vardır. İspanya'da 'gel' deyince onun arkasından gitmeyecek futbolcu yoktur."

Bir görüş
Ozan German (Fotomaç): Felsefesi hücum
Atletico Madrid formasıyla 265 maçta 123 gol atan Luis Aragones, teknik direktörlüğünde de hücum futbolunu benimsedi. İspanya Milli Takımı'nı 4-1-3-2 sistemiyle oynatıyor. Henry hakkındaki ırkçılık söylemi ve Raul'u milli takıma almaması eleştiriliyor. Yaşı ilerledikçe futbolcularla yaşadığı problemler de arttı ancak tüm eleştirilere rağmen EURO 2008'deki İspanya Milli Takımı'nın performansı, Aragones'in hâlâ iyi hoca olduğunu gösteriyor.

Luis Aragones'in kariyeri
1974-1980 A. Madrid
1981-1982 Real Betis
1982-1987 A. Madrid
1987-1988 Barcelona
1990-1991 Espanyol
1991-1993 A. Madrid
1993-1995 Sevilla
1995-1997 Valencia
1997-1998 Real Betis
1999-2000 R. Oviedo
2000-2001 Mallorca
2002-2003 A. Madrid
2003-2004 Mallorca
2004-2008 İspanya


***

Elbette gelirim

"Şu an sadece Avrupa Şampiyo-nası'nı düşünüyorum. Ancak Alex ve Carlos'un forma giydiği bir takımı çalıştırmayı gerçekten çok isterim".

Fotomaç sordu
İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Luis Aragones'ten Fenerbahçe'ye yeşil ışık. Sarı- lacivertli yöneticilerin her konuda anlaştığı belirtilen tecrübeli teknik adam dün basın toplantısı düzenledi. Fotomaç'ın sorularını yanıtlayan Aragones, sadece Avrupa Şampiyonası'na odaklandığını belirtmesine rağmen, "Alex ve Carlos'un
olduğu bir takıma elbette gelirim" diyerek anlaşmayı doğruladı.

Hedefleri büyük
Transfer teklifleriyle menajerinin ilgilendiği vurgulayan Aragones, "Şu an çok önemli bir görev yapıyorum. Bu nedenle transfer teklifleri benim dışımda gelişiyor. Şampiyonada durumumuz belli olduktan sonra menajerimle oturup değerlendirme yapacağız. Fenerbahçe'ye gitmeyi asla sorun yapmam. Takip edebildiğim kadarıyla çok iyi bir kulüp ve büyük hedefler peşinde koşuyor" diye konuştu.

GALİP ÖZTÜRK


Daha da büyürüm
Çok kızgın!
Gökhan'dan kötü haber
Marino: Bir yere gitmiyor
Sidney Govou iddiası
Halil: Türkiye cazip
Masa tenisinde duble!
Pistin de büyüğü Kanarya
'Ada futbolu bize ters'
Haydi ekrana
Kezman rahat
Recep hamlesi
Transfer dosyası
 
Söz G.Saray' ın
"İngilizlerin benimle ilgilenmesi...
Henri Sillanpaa
PSV aklını çeldi ...
Beşiktaş' ın Tekke inadı
Bobo' nun ayrılma ihtimalini göz...
Zorla güzellik olmaz
"Dortmund kulübüyle anlaştık,...
Fatih' i aratmam
"Bİrçok kulüp peşimdeydi ama...
Umut ile yarım kalan...
Trabzonspor' un yeni golcüsü...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital