Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Süper lig panorma


EN DEĞERLİ OYUNCU
Oyuncu Takım Puanı
Mehmet Yıldız......................Sivas ............................89 (0)
Servet Çetin..........................G.Saray........................83 (+4)
Filip Holosko.........................Beşiktaş.......................82 (+4)
Alex de Souza......................F.Bahçe........................79
(+1)
Semih Şentürk......................F.Bahçe........................77 (+1)
Umut Bulut...........................Trabzon.......................73 (+3)
De Nigris ...............................Ankara.........................71 (+1)
Deivid de Souza................... F.Bahçe.......................69 (+1)
Mehmet Topuz ....................Kayseri ........................65 (0)
Hakan Şükür.........................G.Saray........................60 (+4)

Parantez içindeki sayılar oyuncuların bu haftaki puanlarıdır. Birden fazla futbolcu eşit puanda ise, son haftada daha çok puanı olan futbolcu üste çıkar. Eşitlik yine bozulmazsa, takımı üstte olan avantajlıdır.

BU DEĞERLENDİRME NASIL YAPILDI?
Değerlendirmemize göre; Her futbolcu... -En az 75 dk. oynadığı her maça 1 puan, (Kırmızı kart gören oyuncu bu puandan yararlanamaz) -Attığı her gol için 3 puan, -Her gol pası için 2 puan, -Kazandırdığı ve golle sonuçlanan her penaltı golü için 2 puan, -Attığı her penaltı golü için 1 puan, -Her hat-trick için 1 puan, -Son 15 dakikada takımına galibiyet getiren golü attığı takdirde 1 puanHer defans oyuncusu... -Takımının gol yemeden bitirdiği maç başına 3 puan, -Takımı gol yediği ancak kazandığı takdirde 1 puan, (Kırmızı kart gören bu puanı alamaz) Her kaleci... -Gol yemediği maç başına 3 puan, -Gol yediği ancak takımı kazandığı takdirde 1 puan, (Kırmızı kart gören bu puanı alamaz) -Kurtardığı penaltı için 5 puan alır. Her futbolcudan... -Sarı karta 1, kırmızı karta 3 puan, -PFDK'dan gelecek maç cezalarında maç başına 1 puan, -Kaçan penaltı için 2 puan, -Kendi kalesine attığı her gol için 2 puan, Her defans oyuncusu ve kaleciden... -Yenilen gol başına 1 puan silinir. Birden fazla futbolcu eşit puanda ise, son haftada daha çok puanı olan futbolcu üste çıkar. Eşitlik yine bozulmazsa, takımı lig sıralamasında üstte olan avantajlıdır.

HAFTANIN RAKAMLARI
5
Bursa Süper Lig'de deplasmanda oynadığı son 5 maçı kazanamadı. Bursa son 5 deplasman maçında Gaziantep'e 1-0, A.Gücü'ne 2-0, Konyaspor'a 2-0, Beşiktaş'a 3-0 yenilirken Ankara ile 1-1 berabere kaldı ve 1 puan aldı.

8 Çaykur Rize, ligin 2.yarısında oynadığı 17 maçta 1 galibiyet 5 beraberlik 11 yenilgi aldı ve topladığı 8 puanla en başarısız takım oldu. İlk yarıda ise oynadığı 17 maçta 21 puan toplamış ve 12.sırada yer almıştı.

26 Süper Lig'den düşmesi haftalar önce belli olan Kasımpaşa bu sezon oynadığı 34 maçta rakip filelere 26 gol attı ve ligin en az gol atan takımı oldu. Lacivert-beyazlı takıma son haftalarda oynadığı iyi futbol teselli oldu.

26 Turkcell Süper Lig'in 34. hafta maçları sonrasında 26 gol atıldı. Maç başına düşen gol ortalaması 2.89 olarak gerçekleşti. 8 takım galibiyet sevinci yaşadı. 1 maç berabere bitti. Beşiktaş ve Denizli rakiplerine 5 gol atmayı başardı.

HAFTANIN TAKIMI
TRABZONSPOR

Fenerbahçe karşısında çok istekli ve başarılı bir futbol sergiledi. Oyunu yönlendiren takımdı. Seyircisiyle bütünleşti. Etkili ataklar geliştirdi. Maçtan 2-0 galip ayrılarak hak ettiği bir üç puanı kazandı.

HAFTANIN FUTBOLCUSU
YATTARA (TRABZONSPOR)
Gineli oyuncu Fenerbahçe'nin kanatlarını yerle bir etti. Klas bir gole imza atarak kazanılan üç puanda önemli bir rol oynadı. Estetik futboluyla tribünleri ayağa kaldırdı. Derbinin en renkli ismiydi.

HAFTANIN HAKEMİ
M. KAMİL ABİTOĞLU (G.SARAY-OFTAŞ)
Kritik maçta başarılı bir yönetim gösterdi. Pozisyonlara yakın oldu ve doğru kararlar aldı. Tartışmaya meydan vermedi. Haftanın en başarılı hakemi oldu. İki takım hocanın yönetiminden memnun kaldı.

HAFTANIN TARTIŞMASI
G.SARAY'IN ŞAMPİYONLUĞU
Sarı-kırmızılı takımın şampiyon olması ülkenin gündemine oturdu. Başarıda Galatasaray'da yakalanan takım ruhu ön plana çıkarıldı. Taraflı tarafsız herkes şampiyon ekibe alkış tuttu.

HAFTANIN KÖTÜSÜ
FENERBAHÇE

Ligin son maçında şampiyonluk umudu olmasına rağmen inançsız oynayarak mağlup oldu. Trabzonspor karşısında bekleneni veremedi. Taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Futbolu ve taktiği oldukça başarısızdı.

HAFTANIN HOCASI
CEVAT GÜLER (GALATASARAY)
OFTAŞ Spor maçından da alnının akıyla çıkarak Galatasaray'ı şampiyonluğa taşıdı. Göreve geldiğinden bu yana ligde hiç maç kaybetmedi. Tecrübesini oyuncularına aktardı ve başarılı oldu.

HAFTANIN GOLÜ
HAKAN BALTA (GALATASARAY)
Sarı-kırmızılı oyuncu, OFTAŞ Spor defansının uzaklaştırdığı topa ceza sahası dışından bekletmeden çok sert vurdu. Meşin yuvarlak müthiş bir süratle ağlara takılırken, gol ayakta alkışlandı. Kaleci pozisyonda çaresiz kaldı.

Gol krallığı
17 GOL:
Semih (Fenerbahçe)
15 GOL: Holosko (Beşiktaş)
14 GOL: De Nigris (Ankara), Alex (F.Bahçe), Mehmet Yıldız (Sivas), Umut (Trabzon)
11 GOL: Deivid, Kezman (F.Bahçe), Nonda, Ümit Karan, H.Şükür (G.Saray), Gökhan (Kayseri),
10 GOL: Bobo, Nobre (Beşiktaş), Yusuf (Denizli), Mohamed Ali (Sivas), Burak (V.Manisa)
9 GOL: M.Topuz (Kayseri)
8 GOL: Jaba (A.Gücü), Delgado (Beşiktaş), Okan (G.Birliği), Necati (İstanbul BŞB), Murat, Tehoue, Veysel (Konya)
7 GOL: Mehmet (Ankara), Arda (G.Saray), Mehmet Çakır, Isaac (G.Birliği), Serkan (GB.Oftaş), İbrahim (İstanbul BŞB), Cvetkov, Musa (Sivas)
6 GOL: Tum (Bursa), Kratochvil (Denizli), Iglesias (Kayseri), Ceyhun (Konya), Adriano (İstanbul BŞB)
5 GOL: Bebbe, Kirita (A.Gücü), Tello (Beşiktaş), Sinan (Bursa), Serhat (Denizli), Lincoln, Hakan Balta (G.Saray), Kahe (G.Birliği), Beto (G.Antep), İlyas (İstanbul BŞB), Selçuk (V.Manisa)

ASİST KRALLIĞI
11 ASİST:
Alex (F.Bahçe), Mehmet Yıldız (Sivas), Erman (İstanbul BŞB)
9 ASİST: Holosko (Beşiktaş), Deivid (Fenerbahçe), Yattara (Trabzon)
8 ASİST: Neca (Ankara), Tello (Beşiktaş), Arda (G.Saray), Mehmet Topuz (Kayseri)
7 ASİST: Tita (Ankara), Bebbe (A.Gücü), Caner, Julio Cesar (Denizli), Semih (F.Bahçe), Cangele (Kayseri)
6 ASİST: Delgado (Beşiktaş), Gökhan (F.Bahçe), Barış, Hakan Şükür (G.Saray), İlyas (İstanbul BŞB), Ceyhun (Konya), Musa (Sivas), Ayman (Trabzon)
5 ASİST: De Nigris (Ankara), Murat Erdoğan (A.Gücü), Emrah, Leandro (Ç.Rize), İbrahim (İstanbul BŞB), Uğur (G.Saray), Bülent (G.Antep), Burhan, Engin (G.Birliği), Mendonca (GB.Oftaş), Mohammed Ali (Sivas), Umut (Trabzon), Metin (V.Manisa)

GÖZE BATANLAR
ONUR (TRABZON):
Bordo-mavili kaleci, Fenerbahçe önünde mükemmel performans sergiledi. Kalesini adeta kapadı ve kurtarışlarıyla arkadaşlarına güven verdi. Yer tutuşu, zamanlaması oldukça iyiydi.
İBRAHİM KAŞ (BEŞİKTAŞ): Siyah- beyazlı defansta her geçen gün daha olgun futbol sergiliyor. V. Manisa önünde iyi futbolunu attığı iki golle süsledi. Top ayağına geldiğinde güven veriyor.
GÜRAY (DENİZLİ): Sezonun 2. yarısında oynadığı futbolla göze çarpmaya başladı. Oyun içinde savaşıyor, topla iyi işler yapıyor. Kritik anlarda sorumluluk alarak takımını rahatlatıyor.

SÜPERLİG ALTIN KARMA
ONUR (TRABZON) YATTARA (TRABZON) ENGİN (DENİZLİ) BARIŞ (G.SARAY) M.HACIOĞLU (KONYA) BEBBE (A.GÜCÜ) MUSA (SİVAS) İBRAHİM KAŞ (BEŞİKTAŞ) CEM CAN (A.GÜCÜ) GÜRAY (DENİZLİ) HAKAN BALTA (G.SARAY)

KIRMIZI KART
Yok

SARI KARTLAR
Engin (A.Gücü), Tello (Beşiktaş), Emo (Bursa), Barbosa, Zafer, Cumhur (Çaykur Rize), Selahattin (Denizli), Selçuk, Uğur (F.Bahçe), Barış (G.Saray), Bekir, Murat Ceylan, Erdal Güneş, İsmail Köybaşı, Zurita (G.Antep), Addo (G.Birliği), Tozo (GB OFTAŞ), Aydın (İstanbul BŞB), Durmuş (Kayseri), Sedat (Konya), Mehmet Yıldız (Sivas), Mustafa, Musa. Umut (Trabzon), Celaleddin, Sezer, Burak (Vestel Manisa)




Rekor kırdı
Sivas inadı
Mehmet milli olmalıydı
Hamidou kulüpten ayrıldı
Konya rapor bekliyor
İsmail'e Saturn kancası
 
Son sözümdür
Fenerbahçe' de kalmak istediğini...
Rausch F.Bahçe' de
F.Bahçe' yi 1980-82...
İlk hedef Laudrup
Polat: Önceliğimiz hoca seçimi.
Sami Yen müjdesi
Adnan Polat, Şampiyonlar Ligi...
Hakemler!
"Art niyet" yüzünden kahır dolu...
Holosko şov yaptı
Devre arasında Kartal olan...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa



Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Medya Bilgi Grubu