Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Bobo kalsın

Elindeki oyuncuları tutmayı başarırsa Beşiktaş'ın forvette sorunu yok. Bobo, Holosko ve Nobre gibi golcüler, iyi Beşiktaş'ta çok daha büyük işler yapabilir. Beşiktaş yönetimi öteden beri 8 milyon euro civarında bir rakam getirirse Bobo'nun satılmasına sıcak bakıyor. Taraftar anketlerinde ise "Bobo'yu satanı, biz de satarız" şeklinde tepkiler yoğunlaşıyor. Bobo, çok genç yaşta titizlikle izlenerek Beşiktaş'a kazandırılan bir oyuncu oldu. Geldiği günlerde çok eksiği vardı. Adam eksiltme özelliği zayıftı, kafa toplarında da eksik kalıyordu. Bobo, oynadıkça açıldı. Attığı her golden sonra içindeki cevheri keşfetmeye başladı. Kritik maçlarda Beşiktaş'ı kurtaran gollerin çoğu ondan geldi. Belediyespor maçında haksız yere oyundan atılmasa, Beşiktaş sahadan galibiyetle ayrılabilirdi. Çünkü daha 45 dakika gibi uzun bir süre vardı. Nitekim son demecinde "Bediye maçında atılmasam kazanabilirdik. Şampiyonluk yarışından kopmamızda gördüğüm kırmızı kartın büyük etkisi oldu" diyerek samimi bir itirafta bulundu.

Eksikleri var ama...
Şu bir gerçek... Bobo, Süper Lig'in en iyi golcülerinden birisi. Ancak gidermesi gereken eksiklerini henüz tamamlamış değil. Top kendisinde değilken oyundan kopuyor, modern futbolun gerektirdiği pres yapmayı hiç sevmiyor. Ancak bunları da da düzeltebilecek bir kafa yapısına sahip. İsimsiz bir oyuncu olarak geldiği Türkiye'den, Brezilya Milli Takımı'na seçilmesi bir fantezi değil, uzaklardan dikkatle izlenmesinden kaynaklandı. Bütün bunlar yan yana gelince, 8 milyon euro getirecek bir oyuncunun boşluğu, yine ancak bu rakamla doldurulur. Bu nedenle Beşiktaş yönetimi, Bobo için frene basmalı. Eğer savunma baştan aşağı değiştirilip, birinci sınıf transferlerle donatılırsa ve orta alanda Cisse, Tello ve Delgado gibi oynamadıkları zaman alternatifleri olacak yeni isimler bulunursa; Bobo değerini ikiye katlar. Beşiktaş yönetimi, kaynak yaratarak 5 yıla damgasını vuracak bir takım kurmak zorunda. Mesele Bobo'yu satmak değil, Gordon gibilerini almamak. Birinci sınıf futbolcular olmadan, şampiyonluğa ulaşılamıyor. 13 yılda sadece 1 şampiyonluk bunu zaten fazlasıyla kanıtlıyor.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Tigana daha başarılıydı   / 06-05-2008
 Kazanmak yetmez   / 05-05-2008
 İyiyi seçebilmek   / 01-05-2008
 Süleyman Seba'yı üzmeyin   / 29-04-2008
 Holosko fırtınası   / 27-04-2008
 Pamuk eller cebe   / 26-04-2008
 Matematik "hayır" diyor   / 22-04-2008
 Avrupa sevdası   / 21-04-2008
 Sadece İntertoto garanti   / 15-04-2008
 İntertoto'ya doğru   / 13-04-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa



Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Medya Bilgi Grubu

Uğur sıkıntısı
Vederson' un sakatlığının ardından...
Boşuna uğraş
Seyircisiz oynatma planı suya...
Bobo kaosu
Beşiktaş yönetiminin göndermeyi...
Murat tamam
Sol kanattaki başarısıyla dikkat...