Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Soğuk savaş


Şampiyonluk düğümünü çözecek pazar günkü derbi, aslında kafalarda oynanmaya başlandı bile. Arthur Zico ve Cevat Güler, taktik çalışmaların yanı sıra psikolojik olarak da oyuncularının beynini yıkıyor. Geri sayım sürerken, Fotomaç yılın maçı için yılın anketini düzenledi ve teknik direktörler ile takım kaptanlarına derbiyi sordu

Hocalar diyor
ki
* Fatih Terim (Milli Takım)
Hem ligimiz hem de Milli Takım'a hazırlanma anlamında derbi çok önemli. Türk futboluna yakışır bir şekilde geçmesini ümit ediyorum. Bu derbinin favorisi yok. İyi olan kazansın diyorum.

* Bülent Uygun (Sivasspor) Futbol adına güzelliklerin sahneye konulduğu, seyircinin futbola doyduğu dostluk ve centilmenlik içinde geçen bir karşılaşma olmasını umuyorum. Nasıl bir sonuç çıkarsa çıksın, bu bize yarayacak bir sonuç olacaktır.

* Tolunay Kafkas (Kayseri) Çok ortada bir maç. Galatasaray'ın saha ve seyirci avantajı var. Kupada Fenerbahçe önünde iyi oynamışlardı. Galip gelmek isteyen takımın sinirlerine hakim olması şart. Sahadaki ufak detaylar kazananı belirleyecektir. Şu takım kazanır demek doğru olmaz.

* Osman Özdemir (OFTAŞ) Derbilere yorum yapmak zordur. İki takım da şampiyonluğu aynı derecede istiyor. Sonucu basit hatalar belirler. Ben ortada bir maç olacağını düşünüyorum.

* Güvenç Kurtar (Denizli) Neticeyi sahaya çıkacak 11'lerin belirleyeceğini düşünüyorum. Servet'i orta sahada oynatırsan kaybedersin. Zico sahaya yanlış 11 sürerse kaybeder. Bu maçın favorisi yok. Ben, futbolcuların neticeyi belirleyeceğine inanıyorum.

* Hakan Kutlu (Ankaragücü) Bizi derbi ilgilendirmiyor. Sonuç hiç fark etmez ama Sivas'a avantaj sağlayacak skorla bitmesini istiyorum.

* Nurullah Sağlam (G.Antep) Derbiler her türlü sonuca açık maçlardır. Her iki takım da kazanabilir. Ama, şu anda Fenerbahçe'nin performansı daha iyi görünüyor. Kazanmaya biraz daha yakın olan taraf Fenerbahçe.

* Samet Aybaba (Bursaspor) Fenerbahçe son haftalarda daha iyi futbol oynuyor. Derbide Galatasaray'ın da kaybedecek bir şeyi yok, ancak Fenerbahçe daha ağır basıyor. Fenerbahçe bu maçı kazanır diyorum.

* Mesut Bakkal (G.Birliği) Bu derbiyi iki takımın da kazanamayacağını tahmin ediyorum. Bence maç berabere biter ve şampiyonluk yarışı son haftaya kadar devam eder.

Kaptanlar diyor ki
* Mehmet Yıldız (Sivas)
Bu tip büyük maçların favorisi olmaz. Bu karşılaşmada hiç ummadığınız bir takım, farklı bir şekilde galip gelebilir. Netice ne olursa olsun umarım sonuç bizim işimize daha çok yarar.

* Mehmet Topuz (Kayseri) İlk dakikalardan itibaren orta alanda rakibine üstünlük kuran gol pozisyonlarını da bulur. Ben maçın berabere bitme ihtimalini yüksek görüyorum. Şampiyonluk ise son haftaya sarkabilir.

* Hüseyin Cimşir: (Trabzon) Galatasaray kendi sahasında oynayacak. Dolayısıyla saha avantajını en iyi şekilde kullanacaktır. Ben Galatasaray'ı daha şanslı görüyorum. 6 İLHAN EKER (G.Birliği OFTAŞ) Bu maçın favorisi yok. Onun için tahmin yapmak da çok zor. Tansiyonun, stresin yüksek olacağı bir derbi. Kimin kazanacağını kestirmek çok güç.

* Yusuf Şimşek (Denizli) Fenerbahçe'nin kadrosu böyle maçlara alışık. Yıldızları fazla. Galatasaray seyirci avantajını kullanmak isteyecektir. Sinirine hakim olan kazanır. Beraberlik ağır basıyor. 6 KRİTA (Ankaragücü) Fenerbahçe kazanır. Galatasaray'ın seyirci avantajı var ama Fener oturmuş bir takım. Sonuca gidecek yıldızları çok.

* Mehmet Polat (G.Antep 2. Kaptanı) Galatasaray avantajlı. Fener'in kadrosu iyi ama Galatasaray'ın saha avantajını kullanacağını düşünüyorum. 6 EGEMEN KORKMAZ (Bursa) Derbi berabere biter. Bence şampiyon takım son haftaya kadar belli olmayacak.

* Hürriyet Güçer (Ankara) Fenerbahçe kazanır, çünkü performansını giderek artıran bir takım. Ayrıca derbilerde son dönemlerde daha iyi oynuyor. 6 EL SAKA (Gençlerbirliği) İki takım da risk almayacak. Önce gol yememeyi düşünecekler. Bu nedenle birer puan alacaklarını tahmin ediyorum.

* Uğur İnceman (Vestel Manisa) Fener'i şanslı görüyorum. Son dönemde Avrupa'da elde ettiği başarılar takıma ve oyunculara özgüven kazandırdı. Ayrıca daha istikrarlı bir yapısı var.

HAKAN EROL


Enerji devi Çalık Holding şimdi...
 
Favori biziz
"Ali Sami Yen Stadı' nı fethederek...
Size inanıyoruz
Derbiye kilitlenen...
Hedef Advocaat
Sarı-kırmızılıların, Zenit' te...
Korkmaz: Teklif aldım
Aslan' ın efsane futbolcusu...
Bu kurum batar
"Beşiktaş' ın değerlerine ve...
Biscan takası
Yönetim, Zagreb' e "Gordon' u...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu