Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Gençler istemedi

Galatasaray, Trabzonspor karşılaşma-sından morali yüksek ve iyi bir oyunla 3 puanla ayrılmayı başarmıştı. Gençlerbirliği maçı bu anlamda iyi oyunun devamı niteliğindeydi. Maç öncesinde Galatasaray'ın kazanıp finale kalacağı düşüncesi ağır basıyordu. Aslan'a, tur atlaması için 2 gollü galibiyet yetiyordu. Gençlerbirliği takımının, Süper Lig'de küme düşme potasında olması Mesut hoca ve ekibini bu maça ligde şans bulamayan oyunculardan kurulu bir takım ile çıkması bu mücedeleyi çok fazla önemsemedikleri anlamına gelmesin. Sonuçta koyun can derdinde, kasap et derdindeydi. Galatasaray maça çok arzulu başladı. İlk tehlikeli atak Lincoln'den geldi. Kaleci Recep, topu çelmeseydi her şey cok güzel olacaktı sarı-kırmızılılar için. Gençlerbirliği, ilk maçı 1-0 kazanmanın verdiği avantajla oyunu kendi yarı alanında kabul etti. Galatasaray baskılı oynuyor görünse de ilk yarı istediği gole ulaşamadı. Bunda G.Birliği defansında El Saka ve Tuna'nın iyi kademe anlayışı ile Hakan'ı ve Nonda'yı kilitlemesinin etkisi vardı. G.Saray, orta sahada geri dönüşte zayıf olunca topu iyi kullanarak kontrataklarla etkili olmaya calıştılar. G.Birliği, sarı-kırmızılıların çok adamla hücum yapmasından yararlanarak 57. dakikada kontratakla yakaladığı pozisyon gol olsa istemeye istemeye tur atlamaya yaklaşacaktı. Bence o kadar çok açık verdi ki Galatasaray, G.Birliği'nin her atağı gol pozisyonu demekti. Nitekim Mehmet Çakır, Kahe'ye al da at dercesine bıraktı ama Kahe zor olanı yaptı ve ıska geçti.

Stresi kaldıramadılar
76. dakikada Mehmet'in kornerinde, El Saka'nın kafa pasıyla son noktayı Tuna çok güzel bir golle süsledi ve takımını öne geçirdi. Artık G.Saray için her şey daha zordu. Sarı-kırmızılılar, bu stresi kaldıramadı ve top kayıplarıyla Gençler defansını geçmekte etkisiz kaldı. 90. dakikada Ümit'in attıgı gol, G.Saray'a beraberliği getirdi. Sonrasında Lincoln penaltıyı kaçırdı ve bu sonuç G.Birliği'ni istemeye istemeye finale çıkardı. Çünkü bu sonucu onlar da beklemiyordu. Sonuç olarak futbol hepimize bir daha ögretti ki, mutlak galip maç öncesinde belli olmuyor.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Favori kazandı   / 13-04-2008
 Sezgin'le devam!   / 12-04-2008
 Ankara'da kutlama   / 07-04-2008
 Kalli'nin yanlışları   / 31-03-2008
 Aslan'a piyango   / 24-03-2008
 İyice düşünün!   / 20-03-2008
 Atan ve tutan   / 16-03-2008
 Galatasaray ipi göğüsler   / 13-03-2008
 Kazanma arzusu   / 09-03-2008
 Yorgun savaşçı   / 03-03-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Müthiş teklif
Fenerbahçe' nin gelecek sezon...
Van Gaal' den mesaj:...
"Henüz AZ Alkmaar ile ipleri...
Kadlec' e onay
Ertuğrul Sağlam' ın geçen hafta...
Önce Giray
Bordo-mavili yönetim Giray için...