Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Süperlig panoraması


EN DEĞERLİ OYUNCU
Oyuncu Takım Puanı
1.
Mehmet Yıldız ..................Sivas ............................73 (+1)
2.Alex de Souza...................F.Bahçe........................67 (+6)
3.Semih Şentürk ..................F.Bahçe........................63 (+1)
4.Servet Çetin.......................G.Saray........................63
(+1)
5.Filip Holosko......................Beşiktaş.......................63 (+1)
6.Murat Sözgelmez.............Sivas ............................60 (+4)
7.Antonio De Nigris.............Ankara.........................59 (+1)
8.Mehmet Topuz .................Kayseri ........................56 (0)
9.Gökdeniz Karadeniz.........Trabzon.......................53 (0)
10.Ümit Karan......................G.Saray........................51 (+1)

Parantez içindeki sayılar oyuncuların bu haftaki puanlarıdır. Birden fazla futbolcu eşit puanda ise, son haftada daha çok puanı olan futbolcu üste çıkar. Eşitlik yine bozulmazsa, takımı üstte olan avantajlıdır.

BU DEĞERLENDİRME NASIL YAPILDI?
Değerlendirmemize göre; Her futbolcu... -En az 75 dk. oynadığı her maça 1 puan, (Kırmızı kart gören oyuncu bu puandan yararlanamaz) -Attığı her gol için 3 puan, -Her gol pası için 2 puan, -Kazandırdığı ve golle sonuçlanan her penaltı golü için 2 puan, -Attığı her penaltı golü için 1 puan, -Her hat-trick için 1 puan, -Son 15 dakikada takımına galibiyet getiren golü attığı takdirde 1 puanHer defans oyuncusu... -Takımının gol yemeden bitirdiği maç başına 3 puan, -Takımı gol yediği ancak kazandığı takdirde 1 puan, (Kırmızı kart gören bu puanı alamaz) Her kaleci... -Gol yemediği maç başına 3 puan, -Gol yediği ancak takımı kazandığı takdirde 1 puan, (Kırmızı kart gören bu puanı alamaz) -Kurtardığı penaltı için 5 puan alır. Her futbolcudan... -Sarı karta 1, kırmızı karta 3 puan, -PFDK'dan gelecek maç cezalarında maç başına 1 puan, -Kaçan penaltı için 2 puan, -Kendi kalesine attığı her gol için 2 puan, Her defans oyuncusu ve kaleciden... -Yenilen gol başına 1 puan silinir. Birden fazla futbolcu eşit puanda ise, son haftada daha çok puanı olan futbolcu üste çıkar. Eşitlik yine bozulmazsa, takımı lig sıralamasında üstte olan avantajlıdır.

HAFTANIN RAKAMLARI
1
Kayseri bu sezon sahasında oynadığı 14 Turkcell Süper Lig maçında ilk kez sahadan yenik ayrıldı. Sarı-kırmızılı takım bugüne kadar evinde 13 maçta 10 galibiyet 3 beraberlik almıştı. İstanbul BŞB ilk mağlubiyeti tattırdı.

22 Turkcell Süper Lig'in 28. hafta maçları sonunda 22 gol atıldı. Maç başına düşen gol ortalaması 2.44 oldu. 8 takım galibiyet sevinci yaşadı. 1 maç beraberlikle bitti. Haftanın en farklı galibiyetini Sivasspor aldı.

8 Sivasspor, Turkcell Süper Lig'de oynadığı son 8 maçta yenilgi yüzü görmedi. Kırmızı- beyazlı takım, oynadığı 8 lig maçında 5 galibiyet 3 beraberlik aldı. Sivasspor en son kendi sahasında Fenerbahçe'ye 4-1 yenilmişti.

100 Gençlerbirliği'nin orta saha oyuncusu Mehmet Çakır, ligde bu sezon oynadığı 26 maçta attığı 100 şut ile kaleyi en fazla deneyen futbolcu oldu. Mehmet Çakır 100 şutta 29 kez kaleyi bulup, yüzde 29'luk oran yakaladı.

SÜPERLİG ALTIN KARMA
M. ŞAHİN G.ANTEP) KAZIM (F.BAHÇE) PETKOVİÇ (OFTAŞ) HAYRETTİN (SİVAS) İVAN CVETKOV (SİVAS) M.POLAT (G.ANTEP) NECATİ (İSTANBUL BŞB) CEM CAN (A.GÜCÜ) ALEX (F.BAHÇE) YUSUF (DENİZLİ) ALLYSON (V. MANİSA)

HAFTANIN TAKIMI
FENERBAHÇE
Müthiş derbide Beşiktaş'ı İnönü Stadı'nda yenmeyi başardı. Gergin atmosferde çok soğukkanlı mücadele etti. Oynadığı futbol ve golleri mükemmeldi. Liderliğini puan farkı yakalayarak devam ettirdi.

HAFTANIN HAKEMİ
K. MÜFTÜOĞLU (A.GÜCÜ-BURSA)
Başkentte oynanan maçta hatasız bir maç yönetti. Pozisyonlara yakın oldu ve doğru kararlar verdi. Oyuncularla kurduğu diyalog başarılıydı. Her iki takım hakemin yönetiminden memnun kaldı.

HAFTANIN TARTIŞMASI
ALEX'İN BAŞARISI
Derbi maça damgasını vuran Fenerbahçeli Alex de Souza'nın başarısı haftanın tartışması oldu. Denizlisporlu oyuncuların para alamadıkları için idmana çıkmama boykotu da gündeme oturdu.

HAFTANIN FUTBOLCUSU
İVAN CVETKOV (SİVAS)
Kırmızı-beyazlı takımın Bulgar futbolcusu Kasımpaşa ağlarına 4 gol attı. Son vuruşları usta işiydi. Arkadaşlarıyla yardımlaşması ve çalışkanlığıyla da göz doldurdu. Kritik bir virajda, takımına katkısı büyük oldu.

HAFTANIN KÖTÜSÜ
KONYASPOR

Yeşil-beyazlı takım, ikinci yarıda oynadığı 11 maçta 10 yenilgi aldı. Sadece bir maçı kazanan Konya, bu periyotta üç puan toplamış oldu. Son olarak sahasında OFTAŞ'a da mağlup olan Konyaspor kendini ateşe attı.

HAFTANIN HOCASI
LEVENT ERİŞ (VESTEL MANİSA)
Altı puanlık maçta Vestel Manisa, Çaykur Rize'yi yenerken teknik patron Levent Eriş takımını iyi organize etti. Vestel özellikle ilk yarıda çok etkili oldu. Oyuncuların kazanma isteğini üst düzeye çıkarmıştı.

HAFTANIN GOLÜ
CARLOS ALBERTO (DENİZLİSPOR)
Turkcell Süper Lig'de müthiş sert ve düzgün şutlarıyla dikkat çeken Carlos Alberto bu hafta jeneriklik bir gol attı. Brezilyalı oyuncu, yaklaşık 40 metreden kullandığı serbest vuruşta topu Gençlerbirliği filelerine gönderdi.

GÖZE BATANLAR
COLİN KAZIM (FENERBAHÇE):
Beşiktaş derbisinde cezalı olan Deivid'in yerine forma giyen Colin Kazım futboluyla tam not aldı. Alex'in attığı ilk golde ortayı yapan isimdi. Serinkanlı futbol oynadı. Top ayağına yakıştı.
YUSUF (DENİZLİ): Futbolunun en olgun dönemini yaşıyor. Pasları, şutları ve takımını idare etmesi birinci sınıf. Şu anda Türkiye'de her takımda oynayabilecek düzeyde. İzleyenlere zevk veriyor.
NECATİ (İSTANBUL BŞB): Turuncu- mavili formayla kendini buldu. Zorlu Kayserispor deplasmanında takımının attığı iki gol ona aitti. Golü çok iyi kokluyor. Son vuruşlarda oldukça başarılı.

GOL KRALLIĞI
14 GOL:
Semih (F.Bahçe)
13 GOL: De Nigris (Ankara)
12 GOL: Alex (Fenerbahçe)
11 GOL: Holosko (Beşiktaş), Ümit Karan (G.Saray), Gökhan (Kayseri), Mehmet Yıldız (Sivas), Umut (Trabzon)
10 GOL: Kezman (F.Bahçe), Nonda (G.Saray)
9 GOL: Bobo, Nobre (Beşiktaş), Deivid (F.Bahçe), Mohamed Ali (Sivas), Burak (V.Manisa)
8 GOL: Yusuf (Denizli), Hakan Şükür (G.Saray), Okan (G.Birliği)
7 GOL: Mehmet Çakır (G.Birliği), Mehmet Topuz (Kayseri), Murat (Konya), Cvetkov (Sivas)
6 GOL: Jaba (A.Gücü), Delgado (Beşiktaş), Kratochvil (Denizli), Isaac (G.Birliği), Serkan (GB.Oftaş), Necati, İbrahim (İstanbul BŞB), Ceyhun, Tehoue, Veysel (Konya)
5 GOL: Kirita (A.Gücü), Sinan, Tum (Bursa), Serhat (Denizli), Adriano, İlyas (İstanbul BŞB), Iglesias (Kayseri), Musa (Sivas), Selçuk (V.Manisa)
4 GOL: Mehmet (Ankara), Bebbe (A.Gücü), İbrahim Toraman, Tello (Beşiktaş), Mustafa (Bursa), Altan (Ç.Rize), Hakan Balta (G.Saray), Burhan (G.Birliği), İbrahim, Bülent, Mendonca (OFTAŞ), Beto, Ekrem (G.Antep), Cesario (İstanbul BŞB), Cangele (Kayseri)

ASİST KRALLIĞI
11 ASİST:
Mehmet Yıldız (Sivas)
10 ASİST: Alex (F.Bahçe)
9 ASİST: Yattara (Trabzon)
8 ASİST: Erman (İstanbul BŞB), Mehmet Topuz (Kayseri)
7 ASİST: Neca (Ankara), Holosko, Tello (Beşiktaş), Arda (G.Saray), Julio Cesar (Denizli)
6 ASİST: Bebbe (A.Gücü), Deivid, Semih (F.Bahçe), Hakan Şükür (G.Saray), İlyas (İstanbul BŞB)
5 ASİST: Tita (Ankara), Murat Erdoğan (A.Gücü), Emrah (Ç.Rize), Gökhan (F.Bahçe), İbrahim (İstanbul BŞB), Uğur (G.Saray), Burhan (G.Birliği), Cangele (Kayseri), Mohammed Ali (Sivas)
4 ASİST: Ali Tandoğan, Delgado (Beşiktaş), Sinan (Bursa), Caner (Denizli), Vederson (F.Bahçe), Barış (G.Saray), Mendonca, Sterjovski (OFTAŞ), Mehmet Eren Boyraz (Kayseri), Ayman, Umut (Trabzon), Ceyhun (Konya)

KIRMIZI KART
Batista (Konya)


SARI KARTLAR
Cisse, Baki, Serdar Özkan (Beşiktaş), Serhat, Gal, Suat, Cumhur (Ç. Rize), Julio Cesar, Yusuf, Musa, Zafer, Kotchoni (Denizli), Edu, Kazım, Vederson, Alex, Semih (F.Bahçe), Emre, Sabri (G.Saray), Özgür Volkan Yıldırım (G.Antep), Kerem, (OFTAŞ) (G.Birliği), Ufuk, Sandro (OFTAŞ), Sancak, Volkan, İlhan, Tjikuzu, Hasagiç (İstanbul BŞB), Aydın, Toledo, Ragıp (Kayserispor), Ceyhun, Mihajlov, Burak (Konya), Jabi, Hüseyin, Moawad (Trabzon), Selçuk, Kalabane, Allyson, Bülent (V. Manisa)

SARI KART CEZALILARI
Serdar Özkan (Beşiktaş), Suat (Ç. Rize), Julio Cesar (Denizli), Toledo (Kayseri), Ceyhun (Konya)

HAFTANIN PROGRAMI
YARIN 21:45:
Fenerbahçe-Chelsea (ŞAMPİYONLAR LİGİ),
CUMA 20:00:
Trabzonspor-Denizlispor,
CUMARTESİ 15:00: Gençlerbirliği OFTAŞ- Kasımpaşa, 19:00: Fenerbahçe-Kayserispor,
PAZAR 15:00: Ç.Rizespor- Konyaspor, Bursaspor-V.Manisaspor, Gaziantepspor-Ankaragücü, İstanbul BŞB-Ankaraspor, Sivasspor-Beşiktaş, 19:00: Gençlerbirliği-Galatasaray




Zirve inadı
Üç puan uçtu
Rize tat vermiyor
Şanssız Bursa
Eylem sürüyor
Gönüllerin şampiyonu
 
Cole' ün korkusu taraftar
CHELSEA' nin başarılı orta...
Anelka: Mutluyum
F.BAHÇE' nin eski...
Sona doğru
G.Antep beraberliği sonrası hesap...
Toppmöller dünden razı
Alman hoca, "G.Saray' a gelirim"...
Potada kaos
İdmana çıkmayan Beşiktaş Cola...
Kombineler satışta!
Yönetim, yaşanan kaosa rağmen...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu