Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Süper Lig Panoraması


Gol krallığı
14 GOL: Semih (F.Bahçe)
13 GOL: De Nigris (Ankara)
11 GOL: Holosko (Beşiktaş), Ümit Karan (G.Saray), Gökhan (Kayseri), Mehmet Yıldız (Sivas), Gökdeniz, Umut (Trabzon)
10 GOL: Alex, Kezman (F.Bahçe), Nonda (G.Saray)
9 GOL: Bobo, Nobre (Beşiktaş), Deivid (F.Bahçe), Mohamed Ali (Sivas)
8 GOL: Hakan Şükür (G.Saray), Burak (V.Manisa)
7 GOL: Yusuf (Denizli), Mehmet Çakır, Okan (G.Birliği), Mehmet Topuz (Kayseri), Murat (Konya)
6 GOL: Jaba (A.Gücü), Delgado (Beşiktaş), Kratochvil (Denizli), İbrahim (İstanbul BŞB), Ceyhun, Tehoue, Veysel (Konya)
5 GOL: Kirita (A.Gücü), Sinan, Tum (Bursa), Isaac (G.Birliği), Serkan (OFTAŞ), Adriano, İlyas (İstanbul BŞB), Iglesias (Kayseri), Musa (Sivas), Selçuk (V.Manisa)
4 GOL: Bebbe (A.Gücü), İbrahim Toraman, Tello (Beşiktaş), Mustafa (Bursa), Altan (Ç.Rize), Serhat (Denizli), Hakan Balta (G.Saray), Burhan (G.Birliği), İbrahim, Bülent, Mendonca (OFTAŞ), Beto, Ekrem (G.Antep), Cesario, Necati (İstanbul BŞB)
3 GOL: Mehmet, Murat Tosun, Tita (Ankara), Murat Erdoğan (A.Gücü), Anderson, Fahri, Leandro, Zafer, Ribeiro (Ç.Rize), Fatih Egedik, Hasan (Denizli)

Asist krallığı
10 ASİST: Alex (F.Bahçe), Mehmet Yıldız (Sivas)
9 ASİST: Yattara (Trabzon)
8 ASİST: Mehmet Topuz (Kayseri)
7 ASİST: Neca (Ankara), Holosko, Tello (Beşiktaş), Arda (G.Saray), Julio Cesar (Denizli), Erman (İstanbul BŞB)
6 ASİST: Bebbe (A.Gücü), Deivid (F.Bahçe), Hakan Şükür (G.Saray)
5 ASİST: Tita (Ankara), Murat Erdoğan (A.Gücü), Emrah (Ç.Rize), Gökhan, Semih (F.Bahçe), İbrahim, İlyas (İstanbul BŞB), Uğur (G.Saray), Burhan (G.Birliği), Cangele (Kayseri)
4 ASİST: Delgado (Beşiktaş), Sinan (Bursa), Caner (Denizli), Vederson (F.Bahçe), Barış (G.Saray), Sterjovski (OFTAŞ), Mehmet Eren Boyraz (Kayseri), Ayman, Umut (Trabzon), Ceyhun (Konya), Adriano (İstanbul BŞB), Mohammed Ali (Sivas)

Süper Lig Altın Karması
RECEP (OFTAŞ) MOHAMMED (SİVAS) PETKOVİÇ (OFTAŞ) SERKAN (A.GÜCÜ) UMUT (TRABZON) NECATİ (BELEDİYE) DE NİGRİS (ANKARA) GÖKHAN (F.BAHÇE) İ. AKIN (BELEDİYE) ALEX (F.BAHÇE) SERVET (G.SARAY)

HAFTANIN TAKIMI
BELEDİYESPOR

Beşiktaş'ı yenip liderlikten etti. Siyahbeyazlı takım karşısında mükemmel bir futbol sergiledi. Özellikle ani ataklarda çok tehlikeli oldu. Attığı iki gol birbirinden güzeldi.

HAFTANIN HAKEMİ
KORAY GENÇERLER (TRABZON-KAYSERİ)

Trabzon'da oynanan maçta başarılı bir yönetim gösterdi. Pozisyonlara yakın oldu ve oyuncularla iyi diyalog kurdu. Verdiği kararlar doğruydu. Maçın zevkli geçmesini sağladı.

HAFTANIN TARTIŞMASI
BEŞİKTAŞ'IN DÜŞÜŞÜ

Siyah-beyazlı takım lider girdiği haftada aldığı yenilgiyle bir anda 4. sıraya düştü. Belediyespor karşısında sergilediği futbol eleştirildi. Beşiktaş'ın büyük bir avantaj kaybettiği konuşuldu.

HAFTANIN FUTBOLCUSU
SERVET (GALATASARAY)

Sarı-kırmızılı takıma hayat veren golü attı. Denizlispor karşısında hem defansta hem hücumda başarılıydı. Çok mücadele etti, arkadaşlarına örnek oldu. 90 dakika boyunca saha içinde değişik görevler aldı.

HAFTANIN KÖTÜSÜ
BOBO-SOULEYMANOU

Bobo, sorumsuz şekilde gördüğü kırmızı kart ile Beşiktaş'ı yaktı. Takımı on kişi oynadı ve dirençsiz kaldı. Kaleci Souleymanou ise topu elinden kaçırarak Denizlispor'un yenilmesine neden oldu.

HAFTANIN HOCASI
ABDULLAH AVCI (BELEDİYESPOR)

Beşiktaş'ı çok iyi analiz etmişti. Belediyespor'u akıllı bir taktikle oynattı. Önce Beşiktaş'ı durduran Avcı, daha sonra etkili hücumlarla sonuca gitti. Turuncumavili ekip futboluyla alkışlandı.

HAFTANIN GOLÜ
MEHMET NAS (GENÇLERBİRLİĞİ
)
Gençlerbirliği, Ankaraspor'a mağlup oldu ancak Mehmet Nas mükemmel bir gole imza attı. Sol kanattan ortalanan topu iyi takip eden Mehmet, meşin yuvarlak havadayken çok sert vurdu. Top ağlara takıldı.

GÖZE BATANLAR
İBRAHİM AKIN (BELEDİYESPOR):
Belediyespor forması altında kendisini buldu. Hızlı, teknik ve golcü oyunuyla alkış alıyor. Yeteneklerini göstermekte zorlanmıyor. Futboluyla Milli Takım'ın gündemine geldi.

UMUT (TRABZON): Bordo-mavili formaya iyice alıştı. Artık girdiği pozisyonlarda ayakları titremiyor. Bire bir kaldığı anlarda öldürücü vuruşlar yapıyor. Trabzonspor'a faydası büyük.

MOHAMMED (SİVAS): Sivasspor orta sahasının en klas ayağı. Bütün ataklar onun kontrolü altında başlıyor. Tekniği ve fizik gücüyle 90 dakika ayakta kalmayı başarıyor. Futboluyla her geçen gün büyümekte.

KIRMIZI KART
Bobo (Beşiktaş)

SARI KARTLAR
Tolga, Lamas, Jaba, İbrahim Ege (A.Gücü), Hürriyet, De Nigris, Murat Tosun (Ankara), İsmail, Cihan, Egemen (Bursa), Mustafa, Gökhan (Ç.Rize), Yusuf, Fatih Yiğen, Carlos Alberto (Denizli), Deivid (F.Bahçe), Ümit (G.Saray), Murat Ceylan, Ekrem, Bülent, Erdal Kılıçarslan, Murat Şahin (G.Antep), El Saka, Addo, Engin (G.Birliği), Tozo, Kadir (GB OFTAŞ), Efe, İlyas, Volkan (İstanbul BŞB), Barbaros (Kasımpaşa), Toledo, Cangele, Ali Turan (Kayseri), Batista (Konya), Yattara, Çağdaş (Trabzon), Burak, Selçuk, Şener (V. Manisa)

SARI KART CEZALILARI
Lamas (A.Gücü), Gökhan (Ç. Rize), Deivid (F.Bahçe), Efe (İstanbul BŞB), Yattara, Çağdaş (Trabzon)

HAFTANIN SONUÇLARI
F.Bahçe-Kasımpaşa 3-0 Alex, Semih, Deivid
G.Saray-Denizlispor 2-1 Okan, Servet / Hasan
İstanbul BŞB-Beşiktaş 2-1 İbrahim, Necati / Holosko
Sivasspor-Konyaspor 3-0 Cvetkov, Uğur, Mehmet Yıldız
Trabzonspor-Kayseri 2-1 Umut (2) / Iglesias
Ç.Rize-Ankaragücü 0-0
G.Antep-Bursaspor 1-0 Bülent Bölükbaşı
OFTAŞ-V.Manisa 1-0 Murat Kalkan
G.Birliği-Ankaraspor 1-3 Mehmet Nas / De Nigris (2), Murat Tosun

HAFTANIN PROGRAMI
YARIN 20:00: Beyaz Rusya-Türkiye (Hazırlık maçı),
CUMARTESİ 15:00: Denizli-Gençlerbirliği, Ankaraspor-Trabzonspor, 19:00: Beşiktaş-Fenerbahçe,
PAZAR 15:00: V.Manisa-Ç.Rize, Konya- OFTAŞ, Kayseri-İstanbul BŞB, Ankaragücü-Bursaspor, Kasımpaşa-Sivasspor, 19:00: Galatasaray-Gaziantep

EN DEĞERLİ OYUNCU
Oyuncu Takım Puanı

1.Mehmet Yıldız ..................Sivas ............................72 (+6)
2.Servet Çetin.......................G.Saray........................62 (+5)
3.Filip Holosko......................Beşiktaş.......................62 (+4)
4.Semih Şentürk ..................F.Bahçe........................62 (+3)
5.Alex de Souza...................F.Bahçe........................61 (+4)
6.Antonio De Nigris.............Ankara.........................58 (+5)
7.Murat Sözgelmez.............Sivas ............................56 (+4)
8.Mehmet Topuz .................Kayseri ........................56 (0)
9.Gökdeniz Karadeniz.........Trabzon.......................53 (0)
10.Ümit Karan......................G.Saray........................50 (0)

Parantez içindeki sayılar oyuncuların bu haftaki puanlarıdır. Birden fazla futbolcu eşit puanda ise, son haftada daha çok puanı olan futbolcu üste çıkar. Eşitlik yine bozulmazsa, takımı üstte olan avantajlıdır.

BU DEĞERLENDİRME NASIL YAPILDI?
Değerlendirmemize göre; Her futbolcu... -En az 75 dk. oynadığı her maça 1 puan, (Kırmızı kart gören oyuncu bu puandan yararlanamaz) -Attığı her gol için 3 puan, -Her gol pası için 2 puan, -Kazandırdığı ve golle sonuçlanan her penaltı golü için 2 puan, -Attığı her penaltı golü için 1 puan, -Her hat-trick için 1 puan, -Son 15 dakikada takımına galibiyet getiren golü attığı takdirde 1 puanHer defans oyuncusu... -Takımının gol yemeden bitirdiği maç başına 3 puan, -Takımı gol yediği ancak kazandığı takdirde 1 puan, (Kırmızı kart gören bu puanı alamaz) Her kaleci... -Gol yemediği maç başına 3 puan, -Gol yediği ancak takımı kazandığı takdirde 1 puan, (Kırmızı kart gören bu puanı alamaz) -Kurtardığı penaltı için 5 puan alır. Her futbolcudan... -Sarı karta 1, kırmızı karta 3 puan, -PFDK'dan gelecek maç cezalarında maç başına 1 puan, -Kaçan penaltı için 2 puan, -Kendi kalesine attığı her gol için 2 puan, Her defans oyuncusu ve kaleciden... -Yenilen gol başına 1 puan silinir. Birden fazla futbolcu eşit puanda ise, son haftada daha çok puanı olan futbolcu üste çıkar. Eşitlik yine bozulmazsa, takımı lig sıralamasında üstte olan avantajlıdır.

HAFTANIN RAKAMLARI
21- Turkcell Süper Lig'in 27. hafta maçları sonunda 21 gol atıldı. Maç başına düşen gol ortalaması 2.33 oldu. 8 takım galibiyet savinci yaşadı, 1 maç berabere sonuçlandı. F.Bahçe, Sivas ve Ankara rakiplerine 3'er gol attılar.

6- Ankaraspor, Süper Lig'de 6 maç sonra kazanmayı başardı. Mavi-beyazlı takım 10 Şubat 2008 tarihinde Kasımpaşa'yı 2-0 yenmişti. Daha sonra oynanan 5 maçta 4 yenilgi ve 1 beraberlik alan Ankara, G.Birliği'ni devirdi.

12- Sivas bu sezon kendi sahasında oynadığı 14 karşılaşmanın 12'sini kazanırken sadece 1 kez yenildi ve 1 kez de berabere kaldı. Sivasspor 14 iç saha maçında 37 puan toplarken tek mağlubiyeti 20. haftada Fenerbahçe'den aldı.

35 - Süper Lig'de bu sezon en çok gol yiyen takım olan Konya, deplasmanda da en çok gol yiyen ekip. Yeşil-beyazlılar iç sahada oynadığı 14 maçta 21 gol, dış sahada oynadığı 13 maçta 35 gol yedi. Konya bu hafta Sivas'a yenildi.




İşte inanç
 
Zico' yu sıkıntı bastı
Deivid' in yokluğuna çözüm arayan...
Türkiye' deki F1' in...
F.BAHÇE' nin Brezilyalı yıldızı...
Nerede adalet!
"Kimse ile şahsi bir sorunum yok.
Fatih Akyel' e tepki...
F.BAHÇE-Kasımpaşa maçı...
Derbiye tarihi prim
Futbolcuları motive etmeye çalışan...
Kara Kartal' da izin...
BEŞİKTAŞ' TA Belediye...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu