Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Tam bir bela

Chelsea çok iyi. Hem de çok çok iyi. Bela bir kura oldu. Benim tek umudum hırs, yürek, Roberto Carlos ve Alex.


İngiliz takımı gibi oynamayan bir İngiliz takımı olan Chelsea, sadece ülkesinin değil; dünyanın en kaliteli, en güçlü ekiplerinden. Kim ne diyorsa desin aldanmayın. Chelsea çok iyi. Hem de çok çok iyi. Rus milyarder Abramowich'in takımı, tam anlamıyla yıldızlar topluluğu. Mourinho gittiğinde ben de dahil olmak üzere herkes Chelsea'nin düşüşe geçeceğini
düşünmüştü. Öyle ya, takımın başına getirilen, patronun yakın arkadaşı Avram Grant ne yapabilirdi ki? Ama öyle olmadı. Grant yönetiminde Chelsea anlaşılmaz biçimde çok daha hareketli, çok daha agresif bir oyun sergilemeye başladı.

TERRY GARANTİ BELGESİ
Çek Cumhuriyeti'nin en iyi kalecisi olan Petr Cech, 2003'te peşine Barcelona düştüğünde ve ardından 2004'te Chelsea'ye transfer olduğunda "dünyanın en iyi kalecisi" olarak anılmaya başladı. Yedek Cudicini de birinci kalecinin yokluğunda gayet başarılı. Defansın göbeğinde oynayan kaptan Terry, garanti belgesi. Göbekteki diğer alternatifler Alex'i, Carvalho'yu havadan geçmek son derece zor. Alex de Souza sayesinde duran ve yan toplarda son derece etkili olan F.Bahçe, çeyrek finalde kelimenin tam anlamıyla kayaya çarptı. Alex üstün kalitesinin sınırlarını zorlamalı, Kezman kendini ispat etmesi adına bu şansı çok iyi değerlendirmeli ve Deivid bir kez daha tüm Avrupa'yı şaşırtmalı. Orta sahadaki savunmacı alternatifler Makelele, Obi Mikel, Essien, Malouda bizim defansif orta saha bölgemizdeki en iyimiz Aurelio'dan (en iyimser söylemle) daha kötü olmayan oyuncular. Söz konusu bölge Selçuk için ise iki gömlek büyük gelir. Yeni transfer Maldonado ne yapar? Onu göreceğiz.

FORVET HATTI MÜTHİŞ
Ofansif orta saha oyuncuları Lampard, İngiltere'nin en iyilerinden. Ballack gibi bir yıldızın güçlükle yer bulduğu Chelsea ikinci bölgesinde ayrıca, kanatlarda da oynayabilen yarı forvetler de cirit atıyorlar. Joe Cole, Kalou, Shaun Wright-Phillips ayrı ayrı baş belaları. Oyunun merkezinde Aurelio ve Maldonadolu çift ön liberomuz çok çetin bir mücadelenin içindeyken, kenarlara doğru hızla top dolaştıran bir Joe Cole'la nasıl baş edebileceğimizi bilemiyorum. Bizdeki Gökhan-Deivid ve Carlos-Uğur kenar bölgeleri, top rakipteyken (ki söz konusu Chelsea olunca top genelde onlarda olacak) çok ama çok zorlanacak. Forvet hatlarında bizim eski çocuk Nicolas Anelka ve dünyanın en iyilerinden Didier Drogba o kadar üstün forvetler ki Shevchenko ve Pizarro kendilerine üçüncü bölgede doğru dürüst yer bulamıyorlar. Bu çapta bir forvet hattı karşısında Lugano kart görmeye, Edu bireysel hata yapmaya müsait. Kısacası, neresinden tutarsanız tutun bela bir kura. Tek umudum, bu tip bir analizin F.Bahçeli futbolcuları hırslandıracak olması. Hırs, yürek, Roberto Carlos ve Alex... Benim Chelsea karşısında sığınabileceğim limanlar bunlar.

BARIŞ ERTÜL


Bekle Moskova
Chelsea'ye sevindiler
Savaş başladı
Aklı Real'de
Fener başarabilir
Hile mi yapıldı? Hile mi...
Ali Şen: İstediğim oldu
Terim: Sahada kazanılır
Ballı: Eleyecek gücümüz var
F.Bahçe'nin kalan maçları
Konya hazırlıkları tam gaz...
Teknik heyetten galibiyet...
Appiah'ı forma hırs bastı
Kezman da gidiyor
En ilginç mücadele
Fenerbahçe günlüğü
En az gol yiyen takım
4 maçın 3'ünü onlar kazandı
Kısa... Kısa... Kısa...
Yıldızın fazlası zarar
İngiliz stiliyle oynamıyorlar
Daha Alex'i tanımıyorlar
Otoriteler ne dedi
 
Kaptansız gemi
Galatasaray, başkentte kurt...
Emre: Song' u aratmam
SONG' un yokluğunda defansta...
Telafisi yok!
"Şu anda lideriz ama koltuğa...
Yattara' nın gölgesi
Sağlam, Tello ile özel bir görüşme...
3 kişilik Yattara
Gineli futbolcu, Beşiktaş...
Sıra Hüseyin' e geldi!
Gökdeniz' i Rubin Kazan' a...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu