Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Tesadüf!

Puan cetvelinin tepesine dört yıldır hasret kalan Beşiktaş için Gençlerbirliği maçı liderlik stresini kaldırıp, kaldıramayacağı anlamında test niteliğindeydi. İlk dakikalardaki görüntü, liderliğin Kartal'a stres değil garip bir rahatlık getirdiği şeklindeydi. O rahatlıkla Delgado çok kolay yetişeceği topa nazlanarak gidince daha maçın başında takımını mutlak bir golden etti. Gençlerbirliği kontrolsüz hücum ederken savunması ile takımın kalan bölümü arasında 25-30 metre boşluklar oluştu. Bu bölge Delgado'nun etki alanındaydı ama Arjantinli bu rahat ortamdan rahatsız olmuş gibi davranıyordu. Genellikle yanlış tercihler kullandı, Holosko'yu savunmanın arkasına kaçıracak pasları atamadı. Kötü zemin Beşiktaş'ın pas yüzdesini düşürürken Delgado, Tello ve Serdar'ın yapmadığını Rüştü, defansın arkasına attığı uzun degajlarla yapmaya çalıştı. Milli kalecinin gönderdiği topların birkaçını Nobre arka bahçeye aşırtsa da büyük bölümünü Traore kafayla uzaklaştırdı. Tüm bunlara ilk yarıda Holosko'nun etkisiz kalması da eklenince Beşiktaş hücum bölgesinde istediği varyasyonları yapamadı.

Lider takıma yakışmadı
Koca 45 dakikada rakip kaleye doğru dürüst şut atamayan Beşiktaş, buna karşılık yine kendi hatalarıyla rakibine pozisyon vermekten geri kalmadı. Bu manzara kesinlikle lider takıma yakışır bir görüntü değildi. İkinci yarının başlarında oyuna daha iyi motive olmuş, gol için yüklenen bir Beşiktaş izledik. 15 dakikalık baskı bir direkten dönen top ve bir de gol getirince maçın yol haritası Beşiktaş'ın futbolcu yapısına uygun hale geldi. Gençlerbirliği beraberlik için bastıracak Kartal da Holosko ile kontrataklar deneyecekti. Bu söylediğimizin yarısı oldu ve Gençlerbirliği üzerine düşeni yapıp bastırdı, Beşiktaş ise tek kelimeyle kendi ceza sahasına gömüldü. Baki imzalı hatalar üst üste gelince beraberlik golü de gecikmedi. Beşiktaş'ın bu golün altından kalkabilmesi için zamanı olsa da hali yoktu. Kötü oynayarak da lider olabilirsiniz ama kötü oynayarak lider kalamazsınız. Kartal'ın hali bunun kanıtı. Holosko gol değil adam kovalıyor, Delgado pas atacağı yerde şut, şut atacağı yerde pas deniyor. Baki pimi çekilmiş el bombası. Bu şartlarda maç kazanmak ancak tesadüf olurdu. O tesadüfü de Bobo yaptı, zevahiri kurtardı.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 En çok kim sevindi?   / 07-03-2008
 O formanın içinde kimler vardı?   / 06-03-2008
 Yürek ister   / 04-03-2008
 Belalı Nobre   / 03-03-2008
 İki derbi arası   / 29-02-2008
 Mışıl mışıl!   / 28-02-2008
 En şanslı kim?   / 26-02-2008
 Dil altı hapı!   / 23-02-2008
 Ne kadar tek yumruk o kadar şampiyonluk   / 22-02-2008
 Yeni futbol!   / 20-02-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Milan onu istiyor
Brezilyalı gazeteci Duarte,...
5 aday birden
Oy pusulalarının renk seçimi...
90 + Beşiktaş
G.Birliği' ni +94' te Bobo ile...
İçime sinmiyor
Fatih Tekke' nin Zenit' e giderken...