Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Süperlig panorama


EN DEĞERLİ OYUNCU
Oyuncu Takım Puanı
TOP 10
1.Mehmet Yıldız ..................Sivas ............................57 (+1)
2.Gökdeniz Karadeniz.........Trabzon.......................56 (+1)
3.Filip Holosko......................V.Manisa.....................53 (+6)
4.Semih Şentürk ..................F.Bahçe........................53
(0)
5.Mehmet Topuz .................Kayseri ........................51 (+4)
6.Alex de Souza...................F.Bahçe........................50 (0)
7.Antonio De Nigris.............Ankara.........................49 (+1)
8.Servet Çetin.......................G.Saray........................49 (0)
9.Hakan Şükür......................G.Saray........................47 (0)
10.Orkun Usak .....................G.Saray........................47 (0)

Parantez içindeki sayılar oyuncuların bu haftaki puanlarıdır. Birden fazla futbolcu eşit puanda ise, son haftada daha çok puanı olan futbolcu üste çıkar. Eşitlik yine bozulmazsa, takımı üstte olan avantajlıdır.

BU DEĞERLENDİRME NASIL YAPILDI?
Değerlendirmemize göre; Her futbolcu... -En az 75 dk. oynadığı her maça 1 puan, (Kırmızı kart gören oyuncu bu puandan yararlanamaz) -Attığı her gol için 3 puan, -Her gol pası için 2 puan, -Kazandırdığı ve golle sonuçlanan her penaltı golü için 2 puan, -Attığı her penaltı golü için 1 puan, -Her hat-trick için 1 puan, -Son 15 dakikada takımına galibiyet getiren golü attığı takdirde 1 puanHer defans oyuncusu... -Takımının gol yemeden bitirdiği maç başına 3 puan, -Takımı gol yediği ancak kazandığı takdirde 1 puan, (Kırmızı kart gören bu puanı alamaz) Her kaleci... -Gol yemediği maç başına 3 puan, -Gol yediği ancak takımı kazandığı takdirde 1 puan, (Kırmızı kart gören bu puanı alamaz) -Kurtardığı penaltı için 5 puan alır. Her futbolcudan... -Sarı karta 1, kırmızı karta 3 puan, -PFDK'dan gelecek maç cezalarında maç başına 1 puan, -Kaçan penaltı için 2 puan, -Kendi kalesine attığı her gol için 2 puan, Her defans oyuncusu ve kaleciden... -Yenilen gol başına 1 puan silinir. Birden fazla futbolcu eşit puanda ise, son haftada daha çok puanı olan futbolcu üste çıkar. Eşitlik yine bozulmazsa, takımı lig sıralamasında üstte olan avantajlıdır.

HAFTANIN RAKAMLARI
5
Gaziantep, Turkcell Süper Lig'de oynadığı son 5 maçta 2 beraberlik, 3 yenilgi aldı ve hiç kazanamadı. Kırmızı-siyahlılar en son 18. hafta maçında deplasmanda Kasımpaşa'yı 1-0 yenerken, sahasında üç maçtır kazanamıyor.

10 MKE A.Gücü, Turkcell Süper Lig'de 10 maç sonra sahadan galibiyetle ayrıldı. Sarı-lacivertli takım bu haftaya kadar son 9 maçta Süper Lig'de maç kazanamayan tek takım olurken aldığı 4 beraberlikle 4 puan toplayabilmişti.

18 Kayserispor, Turkcell Süper Lig'in ikinci yarısında oynadığı 6 maçı da kazandı ve 18 puan topladı. Sarı-kırmızılı takım ikinci yarıda bütün maçlarını kazanan tek takım oldu. Son 6 maçta 14 gol attı ve kalesinde sadece 1 gol gördü.

25 Turkcell Süper Lig'in 23. hafta maçları sonunda 25 gol atıldı. Maç başına düşen gol ortalaması 2.78 oldu. 6 takım galibiyet sevinci yaşadı. 3 maç berabere sonuçlandı. Konya'ya 6 gol atan G.Birliği en farklı skoru elde etti.

SÜPERLİG ALTIN KARMA
TOLGA (KASIMPAŞA) TAYFUN CORA (TRABZON) FATİH AKYEL (KASIMPAŞA) MEHMET NAS (G.BİRLİĞİ) HOLOSKO (BEŞİKTAŞ) SİNAN (BURSA) OKAN (G.BİRLİĞİ) EMRAH (Ç. RİZE) KRİTA (A.GÜCÜ) BURHAN (G.BİRLİĞİ) MEHMET TOPUZ (KAYSERİ)

HAFTANIN TAKIMI
KASIMPAŞA
Lig sonuncusu Kasımpaşa, lig lideri Galatasaray'ı mağlup etmeyi başardı. Lacivert- beyazlılar bu galibiyetle ligde kalma yolunda ışık yakaladı. Kasımpaşa'nın mücadelesi, inancı üst düzeydeydi.

HAFTANIN HAKEMİ
YUNUS YILDIRIM (G.BİRLİĞİ-KONYA)
Başkentte oynanan kritik maçta başarılı bir yönetim gösterdi. Pozisyonlara yakın oldu ve avantaj kurallarını iyi uyguladı. Oyuncularla iyi diyalog kurdu. Maçın bol gollü geçmesinde iyi yönetiminin payı vardı.

HAFTANIN TARTIŞMASI
FENER'İN YEDEK KADROSU
Bursaspor maçına yedeklerle çıkan Fenerbahçe ve teknik direktör Artnur Zico çok tartışıldı. Brezilyalı teknik adamın yanlış karar aldığı konuşuldu. Yedek oyuncuların performansı beğenilmedi.

HAFTANIN FUTBOLCUSU
SİNAN KALOĞLU (BURSA)
Oyuna sonradan girmesine rağmen Fenerbahçe ağlarına iki nefis gol bıraktı. Takımını galibiyete taşıyan isim oldu. Sakatlıktan yeni çıkmasına rağmen klasından bir şey kaybetmediğini gösterdi.

HAFTANIN KÖTÜSÜ
(GALATASARAY)

Lig sonuncusu Kasımpaşa önünde tel tel döküldü. Lidere yakışır futbol oynayamadı. Feldkamp'ın oyuncu seçimi ve oynatma şekli yadırgandı. Altın değerinde üç puan kaçtı. Takım iyi motive olamamıştı.

HAFTANIN HOCASI
UĞUR TÜTÜNEKER (KASIMPAŞA)
Galatasaray önünde Kasımpaşa'yı çok iyi organize etmişti. Futbolcularını müthiş motive etti. Ligde sonuncu durumda olmalarına rağmen takım inancını kaybetmedi. Oyunu iyi okudu.

HAFTANIN GOLÜ
TAYFUN CORA (TRABZONSPOR)
İbrahima Yattara'nın sağ kanattan mükemmel ortasına uçarak nefis bir kafa vurdu. Havada vücudunu çok iyi kullandı. Top direğin yanından ağlarla buluşurken bordo-mavili takım bir puanı kurtarıyordu.

GÖZE BATANLAR
OKAN (G.BİRLİĞİ):
Tecrübeli oyuncu, takımına hayat veriyor. Konyaspor maçında da kilidi açan isim oldu. Hem gol atıyor hem de takıma ağabeylik yapıyor. Çok iyi bir form yakaladı. Golleri akıl doluydu.
EMRAH (Ç. RİZE): Karadeniz ekibi zorlu Sivas deplasmanından üstelik ağır saha şartlarına rağmen puanla döndüyse Emrah'ın bunda büyük payı oldu. Genç oyuncu 90 dakika savaşarak rakibi durdurdu. Kaptığı topları da olumlu kullandı.
İVANKOV (KAYSERİ): İkinci yarının flaş takımı Kayserispor'da kaleci İvankov kurtarışlarının yanı sıra penaltı golleriyle de dikkat çekiyor.

GOL KRALLIĞI
11 GOL:
Semih (F.Bahçe), Gökdeniz (Trabzon), De Nigris (Ankara), Gökhan (Kayseri)
10 GOL: Nonda (G.Saray), Mehmet Yıldız (Sivas), Holosko (Beşiktaş)
9 GOL: Alex (F.Bahçe), Umut (Trabzon), Ümit Karan (G.Saray)
8 GOL: Hakan Şükür (G.Saray), Bobo (Beşiktaş), Mohamed Ali (Sivas), Deivid (F.Bahçe)
7 GOL: Yusuf (Denizli), Mehmet Çakır, Okan (G.Birliği), Murat (Konya), Nobre (Beşiktaş) GOL:Tehoue (Kasımpaşa), Kratochvil (Denizli), Veysel (Konya), Kezman (F.Bahçe), Mehmet Topuz (Kayseri), Burak (V.Manisa)
5 GOL: Kirita (A.Gücü), Delgado (Beşiktaş), Isaac (G.Birliği), Serkan (OFTAŞ), Adriano (İstanbul BŞB), Ceyhun (Trabzon), Musa (Sivas), Sinan, Tum (Bursa), Selçuk (V.Manisa)
4 GOL: Bebbe, Jaba (A.Gücü), Tello (Beşiktaş), Hakan Balta (G.Saray), İbrahim, Bülent ( OFTAŞ), Burhan (G.Birliği), İlyas, İbrahim, Cesario (İstanbul BŞB), Altan (Ç.Rize),

ASİST KRALLIĞI
8 ASİST:
Alex (F.Bahçe), Mehmet Topuz (Kayseri)
7 ASİST: Neca (Ankara), Yattara (Trabzon)
6 ASİST: Tello, Holosko (Beşiktaş), Erman (İstanbul BŞB), Arda, Hakan Şükür (G.Saray), Mehmet Yıldız (Sivas)
5 ASİST: Bebbe (A.Gücü), Julio Cesar (Denizli), Semih (F.Bahçe), İlyas (İstanbul BŞB), Uğur (G.Saray), Burhan (G.Birliği)
4 ASİST: Murat Erdoğan (A.Gücü), Sinan (Bursa), Emrah (Ç.Rize), Vederson (F.Bahçe), Barış (G.Saray), Sterjovski (OFTAŞ), Mehmet Eren Boyraz, Cangele (Kayseri), Tita (Ankara), Ayman, Umut (Trabzon), Ceyhun (Konya), Adriano (İstanbul BŞB)

KIRMIZI KARTLAR
Ali Tandoğan (Beşiktaş), Petkoviç (GB Oftaş), Erdinç (Trabzon)

SARI KARTLAR
Kirita, Murat Erdoğan, Murat Duruer (A.Gücü), Emre (Ankara), Ricardinho, Cisse (Beşiktaş), Egemen, Mustafa, Ömer Aysan Barış (Bursa), Riberio, Altan, Barbosa (Ç.Rize), Carlos Alberto, Burak, Zafer (Denizli), Yasin, Semih, Ali, Aurelio (F.Bahçe), Lincoln (G.Saray), İlhan, Bülent (G.Antep), Engin, Traore (G.Birliği), Cesario, İbrahim, Efe (İstanbul BŞB), Barbaros, Tolga, Murat, Fatih (Kasımpaşa), Cangele (Kayseri), Mustafa, Ceyhun (Konya), Mohamed Ali, Sylla, Diallo (Sivas), Çağdaş (Trabzon), Selçuk, Ferhat, Burak, Sinan (V.Manisa)

SARI KART CEZALILARI
Kirita (A.Gücü), Emre (Ankara), Egemen, Mustafa (Bursa), Zafer (Denizli), Semih (F.Bahçe), İlhan (G.Antep), Barbaros (Kasımpaşa), Selçuk, Burak (V. Manisa)




Kayseri şov
Kara takıldık
Kayseri açılışta
Konya karışık
Her şekilde yenerdik
Kupada bugün
Özlem sona eriyor
 
Can' ı asmayın!
BURSA maçında yaptırdığı...
Ali gaza bastı
F.BAHÇE' de bekleneni...
Polat: Adayım
Adnan Polat, seçime girmeyecek...
Oyna artık!
Kasımpaşa maçında onbirde...
İnönü' den çıkış yok!
"' Mart ayında oynayacağımız...
Kara Kartal' a ezeli...
BEŞİKTAŞLI futbolcular,...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu