Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Ulema ne der?

Hafta arası Almanya'da onur kırıcı tarihi bir yenilgi alarak yurda dönen Galatasaray, dün de ligde sadece 3 galibiyeti olan Kasımpaşa karşısında çok önemli haftada mağlup olarak büyük bir sürprize imza attı! Aslında esas dikkat edilmesi gereken, alınan yenilgiden çok ortaya konan beyhude futbol ve yasaksavar gibi oynayan 3-4 futbolcu idi. Galatasaray tarihinin en yüksek transfer ücreti ödenerek alınan Lincoln, gerek oynamaya çalıştığı oyun, gerekse yüz ifadesi ve psikolojik durumu itibarıyla Galatasaray bütçesine çok ciddi bir kazık geçirmiş durumda. Yine aslında esas kazığı geçirenler Carrusca ve Lincoln gibi oyunculara bu dehşet paraları yatırıp Galatasaray'ın 10 sene ileriye dönük gelirlerini ipotek ederek tez konusu transferler yapan futbol şube sorumlularıdır. Nitekim Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, önceki gün mali kongrede yaptığı veda konuşmasında sonsuz yetkilerle donattığı futbol şubesi adına tüm Türkiye'deki Galatasaraylılardan özür dilemiştir. Dün ilk yarım saat içinde yeni bir ön libero yaratma dehasını göstermeye çalışan Feldkamp, bu fikrinden dönerek Emre'yi sağ beke almış, ilk 45 dakikanın sonunda ise Barusso 3 ayrı mevki değiştirerek, yani her 15 dakika ayrı bir mevkide oynayarak futbol literatüründe belki de bir ilke imza atmıştı. İlk yarının uzatmaları oynanırken son derece kontrolsüz bir girişle rakibine faul yapan Barusso, son derece laubali kurulan bir baraj, yanlış yerde duran Orkun, hareketliyken ve yere iki ayağıyla sabit basmıyorken, Erhan Küçük'ün nefis plasesine hamle bile yapamadı, topu seyretti.

Hatalar zinciri
Bu tip frikikler takımların disiplinli çalışma, baraj kurabilme, baraj sıralaması, baraj kaptanı ve en önemlisi kalecinin fondamantaliyle ilgilidir. Orta sınıf takımlar bile böyle goller yemez. Geçen hafta Konya'da oynanan maça ve saha koşullarının olumsuzluğuna bağlanan Leverkusen rezaletinden sonra futbol için her şeyin müsait olduğu böyle bir ortamda alınan mağlubiyet, bakalım ulema tarafından nasıl değerlendirilecek? (Ulema, alimin çoğul halidir. Ulemalar derseniz Türkçe adına büyük hata yaparsınız) Bu arada tek golden daha fazla gol pozisyonu yakalayıp son 15 dakikada farkı arttırabilmesi mümkün olan Kasımpaşa'nın tamamını, ama özellikle Fatih Akyel ve Barbaros'u kutlamak lazım.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Disiplin (!)   / 22-02-2008
 Ümit Karan   / 19-02-2008
 Galibiyet kaçtı   / 14-02-2008
 Teklif yok   / 12-02-2008
 Kral'dan sevgiler   / 10-02-2008
 Oyuncuların zaferi   / 04-02-2008
 İki uçlu bıçak   / 01-02-2008
 Tastikname   / 28-01-2008
 Boks maçı gibi   / 21-01-2008
 Önemli galibiyet   / 13-01-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Sabır taşırdı
Bursa mağlubiyeti sonrasında '...
Yola devam
"Buraya şampiyon olmaya geldim.
Önce kupa
Rize ile zorlu bir maç...
Yakan hatalar
Erdinç' in 37' de kırmızı kart...