Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Mental devrim!

Avrupa'nın önemli takımlarından biri olan Sevilla'yı, F.Bahçe'nin Kadıköy'de 3- 2 yenip, İspanya'ya az da olsa avantajlı gidecek olması, Türk futbolu adına önemli bir gelişmedir. Geçmişte mental açıdan Avrupalı rakiplerine karşı yeteri kadar hazırlanamayan ve turlara erken veda eden takımın yerine; deneyimi ile özgüveni ile ve "neden olmasın" anlayışıyla yepyeni mantığa sahip bir F.Bahçe gelmiştir artık. Sevilla'da tabii ki şartlar kolay olmayacaktır. Ama F.Bahçe yönetimi, oyuncular ve teknik kadro zoru başarmanın camiaya ve kendilerine neler kazandıracağını iyi bilmektedir. Normal şartlarda bu maçı F.Bahçe'nin kaybetmesi futbol dünyası için büyük bir sürpriz olmayacaktır. Ama sarı-lacivertlilerin Sevilla'yı elemesi, büyük bir değişimin ilk adımı olacaktır. Takımdaki herkesin psikolojik açıdan profesyonelce destek almaları bugün için ihtiyaçtır. Türk futbolu için önemli bir hamle olabilecek bu maçın sorumluluğu yalnız birkaç kişinin omuzlarına yüklenmemeli, federasyon ve hükümet dahil herkes F.Bahçeli yöneticilere destek vermelidir. Sevilla'da F.Bahçe'ye mutlaka gol lazımdır. Zico, bununla ilgili gerekli tedbirleri muhakkak ki planlamaktadır. Takımın önemli silahlarından biri olan Kezman'ın, Kosova'nın bağımsızlığının ilanının ardından Sırbistan'da Türklerin protesto edilmesinden bir Sırp yurttaşı olarak etkilenmemesi mümkün değildir. Bu yüzden Kezman'ın son zamanlarda yükselen performansının düşebileceği Zico'ya diplomatik bir dille anlatılmalıdır. Ancak; F.Bahçe'nin parlak geleceğinde önemli bir aktör olma şansının bulunduğunu kavramış bir Kezman'ın yalnız golünü değil, gollerini de alkışlayabiliriz.

4 Mart'ı bekleyin
Umarız ki ülkeler arasındaki siyasi ilişkiler ve fanatik milliyetçilerin verebilecekleri rahatsızlıklar sporcuları etkilemez. Bu tür durumlar ileride UEFA'nın ve FIFA'nın da başını ağrıtacak gibi görünüyor. F.Bahçe, Sevilla'yı yenerse bilelim ki saha dışında da başarılı olmuştur. Bu, aynı zamanda mental hazırlığın, teknik hazırlık kadar önemli olduğunu gösterecektir. Bence olası bir F.Bahçe zaferi, bilimsel açıdan futbolda yeni bir araştırma sayfası açacaktır. 4 Mart'ı bekleyip, sonuçları görelim.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Bu yol, iyi yol   / 16-02-2008
 Önemli galibiyet   / 11-02-2008
 Hayal kırıklığı   / 04-02-2008
 Soğuk-sıcak   / 28-01-2008
 Birinci raunt   / 23-01-2008
 Dirençsiz rakibe fark!   / 21-01-2008
 Son 15 dakika   / 14-01-2008
 Skorbord dondu   / 07-01-2008
 Yengece devam   / 23-12-2007
 Muhteşem gece   / 13-12-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Hesap zamanı
Sarı-laciverti ekip, 1 Ekim 2006'...
Değişim zamanı
Alman hocanın, Kasımpaşa maçına...
İkiye katladı
Sezonun ilk 6 haftasında 7 gol...
Yatarak kazanıyor
Bu sezon 450 bin $ alan Jefferson...