Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Hodri Meydan

Gazetemizin, İskenderun Spor Şöleni'nde aldığı birbirinden anlamlı ödüller ve bu törendeki karelerden dolayı geçtiğimiz hafta köşemizde yer veremediğimiz taraftar gruplarına bu hafta çok iddialı bir koro ile "Hodri Meydan" ile yeniden merhaba diyoruz. Kocaelispor, saha içinde gücünü gösterirken; takımlarının gerçek sahibi ve en büyük hamisi Hodri Meydan ise kale arkasının çilekeşleri olarak yerini alıyor. Meydan okuyan taraftarın yeşil-siyah markası onlar. Adları bile meydan okumak, iddialı olmak, korku salmak, "Zor deplasmana hoş geldiniz!" demek için yetiyor.
Uğur Dündar'ın adıyla bütünleşen "Hodri Meydan" programından esinlenerek, ilk defa 1989 yılında Bartın deplasmanına giderken kullandıkları bu isim, artık Kocaelispor'un en güçlü notası, en güzel şarkısı, en büyük korosu. "Hodri Meydan", takımla birlikte sahaya çıkıp "Gücün, direnmenin, zorluğa karşı koymanın, büyük zaferlerin, Kocaelispor'un gerçek sahibiyim!" demenin tribünce tescil edilmesidir. Türkiye'ye 12. adamlığın nasıl yapılacağını, arkasında nasıl durulacağını, dışarıda birbirini tanımayan insanların içeride korku salan deplasmanın aktörü, rol arkadaşı olacağını İzmit İsmetpaşa'da herkese gösteren, yeşil-siyahı pembe hayallerin rengi yapan taraftarıdır onlar. Süper Lig'de oynadığı yıllarda sahasında İstanbul takımlarına korku salan, "El mi yaman, bey mi yaman? / Kralına Hodri Meydan!" nidasıyla kafa tutan büyük bir gücün adıdır onlar. On binler tek yürek, tek beden, tek ses olarak İsmetpaşa'da yerlerini alsalar da her oyuncunun kafasında yankılanan efsunlu bir güçtür onların yankısı. O, unutulmaz deprem acısının sonrasında Antalyaspor ile kurulan dostluk, şimdi ölümsüz günlerin, maçların dakikalarında saklı. İki takımın taraftarı 7 ve 41. dakikalarda, rakip kim olursa olsun, "Antalya" ve "Kocaeli" diye bağırarak ayağa kalkıyor. Bizler de saygı duyuyoruz. Küfürsüz korku, dersem "Yeşil-Siyah Hodri Meydan" filmi aklınıza gelsin. Gösterim, her pazar İsmetpaşa'da kapalı gişe devam ediyor. Hepsine kırk bir kere maşallah! Dost kulüpleri Antalyaspor ve Eskişehirspor, ezeli rakipleri Sakaryaspor.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Fotomaç ödülleri üçledi   / 31-01-2008
 Turbeyler   / 24-01-2008
 Bolu yarenler   / 17-01-2008
 ''Kaf sin kaf çarşı''   / 10-01-2008
 Diyarbakırspor Biz Grubu   / 03-01-2008
 Es-Es'li Kızılcıklılar   / 27-12-2007
 Fotomaç yılın gazetesi Cevdet Ünüvar yılın gazetecisi!   / 20-12-2007
 Mavi şimşekler   / 13-12-2007
 12. Akdeniz oscarları   / 06-12-2007
 Mavi ateş   / 29-11-2007


 
Hodri Meydan
Mehmet Bulut (Erciyesspor Teknik Direktörü)
E-söylüyorum
KORAY CİNEL (Turgutluspor)
SABRi ÜLKER
Aranıyor!
BBO (Bunları bilmeseniz de olur)
Öznur Çalık
Mikrofon
Erol Kapusuz
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Latin rüzgarı
F.Bahçe şimdiye kadar 4 kıta, 32...
Alkışlar Polat' a
Takımın aldığı başarılı sonuçlar...
Hak eden oynamalı
Toraman, "İstikrarlı bir...
Szymek darbesi
Bordo-mavili yönetimin dün akşam '...