Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Er geç doğrular

Yabancı kontenjanının artırılmasını önce Yıldırım istedi. Başta itiraz edenler sonra kararı alkışladı.

Sırada profesyonel takım sayısının azaltılması var Bu da Yıldırım'ın önerisidir. Kurtuluş da buradadır.

Futbol Federasyonu tüm prensiplerini ve vizyonunu ıskalayan bir kararla yabancı kontenjanını 6 artı 2'ye çıkardı. Bunun en önemli nedeni, yabancılarından memnun olmayan kulüplere nefes aldırmaktı. Çünkü "git" dediğin gitmiyor, göndermek istediğine de dünyanın tazminatını ödeyip, gönderiyorsun.

REKABET İÇİN ŞART
Bu resimleri hemen her sezon görüyoruz. İddialı olmak isteyen kulüp bir yenilemeye gitmek zorunda ve kontenjanını boşaltmak için maliyetlerini de katlayarak düşünüyor. Sonuçta ya transfer yapmıyor, ya da yarım gönüllü yabancısına katlanarak sezonu tamamlıyor. Yabancı kontenjanının açılmasını önce Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım istedi, sonra da Kulüpler Birliği. Yıldırım daha iyi bir takım kurup Avrupa'da zirveye oynamak istediğini neden gösteriyordu. Rakipleri ise "Bahane arıyor" diyerek, itiraz haklarını kullanıyorlardı. Ama gün geldi, herkes aynı kapının önünde kuyruğa girdi. İnsana yatırım yapılan her yerde risk vardır. Hele hele futbolculara. Bırakın ülkeyi, kıta bile değiştirtiyorsunuz. Gelip uyum sağlarsa ne âlâ. Ama aksi olduğunda, uzun vadeli kontratı ile evindeki güzel günlerine başlıyor. Değiştirmek istediğinizde, parasını vermek zorundasınız. Hem de başka bir kulübe bedavaya göndererek. Bir de yeni gelene ücret ödeyeceksiniz. Oysa, kontenjan açık olsa, kulüp hem futbolcusunu tutacak, gerektiğinde yararlanacak. Hem de yeni transferine karşı masaya daha kuvvetli oturup, daha rahat karar verecek.

KALİTELİ İSİM AZ
Fenerbahçe yönetimi, Mehmet Topuz ve Gökhan Ünal için 12 milyon euro bonservis bedeli önerdi. Rakamın bu kadar yüksek olmasının tek nedeni, bu oyuncuların Türk olması ve liglerimizde kaliteli oyuncu bulamaması. Geçmişte Aziz Yıldırım'a kızanların hemen hepsinin onun fikirlerine şimdi sarılmaya başlaması, doğrulara er geç ulaşmamızın göstergesi olarak içimizi rahatlatıyor. Türk futbolunun esas kurtuluşu, profesyonel takım sayısının azaltılması ile gerçekleşecek. Bu da Aziz Yıldırım'ın önerisidir. Futbolcu kalitesini artırmanın tek yolu rekabeti geliştirmektir. Az takım, çok futbolcu ve içlerinden en iyilerinin bir üste çıkması. Kurtuluş kontenjanı kısıtlayarak, vasat oyunculara milyonlarca dolar verilmesinden geçmez.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Stratejik transfer   / 31-01-2008
 Islıktan alkışa   / 25-01-2008
 Büyüklerimiz bilir!   / 10-01-2008
 Alex'siz ne yapar?   / 03-01-2008
 Semih'ten sonra   / 28-12-2007
 Kurtarıcı Semih!   / 20-12-2007
 Yol açık, yolcu hazır   / 12-12-2007
 Gençlik başa bela!   / 06-12-2007
 Nereden, nereye...   / 23-11-2007
 Fenerbahçe'nin farkı   / 14-11-2007


 
Er geç doğrular
Zico'nun son sınavı
Bermek cesareti
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Latin rüzgarı
F.Bahçe şimdiye kadar 4 kıta, 32...
Alkışlar Polat' a
Takımın aldığı başarılı sonuçlar...
Hak eden oynamalı
Toraman, "İstikrarlı bir...
Szymek darbesi
Bordo-mavili yönetimin dün akşam '...