Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Pikniğe gider gibi maça gidiyorlar

Kulüpler, aranın kısa sürmesinden şikayetçi. Kupa maçlarıyla maraton başladı, bu hafta sonunda da lig maçları var. Takımlara, eksiklerini tamamlama, toparlanma süresi tanınması iyi olmaz mıydı?

Eskilerin bir lafı vardır: İfratla tefritin arasını bir türlü bulamıyoruz. İki aşırı ucun arasındayız. Ya insanlara ve futbolculara futbolu unutturacak kadar uzun bir ara veriyoruz ya da böyle. Bu defa ki aranın kısa olmasının mazereti şöyle: "Efendim, Avrupa Şampiyonası var. Türkiye de katılacak. Ona hazırlık yapacağız, binaenaleyh biz ligi erken bitirmeliyiz." Avrupa bu işi hafta arası maçlar koyarak çözüyor. İki lig maçını hafta arasına koysak, lig arası iki hafta daha uzar.
Şu verilen arada futbolcular tatil mi yaptı, kulüpler yaralarını mı sardı? Şimdi lig başlıyor, transfer daha yeni başlıyor!.. Oysa transferler yapılmalı, ondan sonra lig başlamalıydı. İkinci yarının 4. haftasında sen adam alacaksın. O adamdan ne zaman hayır gelecek; 8. haftada.

KAVGA ETMİYORLAR
Türkiye Kupası da değerini yitirmiş görünüyor. Ne kulüpler, ne de taraftar ilgi gösteriyor.
Lige taraftar geliyor mu? Hiç olmazsa takımında oynama fırsatı bulamayanlar forma giyiyorlar. Benim buna itirazım yok ama kupa maçları dünyada iddiasını kaybediyor. UEFA, Kupa Galipleri Kupası'nı kaldırdı.
Bu konuda İngiltere lider herhalde. Takımlar 3-4 alanda birden mücadele ediyor ve 3 günde bir maç oynuyorlar, heyecan, tempo hiçbir zaman düşmüyor.
Futbolun kurucusu bir ülke, futbola meraklı bir ülke. İşte geçen gün yazdım köşemde. Ligin 14.'sü ile sonuncusunun maçı, oranın yerel gazetesinde değil, ulusal bir İngiliz gazetesinde yarım sayfa yer buluyor. Bizde 14.'sü ile 18.'si arasındaki maç skor olarak geçer. Golü atanlar bile yazılmaz. 'Falanca filancayı 2-0 yendi' der. İngiltere'deki 14. ile 20.'nin maçına bakıyorsun, tribünler dolu. Türkiye'de Galatasaray'ın maçına bakıyorsun; bin tane bilet satılmış. Fenerbahçe'nin stadı doluyordu, o da dolmaz oldu. İngiltere futbol seyretmeye gidiyor, skor önemli değil. İngiltere'de hafta sonunda insanlar gezmeye çıkar gibi, pikniğe çıkar gibi maça gidiyor. Alışkanlık haline gelmiş ve adamlar iyi seyirciler. Kavga etmiyorlar. İngiltere'nin maçlarında sahaya kıçını dönmüş, zıp zıp zıplayan insanlar görüyor musunuz? Tiyatroda oturur gibi oturuyor adamlar. Bizim amigo, 'Burası tiyatro değil' diye bağırıyor. Ligimizde seyir zevki yok. Seyir zevki olan bir futbol da oynanmıyor ayrıca...



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Sevgi kalmadı   / 03-01-2008
 Ahlaken yanlış   / 02-01-2008
 Yedekler takımı   / 26-12-2007
 Kalli yetmez   / 25-12-2007
 Zafer Yıldırım'ın!   / 19-12-2007
 Tezgah mı var!   / 18-12-2007
 Süreyya bana gelip ağlacak   / 12-12-2007
 Kalli'yi de al git   / 11-12-2007
 Samimim olabilir   / 06-12-2007
 Vasiyet bırakmış   / 05-12-2007


 
Utanç duydum
Ölmüş, ağlayanı yok
Pikniğe gider gibi maça gidiyorlar
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Bu nasıl futbol!
Zico, kafile uçakla Kayseri' den...
Geri sayım başladı
Linderoth ayarında birisini arayan...
Mariusz seferi
Siyah-beyazlı yönetim de Shakhtar...
De Nigris geliyor
Trabzon; forvet Prica, Mansare,...