Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Arjantin forması

Fortis Türkiye Kupası'nı bu yüzden seviyorum, futbolumuzun gizli kalmış, gözden ırak komikliklerini ön plana çıkardığı için. Bu kupa gerçekten ilginç. Her şeyin en iyisine layık, Turkcell Süper Lig'in ayrıcalıklı çocuklarıyla, saldım çayıra, Mevlam kayıra misali karın tokluğuna meşin yuvarlak peşinde koşan, unutulan çocukları buluşturuyor. Turkcell Süper Lig'de FIFA kuralları mümkün mertebe uygulanabiliyor. Fenerbahçe'nin, maç saatinde çarşı-pazar gezip beyaz tayt araması bundan, İkinci Lig'de olsa kimse taytın rengine falan bakmazdı. Misal: Beşiktaş'ın karşılaştığı Diyarbakır DİSKİ kalecisi takımının formasıyla değil, Arjantin Milli Takımı formasıyla çıktı sahaya. Ne oldu? Anında herkes fark etti bu durumda bir gariplik olduğunu. Sonra. Sonrası malum... Arjantin aşkından dolayı kaleci Tayfun kardeşim maç başına kazandığı 700 YTL'nin üzerine biraz daha katıp yaklaşık bin YTL ceza ödeyecek. İlginç olan şu, Tayfun diyor ki, "İki yıldır bu formayla oynuyorum kimse bir şey dememişti!" İşin püf noktası da tam burası. Tayfun bu formayı, birçok şeyin gözden ırak yaşandığı 2. Lig'de giyiyor. Doğal olarak formanın kurallara uyup uymadığı kimseyi pek ilgilendirmiyor! Tayfun da yaptığını doğru zannedip Türkiye Kupası'nda Beşiktaş'a karşı giyiyor aynı formayı. Eee kıyamet kopuyor tabii. Ben kupayı en çok bundan seviyorum.

Futbol mu, Milli Takım mı?
Futbolumuzun gerçek yerini anlamamızı kolaylaştırıyor bu garip örnekleri önümüze getirerek, tabii anlamak isteyenler için. Federasyon anlar mı derseniz, bence zor. Onlara göre futbolu yönetmek demek Milli Takım'ı yönetmek demek. 12 trilyon primi verip gruptan çıkarsın, Dünya Üçüncüsü olursun, Avrupa Şampiyonası finallerine gidersin, işini yapmış olursun. 2. Lig'de her hafta kıyamet kopuyormuş, kaleciler Arjantin, Kolombiya formalarıyla oynuyormuş kime ne? İddia ediyorum, bir takım önümüzdeki hafta sahaya yılbaşı donlarını şort niyetine giyip çıksın kimse farkına varmaz. Böyle olması da normal. Diyorum ya, federasyonun umurunda değil bunlar. Milli Takım finalleri gidiyor mu, gidiyor. Gerisini boşver. NOT: Sıradaki parçayı da, bir maçlık emeğinin karşılığını Arjantin forması giydiği için ceza olarak ödeyecek olan kaleci Tayfun için çalıyoruz: Don't cry for me Argentina! ...Ve ekliyoruz; benim için ağlama Arjantin, futbolumuz için ise ne kadar ağlasan az olur!



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Nobre ve Aydın   / 06-01-2008
 İkinci yarı öncesi üç büyüklere bakış   / 05-01-2008
 Allah Beşiktaş'ı korusun   / 04-01-2008
 Ben mi Sağlam mı?   / 01-01-2008
 Genelleme tehlikelidir   / 27-12-2007
 Kurbanlar!   / 26-12-2007
 Dış hatlar!   / 22-12-2007
 Transfere karşıyım   / 21-12-2007
 Şeytan üçgeni   / 18-12-2007
 Eve dönüş   / 17-12-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Bu nasıl futbol!
Zico, kafile uçakla Kayseri' den...
Geri sayım başladı
Linderoth ayarında birisini arayan...
Mariusz seferi
Siyah-beyazlı yönetim de Shakhtar...
De Nigris geliyor
Trabzon; forvet Prica, Mansare,...