Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Hatalar dizisi
Bu takımın en zayıf halkası kesinlikle kalesi. Acil çözüm bulunmalı fakat Kalli hâlâ kaleci değil, ön libero istiyor. Bu da düşündürücü


-Kalli 14 gün boyunca aldığı ilaçlarla iyileştiğini söyledi. Hastalığının ne olduğunu açıklamadı. Sizce hastalığı saklanıyor mu?
Kalli bunu ilk defa yapmıyor. Bence hastalığını saklıyor. Zaten bu yaştan sonra da değil 14 gün, 24 gün de ilaç tedavisi uygulasa değişecek bir durum olduğunu düşünmüyorum. Eğer bu durum tekrarlarsa bu sefer değil 14 gün, hatta hiç bile gelmeyecektir. Bir de bavulsuz gelmesi beni kuşkulandırdı. Giderken de mi bavulsuz gitmişti acaba! Bunun altında bir şeyler hissediyorum ama tam olarak öğrenmeden bir şeyler söylemek istemiyorum.

- İkinci yarıda da kritik maçlarda aynı şey olursa diye endişeniz var mı?
Olmayacağı ne malum. Ama böyle bir riski alamazsınız. Eğer sorun varsa şimdiden önlem alınmalıdır. Yapılmazsa da hesabını Adnan Polat verecek. Çünkü Kalli'yi o getirdi.

-Galatasaray'ın şampiyonluk şansını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Her takım kadar şansı var. Ama rakipleri transfer yaparken ya da sezonu erken açarken, Galatasaray çalışmalara yeni başladı. Bu durumda ikinci yarı başladığında kötü sonuç alınırsa söylenecek tek cümle vardır: "Henüz hazır değiliz.'' Ben bu cümleyi duymak istemiyorum, söylerlerse de kabul etmiyorum. Zaten kısa olan devre arasında futbolcuya verilecek izin, en fazla 3-4 gün olmalı. 1 haftadan fazla izin verilirse, normal insandan hiçbir farkı olmaz. Çok merak ediyorum; nasıl form tutacaklar? Bıraktıkları form seviyesinde olmayacaklardır mutlaka.

-Fenerbahçe ve Beşiktaş ile kıyaslarsanız, avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Kalli'nin yaptığı en büyük hata forvette oynayan gol ayaklarını oynatmaması, yeni santrforlar üretmeye çalışması ve forvetle sık sık oynaması. Bir de son haftalarda Ayhan ve Linderoth'un takımdan uzaklaşmasıyla orta sahada dengeyi kaybetmiş olması, çok açıklar vermesi ve kalecisinin de hatalarıyla tehlikeli pozisyonlara düşmesidir. Takım deplasmanda çok zor kazanıyor. En kötüsü, gol atmakta zorluk çekiyor. Bunun sebebi de orta sahanın forvete yakın olmamamasıdır.

OYNANAN FUTBOL ORTADA
-Hiç avantaj yok mu peki? Genç, dinamik, disiplinli olmaları, özellikle defansın kademe anlayışı, yanlardan gelen topları karşılaması ve kornerde hücuma çıkıp gol atmayı düşünmesi olumlu yanları.

-İlk yarıya baktığınızda en büyük hayal kırıklığı yaratan transfer kim? Kesinlikle Lincoln. Yıldız diye alınan Lincoln'de bir yıldızlık göremedik. Yıldız futbolcu dediğin maç kazandırır, hırsıyla azmiyle kendinden sözettirir. Ama onun kazandırdığı iki ya da üç maç var. Aldığı paraya da bakıldığında kesinlikle yeterli bir golcü değil.

-Şu ana kadar sadece Emre Güngör transfer edildi? İkinci yarı 11 Ocak'ta başlayacak. Sizce transferde yavaş mı davranılıyor? Evet ama bunun en büyük sebebini maddi imkânsızlıklar olarak görüyorum. Daha transfer döneminin bitmesine bir ay var. Eğer Lincoln'ün yerine hırslı, maç kazandıran biri alınırsa şampiyonluk şansı daha da artabilir.

-Size göre takımın en önemli eksiği nedir? En zayıf halkası kesinlikle kalesidir. Bana hiç güven vermiyor. Acil çözüm bulunmalı. Fakat hâlâ Kalli kaleci değil, ön libero istediğini söylüyor, bu da düşündürücü.

- G.Saray, Avrupa'da özlenen başarıyı yakalayabilecek mi? Leverkusen'i eleyebilir mi? Neden olmasın! Galatasaray yenilebilir de yenebilir de turu geçebilir de elenebilir deÇünkü oraya gelirken, nasıl gelindiği açık ve net ortadadır. Tesadüf müdür, şans mıdır, kısmet midir, kader midir... Bir soru işareti. İsteyen istediğini düşünsün. Bunu düşündürten de Kalli ve futbolculardır. Çünkü oynanan futbol ortada. Hiç istememişlerdir kazanmayı, tek sebep de budur.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Galatasaray istedi ve kazandı   / 15-12-2007
 Kalli halı saha idmanı yaptırıyor   / 14-12-2007
 Derbi iyi futbolcuyla kazanılır   / 06-12-2007
 Denizli'ye mektup   / 02-12-2007
 'Şükür'ler olsun   / 30-11-2007
 G.Saray ofansif oynarsa kazanır   / 29-11-2007
 Galibiyet Feldkamp'a Tanrı'nın bir lütfudur   / 26-11-2007
 G.Saray'ın namağlup unvanı bitebilir   / 25-11-2007
 Gönlümüze göre   / 22-11-2007
 Bugün gerekeni yapın   / 21-11-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Fener geç kalıyor
Sarı-lacivertli ekip elini çabuk...
Bursa ile start veriyor
Turkcell Süper Lig' in ilk...
Rota Coloccini
Sezon başında istediği Deportivo'...
Trabzon fırtınası
İlk maçta Vestel Manisa' ya 3-0...