Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Süperlig panorama


EN DEĞERLİ OYUNCU
Oyuncu Takım Puanı
TOP 10
1.Semih Şentürk ..................F.Bahçe........................48 (+6)
2.Gökdeniz Karadeniz.........Trabzon.......................46 (+1)
3.Mehmet Yıldız ..................Sivas ............................43 (+7)
4.Mehmet Topuz .................Kayseri ........................37
(+1)
5.Filip Holosko......................V.Manisa.....................37 (0)
6.Murat Sözgelmez.............Sivas ............................36 (+6)
7.Orkun Usak .......................G.Saray........................36 (+4)
8.M.Ali Kurtuluş...................Sivas ............................36 (+1)
9.Antonio De Nigris.............G.Antep.......................35 (+4)
10.Deivson Bobo..................Beşiktaş.......................33 (+5)

Parantez içindeki sayılar oyuncuların bu haftaki puanlarıdır. Birden fazla futbolcu eşit puanda ise, son haftada daha çok puanı olan futbolcu üste çıkar. Eşitlik yine bozulmazsa, takımı üstte olan avantajlıdır.

BU DEĞERLENDİRME NASIL YAPILDI?
Değerlendirmemize göre; Her futbolcu... -En az 75 dk. oynadığı her maça 1 puan, (Kırmızı kart gören oyuncu bu puandan yararlanamaz) -Attığı her gol için 3 puan, -Her gol pası için 2 puan, -Kazandırdığı ve golle sonuçlanan her penaltı golü için 2 puan, -Attığı her penaltı golü için 1 puan, -Her hat-trick için 1 puan, -Son 15 dakikada takımına galibiyet getiren golü attığı takdirde 1 puanHer defans oyuncusu... -Takımının gol yemeden bitirdiği maç başına 3 puan, -Takımı gol yediği ancak kazandığı takdirde 1 puan, (Kırmızı kart gören bu puanı alamaz) Her kaleci... -Gol yemediği maç başına 3 puan, -Gol yediği ancak takımı kazandığı takdirde 1 puan, (Kırmızı kart gören bu puanı alamaz) -Kurtardığı penaltı için 5 puan alır. Her futbolcudan... -Sarı karta 1, kırmızı karta 3 puan, -PFDK'dan gelecek maç cezalarında maç başına 1 puan, -Kaçan penaltı için 2 puan, -Kendi kalesine attığı her gol için 2 puan, Her defans oyuncusu ve kaleciden... -Yenilen gol başına 1 puan silinir. Birden fazla futbolcu eşit puanda ise, son haftada daha çok puanı olan futbolcu üste çıkar. Eşitlik yine bozulmazsa, takımı lig sıralamasında üstte olan avantajlıdır.

HAFTANIN RAKAMLARI
9
Konyaspor bu sezon kendi sahasında oynadığı 9 maçtan da mağlup ayrılmadı. Yeşilbeyazlı ekip bu maçlarda 6 galibiyet, 3 beraberlik aldı. Rakip filelere 18 gol attı, 11 gol yedi. Ünal Karaman yönetiminde ise 6 karşılaşmayı da kazandı.

15 Turkcell Süper Lig'de 15 yıl aradan sonra bir Anadolu takımı zirveye çıktı ve ilk devreyi lider kapattı. Bundan 15 yıl önce Kocaelispor ligi lider bitirmeyi başarmıştı. Sivasspor ayrıca sahasında oynadığı 9 maçı da kazanmayı başardı.

20 Turkcell Süper Lig'in 17. haftasında 20 gol atıldı. Maç başına düşen gol ortalaması 2.22 oldu. 6 takım galibiyet sevinci yaşadı. 3 maç beraberlikle bitti. Fenerbahçe üç golle haftanın en çok gol atan takımı olmayı başardı.

99 Kasımpaşa, Süper Lig'de tam üç aydır yani 99 gündür galip gelemiyor. Lacivert-beyazlılar en son 15.09.2007 tarihinde 4. hafta maçında deplasmanda Denizlispor'u 1-0 yenmişti. Daha sonra oynadığı 12 maçta ise kazanamadı.

SÜPERLİG ALTIN KARMA
SENECKY (ANKARA) TOLEDO (KAYSERİ) ERGÜN (Ç. RİZE) GÖKHAN KÖK (Ç. RİZE) BOBO (BEŞİKTAŞ) M. YILDIZ (SİVAS) SEMİH (F. BAHÇE) NECA (KONYA) YATTARA (TRABZON) M. CEYLAN (G. ANTEP) MURAT (SİVAS)

HAFTANIN TAKIMI
SİVASSPOR
54 dakika 10 kişi oynadığı maçta Gençlerbirliği'ni yenip ilk yarıyı 37 puanla lider tamamladı. Rakibi önünde hırslı futbol sergiledi. Kocaelispor'un ardından 15 yıl aradan sonra bir Anadolu takımı lider oldu.

HAFTANIN HAKEMİ
AYTEKİN DURMAZ (ÇAYKUR RİZE-DENİZLİ)
Rize'de oynanan kritik maçta mükemmel bir yönetim gösterdi. Verdiği doğru kararlarla maçın daha keyifli geçmesine neden oldu. Her iki takım hakemden memnundu.

HAFTANIN TARTIŞMASI
FELDKAMP'IN GİDİŞİ
Galatasaray Teknik Direktörü Feldkamp'ın hastalığını bahane göstererek OFTAŞ Spor maçını beklemeden Almanya'ya gitmesi çok tartışıldı. Sarı-kırmızılı takım, liderliği kaybettikten sonra tartışmalar daha da alevlendi.

HAFTANIN FUTBOLCUSU
MEHMET YILDIZ (SİVASSPOR)
G.Birliği ağlarına iki mükemmel gol bıraktı. Takımını üç puana taşıyan isim oldu. Hırsı ve çalışkanlığıyla bir kez daha alkışlandı. Futboluyla büyüyen Mehmet Yıldız ara transferin en gözde ismi olmayı da başardı.

HAFTANIN KÖTÜSÜ
HOLOSKO (MANİSASPOR)

Beşiktaş karşısında çok kötü bir futbol sergiledi. Yetmedi, hocası Giray Bulak kendisini oyundan alınca gereksiz bir tartışma yaşadı. Tüm takım arkadaşlarının moralini bozdu. Kulübüyle ipleri koparma noktasına geldi. Eksi puan aldı.

HAFTANIN HOCASI
BÜNYAMİN SÜRAL (G.ANTEPSPOR)
Kırmızı-siyahlı takımın teknik sorumlusu Süral, iki haftada takımına 6 puan kazandırdı. G.Antep, Konyaspor'dan sonra Belediyespor'u da devirdi. Olimpiyat Stadı'nda akıllı ve mücadeleci bir futbol sergiledi.

HAFTANIN GOLÜ
DEİVİD (FENERBAHÇE)
Fenerbahçe'nin, Trabzonspor kalesini ablukaya aldığı bir anda topu ceza alanı dışında önünde bulan Deivid nefis bir şut attı. Sağ üst köşeye giden top çataldan ağlara takıldı. Vuruş tekniği süperdi. Kaleci Ahmet çaresiz kaldı.

GÖZE BATANLAR
SEMİH (FENERBAHÇE):
Artık taraflı tarafsız herkes Semih'in hakkını vermek zorunda. Sarılacivertli oyuncu, futbolunu çok geliştirdi ve alkışı hak ediyor. Her maçta rakip fileleri sarsıyor. Forvet hattında topu saklaması ise mükemmel.
NECA (KONYA): Yeşil-beyazlı forma altında kalitesini ispat etti. Pasları, mücadelesi, golleri birinci sınıf. Bu hafta takımı Kasımpaşa'yı yenerken Neca yine başroldeydi. Taraftarlar kendisini çok seviyor.
GÖKHAN KÖK (Ç. RİZE): İki haftadır mükemmel bir form yakaladı. Mavi-yeşilli takımın defansında adeta bir kale gibi. Güçlü fiziğini iyi kullanıyor. Kaptığı topları oyuna başarıyla sokuyor. Hocası Saffet Susiç'in en büyük kozu oldu.

KIRMIZI KARTLAR
Devran (Sivas)

SARI KARTLAR
Kirita, İbrahim Ege, Jaba, İlkem (A.Gücü), Murat Akyüz, Bilal, Hürriyet (Ankara), İbrahim Toraman, Delgado, Cisse (Beşiktaş), Volkan Şen (Bursa), Suat, Fahri (Ç. Rize), Fatih Egedik (Denizli), Aurelio, Deivid, Volkan Demirel, Selçuk, Roberto Carlos (F.Bahçe), Servet, Song (G.Saray), Mehmet Çoğum, Ekrem, Bekir, Bülent, Özgür Volkan Yıldırım (G.Antep), Kahe, Kerem, Tuna, Burhan (G.Birliği), İbrahim (OFTAŞ), Cesario, Efe, Sertan (İstanbul BŞB), Ali Turan, Fatih (Kayseri), Burak, Da Silva, Erkan (Konya), Hüseyin, Ayman, Serkan, Erdinç, Çağdaş (Trabzon), Kalabane, Uğur (V. Manisa)

SARI KART CEZALILARI
Selçuk (F.Bahçe), Özgür Volkan Yıldırım (G.Antep), Tuna (G.Birliği), İbrahim (OFTAŞ), Fatih (Kayseri), Erkan (Konya), Serkan, Hüseyin (Trabzon), Uğur (V. Manisa)

GOL KRALLIĞI
10 GOL:
Semih (F.Bahçe), Gökdeniz (Trabzon) 8 GOL: Bobo (Beşiktaş), De Nigris (G.Antep), Mohamed Ali (Sivas), Holosko (V. Manisa)
7 GOL: Yusuf (Denizli), Gökhan (Kayseri), Murat (Konya), Mehmet Yıldız (Sivas)
6 GOL: Alex (F.Bahçe), Ümit, Nonda (G.Saray), Tehoue (Kasımpaşa)
5 GOL: Serkan (OFTAŞ), Adriano (İstanbul BŞB), Veysel (Konya), Umut, Ceyhun (Trabzon)
4 GOL: Kirita, Jaba (A.Gücü), Tello, Delgado (Beşiktaş), Kratochvil (Denizli), Deivid (F.Bahçe), Hakan Şükür, Hakan Balta (G.Saray), Mehmet Çakır (G.Birliği), Mehmet Topuz (Kayseri), Musa (Sivas)
3 GOL: Bebbe (A.Gücü), Mehmet, Necati (Ankaraspor), Sinan, Tum (Bursa), Anderson, Fahri, Leandro (Ç. Rize), Lincoln (G.Saray), Uğur, Ali Cansun (G.Antep), Okan (G.Birliği), Sterjovski, İbrahim (OFTAŞ), Cesario (İstanbul BŞB), Iglasias, Mehmet Eren Boyraz (Kayseri), Washington (Konya)

ASİST KRALLIĞI
6 ASİST:
Erman (İstanbul BŞB), Mehmet Topuz (Kayseri), Yattara (Trabzon)
5 ASİST: Bebbe (A.Gücü), Julio Cesar (Denizli), Semih (F.Bahçe), Neca (Konya), Mehmet Yıldız (Sivas)
4 ASİST: M. Erdoğan (A.Gücü), Emrah (Ç. Rize), Alex (F.Bahçe), H. Şükür, Arda, Uğur (G.Saray), İlyas (İstanbul BŞB), Holosko (V. Manisa)
3 ASİST: Serdar Kurtuluş, Tello, Serdar Özkan (Beşiktaş), Pancu (Bursa), Zafer, Leandro (Ç. Rize), Caner (Denizli), Mehmet Eren Boyraz (Kayseri), Erman (Konya), Balili (Sivas), Ceyhun (Trabzon), Selçuk, Rafael (V. Manisa)
2 ASİST: Murat Duruer (A.Gücü), Tita, Mehmet (Ankara), Delgado, Ali (Beşiktaş), Sinan, Veli, Cihan (Bursa)




Tarih yazdı
Gözler transferde
 
Tümer vedaya hazır
İLK yarıda fazla forma...
Mehmet Aurelio Valencia...
Aurelio' nun menajeri Bayram...
İlk aday Lucescu
Son iki maça çıkamayan Alman' ın...
Sicili kabarık
Kalli, G.Saray' ı ilk...
Ver Karan' ı al Akın' ı
G.Saray' da mutlu olmayan Ümit ile...
Forması hazır
Beşiktaş, sezon başından beri...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu