Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Kazanması Gerekliydi, Kazandı

Beşiktaş için zor bir maçtı. Porto yenilgisi nedeniyle yaşanan moral bozukluğu ve sakatların fazlalığı sıkıntı oluşturuyordu. Buna rağmen fazla zorlanmadan kazandılar? Nasıl oldu bu?
Birincisi Beşiktaş'ın bu maçı mutlak kazanması gerekiyordu. İyi futboldan çok kazanmak zorunda olduğu bir 90 dakikaya çıktı siyah-beyazlılar. Çünkü şampiyonluk yolundaki rakipleri haftayı kayıpsız kapatmıştı, Beşiktaş da ligdeki iddiasını sürdürmek için İnönü'den üç puanla ayrılmalıydı. Çalkantılı bir dönemden geçiyordu Beşiktaş son dönemde. Porto maçında da beklenmedik kadar silik bir futbol oynamışlardı. Sakatlıklar da almış başını gidiyordu. Çok dezavantajla çıktılar ama kazanmayı bildiler. A.Gücü bunu değerlendirebilirdi ama onlar da başarılı olamadı.

KAŞ'I BEĞENDİM
- Son iki maçta Baki'ye şans veren Sağlam, şimdi o bölgede İbrahim Kaş'ı oynattı. Sizce stoper transferi şart mı?
Ertuğrul hocanın elinde bir çok stoper var. Eğer yeni bir stoper gelecekse, en az iki tanesini göndermek zorunda. Bence fazlasıyla stoper var. Baki mi, İbrahim Kaş mı tercihi Ertuğrul hocanın takdiri. Bence Baki kapasitesinin üstüne çıkarak oynadı son maçlarda, çok da başarılıydı. Hiç oyun disiplininden kopmadı. İbrahim Kaş'ı da çok beğendim.

Ama o olmuş, bu olmuş önemli değil. Önemli olan kolay gol yememesi Beşiktaş'ın. Siyah-beyazlıların bu kadrosu ligi sonuna kadar götürebilir. Her türlü oyuncuya sahipler. Avrupa bittiği için transfere ihtiyaç olacağını sanmıyorum.

- Nobre, uzun bir aradan sonra şans buldu. Nasıl buldunuz? Sanki Nobre gelince Bobo biraz daha rahatlamış gibiydi.
Nobre, her zaman iyi bir futbolcu, kaliteli bir golcü. Sadece Beşiktaş'ta değil, her takımda olması gereken futbolcuların başında geliyor. Bu maçta da iyi mücadele etti, hiç oyundan kopmadı. Bana göre Fenerbahahçe'nin yaptığı en büyük hatalardından biri Nobre'yi bırakmaktı. Nobre gelince, Bobo da rahat oynadı. Bana göre, bu mevkiye de bir transfer şart değil. İyi bir kadro var, her yerin oyuncusu var. Takımın kadrosu, şampiyonluk ve Türkiye Kupası'nı almak için yeterli.

DELGADO FORMDA
- Serdar Özkan, Tello ve Delgado, Porto maçında varlık gösteremezken, Ankaragücü maçında başkent ekibini yıkan isimler oldular. Bu farklılık nereden kaynaklanıyor?
Porto maçı ile bu maçı kıyaslamak yanlış olur. Portekiz'de beklenmedik şekilde ezik bir futbol oynand. Beşiktaş orada kötüydü. Bu maçta ise olay tersine döndü. Porto, bu maçta Beşiktaş'tı; Beşiktaş da Ankaragücü'ydü. Beşiktaş takımı Porto'da kendi sahasına kapanmış, kazanmayı çok fazla istemeyen bir görüntü çizmişti. Ankaragücü maçında ise kazanmayı hem isterdiler, hem de hak ettiler. Bu maçta golleri atan Tello olsun, Serdar Özkan olsun. Delgado olsun; üçü de kaliteli oyuncular. Özellikle Arjantinli Delgado müthiş etkili, takımın en formda ismi.

- Koray Avcı orta sahada hâlâ neden şans bulamıyor sizce?
Koray gibi oyunculara Beşiktaş'ın ihtiyacı var. İlerleyen günlerde, özellikle ikinci yarıda yorgunluklar nedeniyle yaşanacak sakatlıklar ortaya çıktığında, onun gibi isimlere ihtiyaç olacak. Geçen sene Beşiktaş başarılı gittiyse Serdar Kurtuluş ve Koray'ın bunda büyük etkisi vardı. Kurtuluş yine sakatlandı. Sanırım tam iyileşmeden oynadı, büyük şanssızlık.

- Rüştü tam form tuttu derken, idmanda sakatlandı. Hakan Arıkan da sakat sakat oynuyor. Murat Şahin tam olarak iyileşmedi. Beşiktaş'ın kaleciye ihtiyacı var mı?
Bence Beşiktaş'ın kaleciye ihtiyacı olmayacak, çünkü ilk yarı bitiyor. Devre arası, imdada yetişti. Avrupa da bitti. Kesinlikle bu açıdan bir sorun yaşayacaklarını sanmıyorum. Beşiktaş, Türkiye'nin en iyi kalecilerine sahip.

SKOR MUTLU ETTİ
- Son olarak ne söylemek istersiniz?
Beşiktaş, bundan önceki maçlarında çok kötü bir grafik çizdi. Ligde ve Avrupa'da hepimizi şaşırtan sonuçlar aldı. Ankaragücü karşısında oyun olarak tatmin etmedi ama, skor olarak mutlu etti. Taraftar çok, her zamanki gibi çok iyiydi. Gerekli desteği sonuna kadar verdi. Kısacası, Beşiktaş artık lige döndü diyebiliriz.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Bu galibiyet, Porto maçından önemli   / 08-12-2007
 Beşiktaş Tempoyu Yüksek Tutmalı   / 29-11-2007
 Bu kadro Avrupa şampiyonası'na yetmez   / 22-11-2007
 Doğru seçim, haklı galibiyet   / 18-11-2007
 Sabırlı oyun zaferi getirir   / 17-11-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Şanslıyım
"Oyuna sonradan girenler görevini...
UEFA Lobisi
Kalli takımı hazırlarken, yönetim...
Serdar bir tane
Maç içinde sık sık yer...
Sıra Fener' de
Tecrübeli hoca "Mücadele gücü...