Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Süperlig panorama


EN DEĞERLİ OYUNCU
TOP 10
Oyuncu Takım Puanı
1.Mehmet Yıldız ..................Sivas ............................34 (+1)
2.M.Ali Kurtuluş...................Sivas ............................33 (+1)
3.Semih Şentürk ..................F.Bahçe........................32 (+1)
4.Gökdeniz Karadeniz.........Trabzon.......................29
(+1)
5.Orkun Usak .......................G.Saray........................29 (-1)
6.Mehmet Topuz .................Kayseri ........................28 (+3)
7.Yusuf Şimşek.....................Denizli .........................28 (0)
8.Adriano Nascimento........İstanbul BŞB ...............27 (+3)
9.Antonio De Nigris.............G.Antep.......................27 (0)
10.Servet Çetin.....................G.Saray........................27 (-1)

Parantez içindeki sayılar oyuncuların bu haftaki puanlarıdır. Birden fazla futbolcu eşit puanda ise, son haftada daha çok puanı olan futbolcu üste çıkar. Eşitlik yine bozulmazsa, takımı üstte olan avantajlıdır.

BU DEĞERLENDİRME NASIL YAPILDI?
Değerlendirmemize göre; Her futbolcu... -En az 75 dk. oynadığı her maça 1 puan, (Kırmızı kart gören oyuncu bu puandan yararlanamaz) -Attığı her gol için 3 puan, -Her gol pası için 2 puan, -Kazandırdığı ve golle sonuçlanan her penaltı golü için 2 puan, -Attığı her penaltı golü için 1 puan, -Her hat-trick için 1 puan, -Son 15 dakikada takımına galibiyet getiren golü attığı takdirde 1 puanHer defans oyuncusu... -Takımının gol yemeden bitirdiği maç başına 3 puan, -Takımı gol yediği ancak kazandığı takdirde 1 puan, (Kırmızı kart gören bu puanı alamaz) Her kaleci... -Gol yemediği maç başına 3 puan, -Gol yediği ancak takımı kazandığı takdirde 1 puan, (Kırmızı kart gören bu puanı alamaz) -Kurtardığı penaltı için 5 puan alır. Her futbolcudan... -Sarı karta 1, kırmızı karta 3 puan, -PFDK'dan gelecek maç cezalarında maç başına 1 puan, -Kaçan penaltı için 2 puan, -Kendi kalesine attığı her gol için 2 puan, Her defans oyuncusu ve kaleciden... -Yenilen gol başına 1 puan silinir. Birden fazla futbolcu eşit puanda ise, son haftada daha çok puanı olan futbolcu üste çıkar. Eşitlik yine bozulmazsa, takımı lig sıralamasında üstte olan avantajlıdır.

HAFTANIN RAKAMLARI
4
Kasımpaşa bu sezon Turkcell Süper Lig'de oynadığı 14 maçta gördüğü 4 kırmızı kart ile en çok oyuncusu ihraç edilen takım konumunda. Lacivert-beyazlı takımda son iki haftada 2 oyuncu oyundan atıldı. Kasımpaşa son sırada.

7 Gaziantepspor, Turkcell Süper Lig'de oynadığı son 7 maçta hiç galibiyet alamadı ve sadece üç puan topladı. Kırmızı-siyahlı takım son galibiyetini 30.09.2007 tarihinde kendi sahasında Ankara'yı 1-0 yenerek elde etmişti.

17 Kayseri sahasında oynadığı 7 lig karşılaşmasını kaybetmedi ve 17 puan topladı. Sarı-kırmızılılılar, Manisa ve Ankara'yı 3- 1, K.Paşa'yı 2-0, Trabzon'u 1-0, F.Bahçe'yi 2-1 yenerken G.Saray ve OFTAŞ ile 1-1 berabere kaldı.

18 Turkcell Süper Lig 14. hafta maçları sonunda 18 gol atıldı. Maç başına düşen gol ortalaması 2.00 oldu. 6 takım galibiyet sevinci yaşadı. 3 maç berabere bitti. Galatasaray, Belediyespor, Ankaraspor, Gençlerbirliği ve Bursa rakiplerine iki gol attı.

SÜPER LİG ALTIN KARMA
SENECKY (ANKARA) SERVET (G.SARAY) SERKAN (OFTAŞ) DELGADO (BEŞİKTAŞ) YASIN (F.BAHÇE) ISAAC (G.BİRLİĞİ) SERCAN (BURSA) TİTA (ANKARA) VOLKAN ŞEN (KONYA) KALABANE (V.MANİSA) SERTAN (BELEDİYE)

GOL KRALLIĞI
8 GOL:
Mohamed Ali (Sivas) 7 ASİST: Yusuf (Denizli)
6 GOL: Bobo (Beşiktaş), Semih (F.Bahçe), Ümit (G.Saray), De Nigris (G.Antep), Gökdeniz (Trabzon), Holosko (V.Manisa)
5 GOL: Alex (F.Bahçe), Nonda (G.Saray), Adriano (İstanbul BŞB), Gökhan (Kayseri), Mehmet Yıldız (Sivas)
4 GOL: Kirita (MKE A.Gücü), Kratochvil (Denizli), Hakan Şükür, Hakan Balta (G.Saray), Mehmet Çakır (G.Birliği), Serkan (OFTAŞ), Tehoue (Kasımpaşa), Murat, Veysel (Konya), Umut (Trabzon)
3 GOL: Jaba (A.Gücü), Mehmet (Ankara), Tello (Beşiktaş), Sinan, Tum (Bursa), Anderson, Fahri (Ç.Rize), Lincoln (G.Saray), Uğur, Ali Cansun (G.Antep), Okan (G.Birliği), Sterjovski, İbrahim (OFTAŞ), Iglasias, Mehmet Eren Boyraz, Mehmet Topuz (Kayseri), Washington (Konya), Musa (Sivas), Ceyhun (Trabzon)
2 GOL: Murat Duruer (MKE A.Gücü), Necati, Tita (Ankara), Delgado (Beşiktaş), Sumulikoski, Mustafa (Bursa), Leandro (Ç.Rize),

ASİST KRALLIĞI
5 ASİST:
Bebbe (A.Gücü), Julio Cesar (Denizli), Mehmet Yıldız (Sivas)
4 ASİST: Emrah (Ç.Rize), Semih (F.Bahçe), Hakan Şükür, Arda (G.Saray), İlyas, Erman (İstanbul BŞB), Mehmet Topuz (Kayseri), Yattara (Trabzon)
3 ASİST: Serdar Kurtuluş, Tello (Beşiktaş), Pancu (Bursa), Zafer, Leandro (Ç.Rize), Caner (Denizli), Uğur (G.Saray), Neca (Konya), Balili (Sivas), Holosko, Selçuk (V.Manisa)
2 ASİST: Murat Erdoğan (A.Gücü), Tita, Mehmet (Ankara), Delgado (Beşiktaş), Sinan, Veli, Cihan (Bursa), Serhat, Abraham (Denizli), Vederson, Alex, Deivid (F.Bahçe), Lincoln, Hasan (G.Saray), Özgür Volkan Yıldırım, Ekrem (G.Antep), Burhan, Carle, Mehmet Nas, Mehmet Çakır (G.Birliği), Bülent, Savaş, Sterjovski (OFTAŞ),

HAFTANIN TAKIMI
ANKARASPOR
Süper Lig'de fırtına gibi esen Sivasspor'u net bir skorla mağlup etti. Sahasında oynadığı 6 maçı da kaybetmedi. Alt sıralardan kurtulmak için hırs içinde mücadele ediyor. Futboluyla alkışlandı.

HAFTANIN HAKEMİ
K. MÜFTÜOĞLU (KASIMPAŞA-BURSA)
Zorlu maçta çok başarılı bir yönetim gösterdi. Pozisyonlara yakın oldu ve doğru kararlar verdi. Maç sonrası iki takım yöneticileri ve teknik heyeti Müftüoğlu'nun yönetiminden memnun kaldı.

HAFTANIN TARTIŞMASI
HASAN ŞAŞ'IN AÇIKLAMASI
Galatasaray'ın tecrübeli oyuncusu Hasan Şaş, Belediyespor maçının ikinci yarısında kırmızı kart gördü. Oyun dışı kalan Hasan'ın maçtan sonra, "Devre arasında Türkiye'den ve Galatasaray'dan ayrılacağım" açıklaması çok konuşuldu.

HAFTANIN FUTBOLCUSU
TİTA (ANKARASPOR)
Sivasspor karşısında bir gol attı bir golün de asistini yaptı. Arkadaşlarıyla yardımlaşması mükemmeldi. Ayağına aldığı her topu olumlu kullandı. Takımına çok kritik maçta liderlik yaptı.

HAFTANIN KÖTÜSÜ
A.GÜCÜ TRİBÜNLERİ

Konyaspor deplasmanına giden MKE Ankaragücü taraftarları polisle çatıştı ve tribündeki koltukları kırdı. Olaylar sırasında yaralananlar oldu. Maç sonrası G.Saray Store mağazası tahrip edildi. Olaylar spora yakışmadı.

HAFTANIN HOCASI
HİKMET KARAMAN (ANKARASPOR)
Tecrübeli hoca, Sivasspor'u çok iyi etüt etmişti. Rakibini çok iyi durdurdu ve etkili hücumlarla gol buldu. Ankaraspor sezonun belki de en zor maçında iyi futbol oynadı. Motivasyonu üst düzeydeydi.

HAFTANIN GOLÜ
SERTAN (BELEDİYE)
Belediyespor'un tecrübeli oyuncusu, Adriano'nun pasıyla sol çaprazdan G.Saray ceza alanına girdi. Kaleci Orkun'un öne çıktığını gören Sertan, son yılların en güzel aşırtma vuruşunu yaparak ağları gördü.

GÖZE BATANLAR
YASİN (FENERBAHÇE):
Sarı-lacivertli takımın defansında gün geçtikçe daha iyi futbol oynuyor. Denizli deplasmanında çok çalıştı ve defansın tüm açıklarını kapadı. Fenerbahçe gibi bir takıma çabuk uyum sağladı. Gelecekte çok daha iyi olacak.
SERVET (GALATASARAY): Son maçlarda tecrübesini konuşturmaya başladı. Mükemmel mücadele ediyor. Servet'in bu başarılı futbolu taraftarlarında dikkatini çekti. G.Saray'a iyice ısındı. Sarı-kırmızılı defans onunla daha güçlü.
SERCAN (BURSA): Yeşil-beyazlı takımın 17 yaşındaki oyuncusu hocası Samet Aybaba'yı utandırmadı. Kasımpaşa maçında çok mücadele etti aynı zamanda tekniğiyle takımının pas alışverişini düzenledi.

KIRMIZI KARTLAR
Hasan (G.Saray), Coulibaly (Kasımpaşa)

SARI KARTLAR
Elyasa, Serkan (A.Gücü), Erhan, Hürriyet (Ankara), Koray Avcı, Ali Tandoğan, Baki (Beşiktaş), Pancu, Sumulikoski (Bursa), Cumhur, Serhat, Kürşat (Ç.Rize), Serhat, Zafer, Selahattin, Yusuf (Denizli), Volkan Demirel (F.Bahçe), De Nigris, Uğur, Barış, Fatih (G.Antep), Eren, Erhan, Gökhan, Tuna (G.Birliği), Sterjovski, Kadir, Recep (GB.Oftaş), Efe, Ekrem, Hasagiç, Orteman (İstanbul BŞB), Faruk (Kasımpaşa), M. Topuz, Toledo, Gökhan, Durmuş, Mehmet Eren Boyraz (Kayseri), Sabin (Konya), Sylla (Sivas), Hüseyin, Tolga Seyhan (Trabzon), Borbiconi, Uğur, Okan (V.Manisa)

SARI KART CEZALILARI
Kürşat (Ç.Rize), Zafer (Denizli), Ekrem, Hasagiç (İstanbul BŞB), Durmuş, Mehmet Eren Boyraz (Kayseri)




Nefes nefese
İnce hesap
Mahcup etmediler
Aybaba uyardı
Üç aday var
Sevinemedik
Şok istifa!
 
En şanslı aday Fırat...
CUMARTESİ günü oynanacak F.Bahçe-...
Derbide mutlak oynamalıyım
Son haftalarda formunda düşüş...
Pusuya yattı
Beşiktaş' ı Lincoln ve Hakan' sız...
Tarih değişir!
KADIKÖY' de 1999-00...
Savaşçılar içini döktü
Birbirine hayran olan Beşiktaş' ın...
Söylentiden etkilenmem
ÇAYKUR RİZE maçında attığı golle...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu