Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Anlatamadık

İnter maçından bir gün önce Milano'dan kaleme aldığım yazıda ne demek istediğimi anlayamayanlar olmuş. Bir daha tekrar edelim. Fenerbahçe eğer İtalya'dan başarılı şekilde ülkemize dönmüş olsaydı tarihimizde ilk turda (ikinci turda değil) son maçı beklemeden bir üste geçecek tek takım olacaktı. Dün sabah yurda döndüm hâlâ şu işin muhabbetini yapanlar var. Yok bir işyerinde iki bin Galatasaraylı varmış da beni eleştiriyorlarmış... Eğer doğruysa o iki bin arkadaşa şöyle bir tarihe dönüp bakmalarını tavsiye ederim. Ha bir de bilmedikleri başka konu var. Ben en son Fenerbahçe-Erzurumspor maçıyla jübilemi yaptım ve o formayı müzeye hediye ettim.
Hakkımda atıp tutanların en doğru bilgileri yine benden alacaklarını bilmeleri gerekir.

***


Her zaman savunduğum bir nokta var. "Fenerbahçe özellikle Newcastle maçıyla başlayan süreçte Avrupa'da nasıl top oynanması gerektiğini öğrendi" cümlesini sürekli vurguluyorum. Son İnter maçına kadar hep haklı çıktım. Ama arada böyle sekteye uğradığımız da oluyor. Avrupa'da top oynamak nedir, nasıl bir şeydir sorusunun yanıtı ise gayet basit. Rakibe boş alan bırakmayacaksın, oyunlarını bozacaksın, sahanın her yerinde birbirine yakın şekilde presini koyacaksın. Yani onların yıllardır bizlere yaptıklarını biz de onlara yapacağız. Fenerbahçe de bu işi gayet iyi beceriyordu ve bana da sonsuz güven veriyordu. Umarım İnter maçı sadece bir kaza olsun. Gene de teknik ayrıntısına girersek Aurelio- Deniz ikilisinin bozulması, arkadaki Lugano ve Edu'nun da dengesini bozuyor. Vederson'un, Selçuk'un, Deivid'in anormal pas hataları ile oynamaları yüzünden orta saha hakimiyeti de elden gitti. Olgunlaşan ataklar geliştiremedik. Haliyle de 3-0'lık bir yenilgi aldık. Dünya Şampiyonu İtalya'nın şampiyonuyla baş etmek kolay değildi. Ve hak ettiğimiz yenilgiyle de yurda döndük.

***


Önümüzde CSKA maçı var. Büyük final olacak. Alınacak üç puanla zafer şarkıları söylenecek. Kimbilir belki böylesi daha hayırlı oldu. Ama o maça daha vakit var. Denizli deplasmanı da önemli, arkadan oynanacak Galatasaray maçı da. Galatasaray büyük ihtimalle Kadıköy'e namağlup gelecek. Yüz yıllık rekabette bu tür maçların önemi büyük olur. Eğer önümüzdeki üç maçtan da galibiyetle çıkılırsa Fenerbahçeliler herhalde şampiyonluk sevinci gibi bir olayı tekrar yaşayacaklardır.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Başka yolu yok   / 28-11-2007
 Bekleyin az kaldı!   / 27-11-2007
 Zorlanmadan   / 25-11-2007
 Güvenli yarınlara   / 22-11-2007
 İlk ve son yanıt   / 21-11-2007
 Yarınlara bakmak   / 19-11-2007
 Eskiye dönmeyin   / 18-11-2007
 Bitmeyen ittifak   / 16-11-2007
 Karar sizlerin   / 13-11-2007
 Üzülmeye değmez   / 12-11-2007


 
Anlatamadık
Yazık değil mi?
Taraftar ödülleri
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Yıldırım: Her şey ülke...
F.Bahçe kulübünün 100. kuruluş...
Yaşasın yeni kral
Bir gol atan, bir penaltı yaptıran...
Yeminimiz var
Delgado, "Bu takımın güçlü bir...
Bomba düştü
Basın sözcüsü Kafkas: Doğan ' Ben...