Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Beşiktaş Tempoyu Yüksek Tutmalı

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde şansını sürdürmesi için mutlak galibiyete ihtiyacı vardı. 3 puan geldi ama teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın tek forvet seçimini nasıl değerlendiriyorsunuz? Bana göre Beşiktaş'ın, kazanması gereken karşılaşmaya çift forvetle çıkması gerekiyordu. Tek golcü ile sanki oyunu sahasında kabul edermişcesine bir görüntü ortaya çıktı. Bobo, bu nedenle Marsilya karşısında yalnız kaldı diyebiliriz. Mesela Nobre ile Bobo ikilisi rakip takımı çok daha fazla zorlayabilirdi. Çünkü Marsilya takımının defansına baktığımızda bu ikilinin, iyi işler yapacağını söylemek hiç de yanlış olmazdı. Delgado, Bobo'ya destek vermek istese de bu kısıtlı oldu. Tabii ki Arjantinli oyuncu iyi oynadı ancak forvet hattında Nobre kadar faydalı işler yapamazdı.

TELAŞ YAŞANIYOR

Siyah-beyazlı takım, Marsilya karşısında çok önemli bir galibiyete imza attı. Bundan sonra Beşiktaş'ın gruptan çıkma şansını nasıl görüyorsunuz?

Farklı Liverpool yenilgisinin ardından gelen bu galibiyet Beşiktaş için umut oldu. Ancak şöyle bir gerçek var. Beşiktaş, deplasmanda Porto'yu yenmek zorunda. Dünkü karşılaşmada aslında oyunun kalitesinden daha çok sonuca gidebilmek önemliydi. Beşiktaş da bunu başardı. Siyahbeyazlı takım, 1-0 öne geçince bu nedenle skoru koruma telaşına da düştü. Bana göre skoru korumak yerine, atak bir futbol ortaya koyma fikri ile Beşiktaş bu kadar zorlanmadan sonuca ulaşabilirdi. Zaten Ertuğrul Sağlam'ın Nobre'yi son 15 dakikada oyuna alıp 1-1'den sonra galibiyeti kovalamaya başlaması da 3 puanın sinyalleriydi. Beşiktaş, işte bu nedenle Porto karşısına mutlaka çift forvetle çıkması gerek. Bobo ve Nobre ile Beşiktaş, zorlu deplasmanda iyi işler yapabilir. Siyah-beyazlılar, ayrıca Porto karşısında tempolu oynamaya mecbur. Gerçekten de bu kapasite, bu takımda var. Eğer düşük tempoyla oynarsa galibiyeti elde etmesi zor gözüküyor. Sadece Şampiyonlar Ligi'nde değil, Süper Lig'de de Beşiktaş temposunu yükseltmeli. Aksi taktirde zor 90 dakikalar yaşayabilir.

ATAK OYNAMALI

Beşiktaş, Marsilya karşısında maça baskılı başladı. Ancak ikinci yarıda oyunun insiyatifini rakibine kaptırdı. Sizce Ertuğrul Sağlam'ın nasıl bir hamle yapması gerekti?

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın bu bölümde yapması gereken topu, Marsilya yarı sahasına taşımasıydı. Skoru korumak yerine atak bir futbol sergilemek siyahbeyazlı takımın oyun insiyatifini ele geçirmesini sağlayabilirdi. Beşiktaş oyunu sahasında kabullenince zaten Marsilya Teknik Direktörü Gerets de oyuna forvet almakta gecikmedi. Eğer Beşiktaş dün ikinci yarıda daha atak oynasa, bu kadar zor durumda kalmadan da 3 puana ulaşabilirdi.

Siyah-beyazlı takımda Hakan yediği gollerle eleştirilmişti. Dün de Rüştü yaptığı hatalarla dikkat çekti ve Marsilya'nın attığı golde başrolü oynadı. Beşiktaş kaledeki sorunu nasıl aşabilir?

Bana göre Beşiktaş kalesinde bir kriz yaşanmıyor. Bazen kaleciler iyi ya da kötü günlerinde olabiliyor. Türkiye'de kalesi sağlam olan ender takımlardan birisi Beşiktaş. Bana göre kaleye bir transfer gerekmez. Aslında siyahbeyazlı takımın kadrosu çok geniş. Ara transferde yeni isimler alınmasa da olur. Çünkü sahada görev yapamasalar da takımda çok iyi isimler var. Kadro daraltılıp, forma bulamamış isimlere şans verilse Beşiktaş'ın kazanımları olabilir. Örneğin Nobre gibi bir isim bile Beşiktaş takımında ancak 15 dakika görev yapabiliyor.

SAVUNMA İYİYDİ

Beşiktaş, önemli bir galibiyete imza attı. Ön plana çıkan isimler kimlerdi?

Beşiktaş'ın, Marsilya karşısındaki en iyi oyuncusu Delgado idi. Arjantinli futbolcu, gösterdiği performansla takımın galibiyetinde başrolü oynayan birisiydi. Ali Tandoğan da defansta oldukça iyi bir grafik çizdi. Karşılaşmanın geneline baktığımızda Beşiktaş'ın savunma hattı neredeyse hatasız oynadı. Baki Mercimek de gayet iyiydi. Üzerindeki her türlü baskıya rağmen neredeyse hatasız oynadı. Yüreğini ortaya koydu. Kendisini tebrik ediyorum.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Bu kadro Avrupa şampiyonası'na yetmez   / 22-11-2007
 Doğru seçim, haklı galibiyet   / 18-11-2007
 Sabırlı oyun zaferi getirir   / 17-11-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Ronaldo geliyor
İtalyan basını F.Bahçe' nin ara...
Hakan' a elveda
"Ben görevde olursam sözleşmesi...
İpten döndü
Taiwo' nun beraberlik golüyle...
Rota Hamza
Bordo-mavili yöneticiler, Ersun...