Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Işıkları Bobo açtı

Beşiktaş'ın kaderi üç-dört futbolcunun ayaklarında. Bahsettiğim kader adamları Delgado, Serdar, Ricardinho ve Tello. Bu dörtlü taşın altına ellerini koyup, sorumluluk aldıklarında Kartal vites yükseltiyor, karşısındaki rakip kim olursa olsun gücünü kabul ettiriyor. Marsilya önünde ilk 45 dakikada böyle bir Beşiktaş izledik. Serdar Özkan ve Delgado ayaklarına top beklemeyip topa gittiler, ikili mücadelelerde ayakta kaldılar. Teknik kapasitelerini mücadele azmiyle birleştirdiler. Tello da ilk yarıda onlara uyum sağladı. Eğer Rico Paşa biraz kıpırdasa, Beşiktaş'ın birden fazla gol bulması işten bile değildi. Rico kıpırdamadı! Müthiş bir motivasyonla oynayan siyahbeyazlı takım maçın ilk yarısında rakibine bir tek pozisyon vermedi. Fransızların tam bir baş belası olan etkili forveti Niang'a kademeli markaj uygulandı. Ali Tandoğan bastı, ondan kurtulduğu anda Baki ya da İbrahim Toraman devreye girdi.

Orta saha oyundan düştü
Cisse'nin sakatlanıp çıkması ve yerine Koray'ın girmesi Beşiktaş'ı o bölgede boydan kısalttı ama topu daha iyi kullanma imkanı da sağladı. Savunmada çok az hatayla oynayan, orta alanda çabuk ve iyi top çeviren Beşiktaş, Tello'nun müthiş golüyle özgüven de kazandı. Özkan önün düşen topu daha iyi değerlendirebilse ilk yarı bitmeden maç bitmiş olabilirdi! İkinci yarının ilk 20 dakikasında manzara değişti. Serdar ve Delgado yoruldu, Ricardinho ise tam kayboldu. Orta saha resmen oyundan düştü. Bu kez topla daha çok oynayan, Beşiktaş yarı sahasına kamp kuran Marsilya'ydı. Gerets, biri zorunlu olmak üzere, 53. dakikaya kadar üç oyuncu değişikliği yaparak risk aldı. Beşiktaş'ı baskı altına almasına rağmen kale önünde etkisiz kalan oyuncularını gördü. Uzaktan attığı sert şutlarla bilinen Taiwou'yu sahaya sürdü ve aradığı golü de böylece buldu. Golle birlikte moraller de bozuldu elbet. Her şey bitti diye düşünmek için ortam hazırdı. İşte böyle bir ortamda küllerinden doğdu Kartal! O dakikaya kadar çok etkili olamayan Bobo, "Işıklar sönmesin, umutlar bitmesin" dercesine vurdu sol çaprazdan, karanlıktan aydınlığa çıkardı Beşiktaş'ı. Şimdi işin şekli değişti. Artık Kara Kartal, Porto'ya turistik seyahat için değil, gruptan çıkmak için gidecek. Yolu açık olsun.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kadro yeterli ama!   / 27-11-2007
 Sarı-kırmızı tozluk   / 25-11-2007
 Terim istifa eder!   / 23-11-2007
 Öpüldünüz   / 22-11-2007
 Lütfen!   / 20-11-2007
 Kader anı!   / 18-11-2007
 Futbol bitiyor   / 16-11-2007
 İsyan bitmez   / 13-11-2007
 Alayına isyan   / 11-11-2007
 Kendinize tutunun Beşiktaşlı yürekler   / 10-11-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Ronaldo geliyor
İtalyan basını F.Bahçe' nin ara...
Hakan' a elveda
"Ben görevde olursam sözleşmesi...
İpten döndü
Taiwo' nun beraberlik golüyle...
Rota Hamza
Bordo-mavili yöneticiler, Ersun...