Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Kadro yeterli ama!

Beşiktaş'ın Ankara'daki futboluna bakınca Marsilya maçı öncesi umutlu olmak kolay değil. OFTAŞ önündeki Beşiktaş'ın ne savunması güven verdi, ne orta sahası, ne de hücumcuları. Bırakın bölgeleri, kişisel olarak performansını üst düzeye çıkarabilen bir futbolcu yoktu. Hal böyle olunca futbol dünyasının kenar mahallesinde, ikamet eden "Her maçın havası ayrıdır" tezi dışında umutlanacak bir şeyler bulmak zor. Evet her maçın havası ayrıdır, futbolcular bu 90 dakikaya çok iyi motive olabilirler ve o taktirde işler değişebilir. Bizim kenar mahallede ikamet ediyor dediğimiz tez de budur. Çünkü motivasyon profesyonellerin işidir. Gerektiğinde taşın altına ellerini koyar ve sonucu alırlar. Beşiktaş bunu Liverpool maçında yaptı. Ancak o zaferin bir tesadüf olduğu da rövanşta ortaya çıktı.

Para ağaçtan toplanmıyor
Bir takım düşünün, işleri futbol oynamak olan futbolcular sahada ruh gibi geziyor. Kimsenin kimseden haberi yok. Maç sırasında çaktırmadan iki oyuncuyu dışarı alsanız, kimse farkına varmaz! Yardımlaşma, arkadaşını gözleme, kollama, kademeye girme diye bir şey yok ki. Gol sevinçleri bile hüzünlü bu takımın! Yönetim ve teknik heyet mevcut duruma çare bulmak yerine, göz korkutma yöntemini tercih ediyorlar. Aba altından sopa gösterip motivasyon sağlamaya çalışıyorlar. Futbolculara verilen mesaj, "Kötü oynayan gider" şeklinde. Bu bana komik geliyor. Her futbolcunun, özellikle de yabancıların yaptığı kapı gibi anlaşmalar var. Kimi korkutuyorsunuz? Adam gider, giderken de alacağını alır. Siz vermezseniz, FIFA verir. Bu kadar basit. Beşiktaş vazgeçmeli bu arayıştan. Kadrosu yetersiz falan değil Kartal'ın. Problem, ödeme sorunları... İlgisizlik nedeniyle kafaların karışık olması. Çözüm bulacak yönetici varsa çıksın. Aksi halde yeni borçlar yaratacak transfer girişimlerinden kaçınmaları bile büyük hizmet olacaktır. Beşiktaş'ın sokağa atılacak parası yok. Ağaçtan toplanmıyor o milyon euro'lar. Artık birileri bunu anlasa iyi olur.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Sarı-kırmızı tozluk   / 25-11-2007
 Terim istifa eder!   / 23-11-2007
 Öpüldünüz   / 22-11-2007
 Lütfen!   / 20-11-2007
 Kader anı!   / 18-11-2007
 Futbol bitiyor   / 16-11-2007
 İsyan bitmez   / 13-11-2007
 Alayına isyan   / 11-11-2007
 Kendinize tutunun Beşiktaşlı yürekler   / 10-11-2007
 Keşke PAF olsaydı   / 07-11-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Yasal doping!
Üç yıldız, İnter maçıyla görücüye...
Forvet kesen!
Necati ve Kabze' yi sezon başında...
Tarihimizi değiştirin
Genç çalıştırıcının, oyuncularıyla...
Yarısı yolcu
Yanal, titiz çalışma sonrasında...