Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Zaten bitmişti
Süreyya'dan yeni bir başarı falan beklemiyordum. Gidişi sessiz sedasız olabilirdi. Çok onursuz bir şekilde oldu, yazık oldu.... Dünya, Süreyya Ayhan'ı Avrupa Şampiyonu, Dünya 2.'si bir atlet olarak hatırlayacaktı. Şimdi Ben Johnson gibi hatırlayacak... Yücel Kop, 2003'ten sonra hiç koşturmadı. Çünkü biliyor ki atletinin koşacak hali yok. 'Gelen paralar kesilmesin' diye bunu gizledi


Türkiye, Norveç maçıyla sevinirken, Süreyya Ayhan'la üzüldü. Büyük başarılar beklenen Ayhan'da bir kez daha doping tespit edildi. Bir kere ceza almışken Ayhan'ın doping kullanması nasıl açıklanır?
Ben büyük başarı falan beklemiyordum. Süreyya Ayhan bitmişti. Gidişi sessiz sedasız olabilirdi, olmadı. Çok onursuz bir şekilde oldu. Yazık oldu. Dünya, Süreyya Ayhan'ı Avrupa Şampiyonu, Dünya 2.'si bir atlet olarak hatırlayacaktı. 10 sene, 20 sene sonra, doping yüzünden spor yaşamı sona ermiş, Ben Johnson gibi hatırlayacak. Ben Johnson da Dünya Şampiyonu ve Dünya rekormeniydi. Onu hatırlayan var mı? Süreyya niye bitti? Bir defa atlet koşar. Koşmadan hiçbir şey elde edemez.
Süreyya Ayhan 2003 yılında Dünya 2.'si olduktan bir hafta sonra Avrupa'da iki yarış koştu. Ondan sonra bir daha Süreyya Ayhan'ı antrenmanda dahi kimse görmedi. Süreyya Ayhan'ın antrenmanını gören, o antrenmanda kronometre tutan, bana bir tane medya mensubu söyler misiniz, ya da bir tane teşkilat mensubu, Türk Milli Takımı'nın yöneticileri, antrenörlerinden... Hiç kimse yok. Mehmet Terzi ne diyor: "Yakın dostlarından başka Süreyya'nın yerini bilen yok." Yücel Kop, Süreyya Ayhan'ı sakladı. 2003'teki Dünya Atletizm Finali'nin ardından Süreyya Ayhan'ı sakladı. Ondan sonra Süreyya Ayhan'ın ne yaptığını kimse bilmedi, görmedi. Atina Olimpiyatları'ndan kaytardı. Dopingli olduğu için girmedi. İki sene ceza aldı. Cezasının bittiğinde koşabileceği yarışlar vardı, Türk Milli Takımı'nın Avrupa Ligi'ndeki yarışları... "Ben koşmam" dedi. Daha doğrusu Süreyya "Koşmam" demedi, Yücel Kop söyledi. Cezası bittikten 20 gün sonraydı Avrupa Şampiyonası, orada koşabilirdi, "Koşmayacağım" dedi. İki senedir hiç koşmuyorsun, cezan bitiyor, bir Avrupa Şampiyonası var, niye koşmuyorsun arkadaş?' Yücel Kop diyemez ki, 'Bizim hazırlığımız yok.' Yahu sen zaten atletini koşturmadan hazırlayan bir hocasın. 2008 Dünya Şampiyonası öncesi bir tane yarışta koşturmadı. "Yanlış yapıyorsun Yücel Kop, bu kız Dünya Şampiyonu olacak yetenekte, çapta birisi... Koştur, rakiplerini tanısın, kendine güveni artsın, sen de eksiklerini gör." Hayır, yaptırmadı ve Süreyya bütün eksikleriyle Yücel Kop'un bütün yanlış taktileriyle koştu ve 2. oldu. Rahatlıkla 1. olabilirdi.

SAKATLIĞI YOKTU
Atletini yarıştırmayarak yarışa hazırlayan Yücel Kop'un Avrupa Şampiyonası'na girmemelerini izah etmesine imkan yok. Süreyya 2 senedir hazır değilse bu ne demektir? Büyük bir soru işareti... Osaka'daki Dünya Şampiyonası'na bir ay kala, "Sakatım" dedi. "Sakatım" diye teşkilata gönderdiği raporun aslını gördüm. "Ayağımda ağrılar var" diyor. Dünya üzerinde 'Ağrı var' diye bir sakatlık yok. Hiçbir spor dalında. Ağrıya ağrı kesici yapar; boks yaparsın, güreş yaparsın, futbol oynarsın, her şeyi yaparsın. Almanya'dan getirip bizim devletimize teslim ettiği raporda sakatlık yazmıyor. Rapor hâlâ Ankara'da duruyor. Dünya Şampiyonası'ndan da kaçtı!.. Dandik Avrupa Ligi'nde ısınma koşusu yapar gibi koşacak, kazancaktı; koşturmadı. Avrupa Şampiyonası'nda koşturmadı, Dünya Şampiyonası'nda koşturmadı, neden koşturmadı? Çünkü biliyor ki atletinin koşacak hali yok. Koşarsa ipliği pazara çıkacak. Peki o zaman niye "Avrupa Şampiyonası'na, Dünya Şampiyonası'na, Olimpiyatlar'a hazırlanıyorum" diyor? Sponsorlardan gelen paralar devam etsin, Avrupa'daki, Amerika'daki sefa devam etsin. Mümkün olduğu kadar. Bu doping olayı ortaya çıkmasa gelecek sene Olimpiyatlar'dan bir ay evvel sakatlanacaktı Süreyya Ayhan!.. Ne kadar yutturabilirsek, o kadar kardır. Çünkü Yücel çok iyi biliyor ki Süreyya koşamaz. Süreyya Ayhan'dan benim herhangi bir beklentim yok. Dünya çapında bir yetenek, dünya çapında bir atlete sahip olabilecektik, teşkilatımız ve medyamızla. Bugün Süreyya Ayhan, 2004 Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmıştı, Süreyya Ayhan 2003 Dünya Şampiyonu olmuştu, Süreyya Ayhan 2005'te Dünya Şampiyonu olmuştu, Süreyya Ayhan 2007'de Dünya Şampiyonu olmuştu. 3 Dünya Şampiyonluğu vardı şimdi cebinde. Süreyya Ayhan, bütün Grand Prix'lerde, bütün Golden League'lerde ay-yıldızlı forma ile aslanlar gibi koşuyordu, her birinden binlerce dolar kazanıyordu, bankada bööyle, bırak sponsorlardan para toplamayı, Türkiye'deki kız atletleri destekleyecek, vakıf kurabilecek bir servete sahip olacaktı. Süreyya Ayhan bugün sokakta yürüdüğünde Türkler tanımaz, dünya tanıyacaktı. 'Aaa Süreyya Ayhan gelmiş' diye. Havaalanlarında etrafı sarılacaktı, imzalar toplanacaktı... Böyle bir kadını yok etti Yücel Kop... Ve biz medya olarak çanak tuttuk, biz teşkilat olarak çanak tuttuk.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Anlamak zor   / 20-11-2007
 Hepsi kara   / 15-11-2007
 Geç kaldılar   / 14-11-2007
 Beşiktaş'ı rehin aldı   / 13-11-2007
 Kalli gönderilmeli   / 07-11-2007
 Bal gibi fauldü   / 06-11-2007
 Parayla olmaz   / 31-10-2007
 Kalli küçülttü   / 30-10-2007
 Bu ekiple olmaz   / 25-10-2007
 Ceza verilmesin   / 24-10-2007


 
Zaten bitmişti
Ali Sami Yen yerinden oynamalı
Beni vursa kızmam
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Bizi zor geçer
Başarılı defans oyuncusu, 27...
İlk hedef Holosko
Devre arasında bombaları...
Sağlam darbe
Teknik direktör Ertuğrul Sağlam,...
Gücünüz yetmez
"Başaracağı-mıza inanmasam projeyi...