Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Dev aynaları

Norveç maçını kazanmanın basit bir şifresi vardı; gözümüzü açmak. Önce, son maça kadar gözü tamamen kapalı olan Fatih Terim açtı gözünü. Maç öncesindeki basın toplantısında yüzünde güller açıyordu. Gerilim hatları yok edilmişti. Daha önceki maçlara sanki kostümleriyle podyuma çıkar gibi çıkan futbolcular da, Norveç karşısına kazanmak ruhunun piyadeleri olarak çıktılar. Fatih Terim'in, Moldova, Malta ve Yunanistan maçlarında aldığı derslerin bedelidir bu sonuç.

* * *
Bir doğru bütün yanlışlarımızı götürmesin. Bizler nice yanlış ve içi geçmiş adamla yıllarımızı harcadık. Onca genç pırıl pırıl parlarken, İbrahim Üzülmez gibilerine kaç maç mecbur kaldık.

* * *
Bu sonuç kralların omzuna attığı bol yaldızlı pelerin değildir. Bu sonuç maç sonunda işaret edilen kişilere armağan edilecek kadar kişisel de değildir. Futbolcuların "Nihayet" görevini yerine getirmesidir. Bu demektir ki, kuralar çekildiğinde, bu gruptan çıkmayı garanti edenler için, özel bir tören düzenlemeye gerek yoktur. Meseleyi abartmakta, birilerinin üstüne yoksa, biz alttan mı alalım yani?

* * *
Bir ülkede Futbol Federasyonu Başkanı, yaptığı icraatlar ve sportmen duruşuyla ayakta kalır. Milli maç sonuçlarının arkasından çıkarak değil. Ne acıdır ki, maçlar kaybedilirken kimselere bir şey olmuyor da... Maçı kazanırken Haluk Ulusoy'u da kazanıyor futbolun politikası... Tam da böyle günlerde ortaya çıkan Haluk Ulusoy'un, "Onlara istedikleri primi vereceğiz" açıklaması, paranın tarafındaki klasik gezintidir. Hiçbir futbolcu ortaya çıkıp da, "Bizim primle işimiz yok, biz hatalarımızı telafi ettik" dedi mi? Eğer bir prim verilecekse, İstanbul'daki Macaristan maçımızı yöneten İskoç hakeme de bir buket çiçek gönderilsin. Gerçekleri sadece Norveç maçında arıyorsak, Macaristan maçındaki gerçek de fena halde sırıtıyor çünkü!

* * *
Ben Gökhan Gönül'e parantez açacağım. Norveç maçının sembolü bu gençti. Hâlâ görülmek istenmeyen diğer gençlerin işaret fişeği. Bir defans oyuncusunun ayağına top bu kadar mı yakışır? Bir defans oyuncusu, hem siperlerini doldurur, hem rakip alana bu denli mi bindirir? Bu genci hangi tanıma sığdırsak yeterli olmuyor. Kendisini milli takıma zorla kabul ettiren Gökhan Gönül'ün görkemli başkaldırısıydı Norveç maçı. Maçı kazanmaktan çok daha anlamlı geldi bana.

* * *
Emre Belözoğlu'nun Norveç karşısındaki muhteşem futbolu da, geçmiş maçlarını ihbar eden gerçeğin ta kendisiydi. Ondaki yetenek, her daim Norveç maçındaki Emre'yi emreder. Böyle olunca da gönül sözlükleri harika ifadelerle dolar.

* * *
Avrupa bizi çağırıyorsa, bu daveti reddetmeyelim. Ama gözlerdeki dev aynalarını da kıralım lütfen! Çünkü o aynalar kadar bizleri kışkırtan ve batağa sürükleyen başka bir tuzak yoktur.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Erkek oyunu   / 13-11-2007
 İşgal ve infaz kuvvetleri   / 06-11-2007
 Ateşin tadı   / 04-11-2007
 Dua melekleri   / 30-10-2007
 Galibiyet masum   / 28-10-2007
 Avrupalı afişi   / 24-10-2007
 Vah gidene   / 23-10-2007
 Galibiyet Forsaları   / 21-10-2007
 Utanmak   / 20-10-2007
 Sebep ve netice   / 16-10-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Derbide oynarım
Sağ dizinden ameliyat olan Sırp...
Yıldız' a özlem
Yiğidolar, Mehmet Yıldız için 3...
Yeni rota Michalik
Teknik direktör Sağlam' ın...
İki süper
Bordo-mavili kulüp, İnternacional'...