Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Sabırlı oyun zaferi getirir

MİLLİ Takım, son 8 maçta sadece 1 galibiyet elde etti. Fatih Terim'in ilk 11'deki isimleri sıkça değiştirmesi bu kötü gidişte ne kadar etkili oldu? İlk 11'de sıkça yaşanan değişiklikler, Milli Takım'ın aldığı başarısız sonuçlarda en önemli etken oldu. Son karşılaşmalara bakıldığı zaman gerçekten de takımın kadrosuyla çok oynandığını görebiliyoruz. Kadro değişikliği, A Milli Takım'da büyük bir istikrarsızlık yarattı. Örneğin Manisasporlu Selçuk İnan, Moldova karşılaşmasında kritik bir görevde oynatıldı. Ancak Yunanistan maçında 18 kişilik kadroda bile yoktu. Fatih hoca, Norveç karşılaşmasına özel bir kadro oluşturdu. Yani tek maçlık sonuca gidebilecek bir kadro. Ve dikkat edilirse bundan önce başarısız sonuçlardan etkilenmemiş oyuncularıyla Norveç karşısına çıkmayı planlıyor.

DİSİPLİNLİLER
- Norveç mücadelesi, Türk Milli Takımı için tam anlamıyla bir 'kader maçı'. Ay-yıldızlı takımın zafer ile dönebilmesi için nasıl bir taktikle oynamalı? Karşılaşmanın kilit isimleri kim? Milli Takım için gerçekten de olmak ya da olmamak karşılaşması. Öncelikle ay-yıldızlı futbolcularımızın sabırlı olması gerekiyor. Yenilecek bir gol, bizim üzerimizde olumsuz bir baskı kurabilir. Norveç'e karşı çok top kaybıyla oynarsak gerçekten de işimiz çok zorlaşır. Çünkü Kuzey ülkeleri güçlerini 90 dakikaya yayabiliyorlar. Özellikle Norveç, oyun disiplininden kopmayan bir ekip. Mesela Mehmet Yıldız, Yusuf, Gökhan gibi oyuncuların formda olması bizim için çok büyük avantaj. Bu isimler, güçlerini Norveç karşısında da yansıtırlarsa Türkiye için büyük bir artı olur. Nihat Kahveci, Hamit ve Emre Belözoğlu mücadelenin kilit adamları.

MOTİVE EDER
- Yunanistan yenilgisinin ardındından A Milliler'de büyük bir moral bozukluğu yaşandı. Norveç maçına bu ne derece yansır ve karşılaşmanın telafisinin olmaması oyuncular üzerinde ne derece baskı yaratır? Yunanistan karşılaşmasına geri dönersek... O maçta yenilgiyi hak edecek bir futbol oynadık. Rakibimiz üzerinde ne baskı kurabildik ne de pozisyon yaratabildik. Kazanmaya ihtiyacı olan bizdik ancak sahadaki oyuncular ne yazık ki kapasitelerinin yarısında oynadılar. Norveç maçında ise tablonun daha değişik olacağına inanıyorum. Oyuncular her şeylerini ortaya koyarak, Türkiye'ye zafer kazandırmak isteyecekler. Karşılaşmanın telafisinin olmaması da bana göre oyuncular üzerinde baskı yaratmaz. Tam aksine olumlu yönde motive edebilir. Geçmişe de göz attığımız zaman tek maçlarda Türkiye'nin önemli sonuçlara imza attığını görebiliyoruz. Fatih hoca da böyle tek maçlık tecrübeleri fazlasıyla yaşadı. Ayrıca Fatih hocanın, kendini çok formda hissetmesi ve bunu medyayla paylaşması Türk Milli Takımı için önemli avantaj.

NİHAT KOZU
- Milliler, Norveç karşısında forvette hangi isimlerle sahaya çıkmalı? Ben, Fatih hocanın Norveç karşısında oyuna Mehmet Yıldız ve Nihat Kahveci ikilisiyle başlamasını bekliyorum. Özellikle Nihat, tempolu bir ligden geldi ve çok formda. Şüphesiz Norveç önünde Milli Takım'ın en büyük kozlarından biri olacak. Milli tecrübesi de çok yüksek olan Nihat forvette büyük güç olacak. Keza Mehmet Yıldız da fizik üstünlüğünü kullanıp, ağır Norveç defansı arasında önemli işlere imza atabilecek yetenekte. Ligde de çok iyi bir form grafiği yakaladı. Katkısı yüksek olacaktır. Semih ise son vuruşları iyi olan bir futbolcu. İkinci yarıda Fatih hoca tarafından görev verilebilir.

DEĞİŞİM OLUR
- Norveç karşısında alınacak kötü bir skor Milli Takım'ın gruptaki tükenişinin belgesi olacak. Bu aynı zamanda Fatih Terim'in ay-yıldızlı çatı altındaki kariyerinin sonu olur mu? Öncelikle kolay bir grupta yer aldığımızı belirtmek istiyorum. Rakiplerimize baktığımızda Türkiye bu gruptan rahatlıkla çıkacak düzeydeydi. İyi de başlamıştık grup maçlarına. Ancak son dönemdeki kötü gidiş nedeniyle iddiamızı çok azalttı. Norveç karşısında elde edilebilecek kötü bir sonuç kan değişikliğine yol açabilir. Ben her zaman istikrardan yanayım. Ancak federasyon yönetimi, Fatih hoca ile yollarını ayırabilir ya da Fatih hoca kendisi bırakabilir.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Türk gibiyim
Sambacı, Şampiyonlar Ligi' nde...
Ya Isaksson ya Sorensen
M. City' den ayrılmayı düşünen...
Değişim zamanı
Toraman: Sıkıntılı bir dönem...
Meydan okudu
"Takımı şampiyon yapmadan bir yere...