Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Fenerliler öğrendi
Beşiktaş ve Galatasaray seyircisinin takımla alakası yok. Maça göre tezahürat yapan seyirci Fener'de Kendini eğlendirmeye gelen ile takımını destekleyen seyirci arasındaki farkı PSV'li taraftarlar gösterdi


Beşiktaş, Liverpool'u İnönü'de yenmeyi başarmış ve futbolu büyük övgü almıştı. Ağır mağlubiyette kenar yönetimin payı nedir?
İnönü'de çok iyi futbol oynamadı. Biz kazandık mı, efsane yaratmaya çok meraklıyız. O maçın seyircisinin de mesela maçla alakası yoktu. O maçın seyircisi başka bir şeyi protesto ediyordu. Başka bir gösteri yapıyordu. Güzel bir gösteriydi, doğru bir gösteriydi. Beşiktaş-Liverpool maçının seyircisi yoktu orada... Orada Mehmetçik seyircisi, Türkiye seyircisi vardı. Doğru ve açık konuşalım. Yapılan gösteriler, Beşiktaş bayrağı ile değil, Beşiktaş sözleriyle değil, Türk bayrağı ve Türkiye üzerineydi. Türkiye anlamlı duygular, büyük duygular yaşıyordu.
Oradaki gösteri güzeldi ama spor gösterisi değildi, o gün orada olanlar futbol maçı seyircisi değildi. Futbol maçı seyircisini gördük, Sivas maçında. Neredeydi? Meseleleri birbirine karıştırmamak lazım. Liverpool maçındaki seyirci müthiş ama o maçın seyircisi değil, başka bir meydanın seyircisiydi onlar. Tandoğan Meydanı'nın seyircisi o, Anıtkabir'deki seyirci, Erzurum'daki seyirci. Beşiktaş-Liverpool maçının seyircisi değildi. Türkiye'de maç seyircisi Fenerbahçe'de olmaya başladı son zamanlarda. Galatasaray seyircisi de sıfır. Ben böyle palavra bir seyirci görmedim. 5 maç sonra Galatasaray ilk defa Ali Sami Yen'de sahaya çıkıyor, 2 bin 500 bilet satılmış, ayıptır ya!.. Gelenler de dünyanın en monoton temposunu tuttular. Müthiş bir şut atılıyor, çıt yok, harika paslaşmalar oluyor, çıt yok, Lincoln çok güzel şovlar yapıyor, çıt yok, kaleci kurtarış yapıyor, çıt yok... Arabeskin en durağınıyla tezahürat yapıyorlar. Yani ben futbolcu olsam, tribünlere çıkarım, 'Ayıptır, susun. Susun daha iyi' derdim. Galatasaray'ı bozmaya, Galatasaray'ı yok etmeye yönelik bir seyirci mırıldanması vardı. Tempo yok, ritm yok. Maça göre tek tezahürat yapan seyirci, Fenerbahçe'de. Onu da PSV'lilerden öğrendiler. Kendini eğlendirmeye gelen seyirci ile takımı destekleyen seyirci arasındaki farkı, Hollanda'daki maçta PSV seyircisi gösterdi. Fener seyircisi bunu kaptı. Beşiktaş ve Galatasaray seyircisinin takımla alakası yok. Beşiktaş, Liverpool'u yenerken muhteşem bir top oynamadı. Atılan golleri düşünün, maçın devamını düşünün, Liverpool'un kaçırdıklarını düşünün... Beşiktaş- Liverpool arasındaki futbol farkı ne İstanbul'daki 2-1, ne de oradaki 8-0. Bunların ikisi de harici sonuç. Kırk yılda bir olur. Bu Beşiktaş, Liverpool'la 100 kere oynasa, 99'unu Liverpool kazanır, birini de Beşiktaş kazanır. Ama biz 1. maçta efsane yarattık, 2. maçta da Beşiktaş'ı bitirdik! Böyle bir şey yok.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kalli gönderilmeli   / 07-11-2007
 Bal gibi fauldü   / 06-11-2007
 Parayla olmaz   / 31-10-2007
 Kalli küçülttü   / 30-10-2007
 Bu ekiple olmaz   / 25-10-2007
 Ceza verilmesin   / 24-10-2007
 Geriye dönüyor   / 23-10-2007
 Bunun adı oyun   / 17-10-2007
 Karar vermeli   / 16-10-2007
 Omzumda taşırım   / 12-10-2007


 
Beşiktaş'ı rehin aldı
Fenerliler öğrendi
150 milyon dolar lazım
Son kumarını oynuyor
Yarın
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Bu nasıl iş!
Devler Ligi' nde dünyanın en iyi...
Hayata dönüş
Helsingborg yenilgisiyle büyük...
Higuain başardı
Golcü yıldız, son maçtaki...
Yeni Ersen
Bordo-mavililerin İnternational...