Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Beşiktaş'ı rehin aldı
Çarşı grubu, Demirören ve Engin'i gitmeye mecbur eder ve 'Çözüm bulunur' diye düşünüyordum ama onlarda da çıt yok... Demirören, kendisine ve finans kuruluşlarına borçlandırarak kulübü rehin aldı. Kendi istemedikten sonra gitmez... Yıldırım Demirören ile Sinan Engin Beşiktaş'ı bitirdi ve hâlâ görevde kalmakta ısrar ediyorlar. Ben bunu anlamıyorum


Hakem hataları, PAF takımı falan derken, Beşiktaş Liverpool'dan 8 yiyip tarihe geçti. Sonuçla ilgili siz neler hissettiniz, Beşiktaş bu noktaya nasıl geldi?
Sonuç önemli değil. Her takım 8-0 yenilebilir. Futbol tarihi bu tür kazalarla dolu. Türk futbol tarihinde de var bu tür sonuçlar. İngiltere'ye, Polonya'ya 8-0 yenildiğimiz maçlar var. Hatta ben, o zaman okuyanlar hatırlayacaklardır, İngiltere'ye 8-0 yenilmemizin, Türk futbol tarihinde bir dönüm noktası olduğunu söylemiştim. 'İlk defa bu maçta biz kazanmak için oynadık. Şimdi nasıl kazanılacağını yavaş yavaş öğreneceğiz. Bugüne kadar biz kaybetmemek için oynadık ama bu bizi bir yere getirmiyordu.
Hayır, bugün biz kazanmak için oynadık. Ama henüz oynamaya hazır değiliz. Kafamız orada ama ayaklarımız oynamaya hazır olmadığı için 8-0 yenildik. Ancak bu düşünce Türk futbolunu ileriye götürecektir' dedik. 2002'de Türkiye, Dünya 3.'sü oldu. O Dünya 3.'lüğünün başlangıç tarihi İngiltere'ye 8-0 mağlup olduğumuz gündür. O güne kadar Türkiye, şerefli beraberlikler, onurlu yenilgiler için oynardı. İlk defa Mustafa Denizli, "Ben kazanmaya gidiyorum" dedi. İlerlemenin yolu kazanmak için oynamaktır. Diğeri seni yerinde saydırır. Onun için sonuçlar farklı anlamlar taşıyabilir. Bugünkü 8-0 bir fiyaskonun sonucudur. Beşiktaş o gün sahaya zaten 8-0 yenik çıkmıştı.

SİNDİREBİLİYORLAR MI?

_Mağlup başladı...
Beşiktaş'ı bitirdiler. Yıldırım Demirören ile Sinan Engin, Beşiktaş'ı bitirdi ve hala Beşiktaş'ın başında kalmakta da ısrar ediyorlar. Ben bunu anlamıyorum. Türk spor medyası bir Frankenstein canavarı yarattı: "Çarşı, Beşiktaş duruşu." Hani nerede Beşiktaş duruşu? Çarşı, Beşiktaşlı olsaydı, bugün Yıldırım Demirören ve Sinan Engin, Beşiktaş'ta kalabilir miydi? Çarşı, Yıldırım Demirören'e karşı çıkamıyor. Çünkü Yıldırım Demirören biletlerini veriyor. Sinan Engin'e karşı çıkamıyor, Sinan Engin'e karşı çıkanların başına neler geldiği görüldü.

_Sivas maçında, tribünlerde bir takım tepkiler vardı.
Bir takım tepkiler değil, Çarşı bir araya geldiği zaman, gürültünün nasıl çıkarılacağını, nasıl dünyayı saracağını Liverpool maçında gösterdi. Niye o Çarşı, Sivas maçında yoktu? Niye aynı büyük protesto o maçta yapılmadı? Çarşı sindiriyor mu bu Yıldırım Demirören'i Beşiktaş başkanlığına ve bu Sinan Engin'i Beşiktaş menajerliğine? Eğer sindiriyorsa kimse bana 'Beşiktaş duruşu'ndan söz etmesin.

ÇARŞIDAN DUYULMADI
Eğer sindiremiyorlarsa o zaman bu tavır ne? Liverpool maçındaki Çarşı ile Sivas maçındaki Çarşı'yı desibel aletiyle, ses ölçme aletiyle ölçün. O Çarşı'nın sesi dünyadan duyuldu, bu Çarşı'nın sesi 3 adım ötedeki Beşiktaş çarşısına ulaşmadı. İşte fark burada. Onun için Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören hâlâ, "Biz göreve devam edebiliriz" diyor. Çünkü stadyuma gidebileceğini, şeref tribününe oturabileceğini biliyor. Sinan Engin, Beşiktaş'ın başında sahanın içine girebileceğini biliyor. Çarşı, Çarşı olsa bunlar İnönü Stadı'nın civarına gelemezler bir daha... Bundan sonra Beşiktaş'ta ne olup biteceğini kimse bilemez...



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kalli gönderilmeli   / 07-11-2007
 Bal gibi fauldü   / 06-11-2007
 Parayla olmaz   / 31-10-2007
 Kalli küçülttü   / 30-10-2007
 Bu ekiple olmaz   / 25-10-2007
 Ceza verilmesin   / 24-10-2007
 Geriye dönüyor   / 23-10-2007
 Bunun adı oyun   / 17-10-2007
 Karar vermeli   / 16-10-2007
 Omzumda taşırım   / 12-10-2007


 
Beşiktaş'ı rehin aldı
Fenerliler öğrendi
150 milyon dolar lazım
Son kumarını oynuyor
Yarın
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Bu nasıl iş!
Devler Ligi' nde dünyanın en iyi...
Hayata dönüş
Helsingborg yenilgisiyle büyük...
Higuain başardı
Golcü yıldız, son maçtaki...
Yeni Ersen
Bordo-mavililerin İnternational...