Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Bal gibi fauldü

Önüne gelen her şeyi söylüyor. Bu kadar pervasızca konuşulması Türkiye'de 'federasyon' diye bir kurulun olmadığını gösteriyor
Türkiye zaten kritik günlerden geçiyor. Söylenecek yanlış bir lafın etkileri tribünlerden sokaklara sıçrayabilir. Bir spor 6-7 Eylül'ü yaşayabiliriz
Bence bal gibi fauldü. Darbeyi alan futbolcu C harfine dönüşüyor. Ama bir F.Bahçe- Beşiktaş derbisini bir faule bağlamak ayıp bir şey

Fenerbahçe'nin maç öncesi deklerasyonu ile başlayan hakem tartışmaları, derbide İsmet Arzuman'ın son dakikada Fenerbahçe lehine verdiği faul kararıyla devam etti.
Herkes şimdi şu sorunun yanıtını arıyor: Bobo faul yaptı mı, yapmadı mı?

Haftanın olayı bence maç öncesi ve sonrası edilen laflar. Bu lafların bu kadar pervasız edilebilmesi ve tepkisiz kalınması, Türkiye'de 'Futbol Federasyonu' diye bir otorite olmadığını gösteriyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar zavallı bir federasyon olmadı, hiçbir zaman... Önüne gelen istediği her şeyi söylüyor, söylemekte özgür olduğunu, söylediğinin yanına kâr kalacağını biliyor. Bu ülkede kimsenin kimseye güveni yok, yarın kan çıkar. İç işleri bakanını uyarıyorum. Bu ülkede yarın kan çıkar. Bu ülkede 'Futbolda Şiddet Yasası' diye bir yasa var. Bu yasayı uygulamakta görevli kişi iç işleri bakanı. Yarın Türkiye'de kan çıkar. Çünkü bu ülkede otorite yok. Fenerbahçe kulübü her önemli maçından önce, her derbi maçından önce maça atanan hakemi yerin dibine sokmayı, gelenek haline getirdi. Böylece maç öncesi hakemi etkilemeyi ve maç sırasında çalacağı düdüklerden yararlanmayı, yani bu saldırıların etkisinde kalan hakemin yorumlarını bilinç altı ya da bilinç üstü fark etmez, Fenerbahçe lehine yapmasını istiyor ve bunda başarılı da oluyor. Beşiktaş'ın maçtan sonra yaptığı da aynı derecede ayıp. Türkiye Futbol Federasyonu'nun tehdit ediyor Beşiktaş. "Bu hakemin lisansını iptal etmezsen, şu üyeni atmazsan ben ligden çekilirim." Vay anasını sayın seyirciler!.. Türkiye dağ başı, Türkiye geçen yüzyılın Teksas'ı. Eline tabancayı alan Taksim Meydanı'na çıkacak, istediğini vuracak; yok ya!..

KAN GÖVDEYİ GÖTÜRÜR

Fenerbahçe Yönetim Kurulu'nun da, Beşiktaş Yönetim Kurulu'nun da derhal tedbirli ceza heyetine sevk edilmesi gerekir. Dahası Futbolda Şiddet Yasası içinde seyirciyi kanlı şiddet eylemlerine tahrik ettikleri için mahkemeye verilmeleri gerekir. Ayıp... Türkiye'de Futbol Federasyonu yok. İki tane puan için bu sorumsuzluk. Bu kadar korkunç tahrikler devam ederse kan gövdeyi götürür. Türkiye zaten kritik günlerden geçiyor. Neyin ne olacağı belli olmaz. Bir maçta söylenecek bir yanlış lafın sonunun nerelere döneceğini kimse tahmin edemez. Tribünlerde kalmaz, sokaklarda da sürer. Bir spor 6-7 Eylül'ü yaşayabiliriz. Öylesine tehlike var. Bu tehlikeyi görecek kişi de iç işleri bakanıdır. Çünkü Futbol Federasyonu Başkanı, 'Erkekliğin onda dokuzu kaçmak, onda biri hiç ortada görünmemek' diye susuyor ve kayboluyor. Futbol Federasyonu'nun eylemleri başından sonuna kadar eyyam. Korkunç bir uçuruma doğru gidiyoruz.

Kulüplerin bu kadar rahat hareket etmesi, istediklerini söylemesi,
biraz da federasyonun bu ilgisizliğinden kaynaklanıyor galiba...
Fenerbahçe yöneticisi olmak, Beşiktaş yöneticisi olmak, insanı bu kadar sorumsuz davranmak için, gerekçe olabilir mi? Geçen sene Fenerbahçe yöneticisi, "Şerefsiz hakemler, hırsız bunlar. Puanımızı çaldılar" dedi. Bu sene Beşiktaş yöneticisi, "Bunlar şerefsiz, hırsız, Bunlar görevden alınmazsa, ligden çekiliriz" diyor. Bu ne demek ya! Hakem hatası dünyanın diğer yerlerinde olmuyor mu, böyle demeçler veriliyor mu? Hasbelkader birisi böyle bir demeç verse cezasız kalıyor mu? İnanılacak gibi değil!..

Bobo ile Gökhan arasındaki pozisyonla ilgili yorumunuz nedir?

Bir defa gol yok. "Hakem golü iptal etti" diyen herkes yalan söylüyor. Bile bile yalan söylüyor. Golün iptali şudur: Higuain, kafayı vurur, kafayı vurduğu anda, Higuain ofsayttır, gol iptal edilir. Higuain elle vurmuştur, Higuain faul yapmıştır golü iptal edersin. Higuain'in topa vurmasından 4 pozisyon evvel hakem düdük çalmış. Hangi gol iptal edilmiş. Ortada gol yok ki! Bir defa Türk spor medyasında yorumcu olarak görev yapanların da sorumluğu var. "Gol iptal etti" dediğinde tahrik etmiş olursun. Ortada iptal edilen gol yok. "Golü iptal etti" demek çok yanlış. Yani bir Fenerbahçe-Beşiktaş maçını getirip, bir faule bağlamak ayıp bir şey. Bir hakemin, bana 'Çok iyi yönetti' denilen bir maçını getirin, ben size tartışılacak 10 faul kararı çıkarayım. Verilen ya da verilmeyen... Bundan daha doğal bir şey yok. Bir tartışmalı faul kararı yüzünden ortalığı birbirine katmak çok yanlış. Bana sorarsanız bal gibi faul. C harfine dönüşüyor, beline darbeyi alınca Fenerli futbolcu. I harfi şeklinde yükseliyor kafaya, beline dirseği yediği zaman C harfine dönüşüyor ve düşüyor. Bu da faul değilse hangisi fauldür, söylesinler bana.

ARZUMAN'A HAS DEĞİL
İsmet Arzuman kötü. Kötülüğü gösterdiği ve göstermediği kartlarda. Mesela yere düşen Fenerli futbolcu, Bobo'ya tekme atıyor. Direkt kırmızı kart. O pozisyonun devamında gol yok, o pozisyonun devamında Gökhan'a kırmızı kart var. Deivid'e ikinci sarı kart kesin. Birinci kartları çok kolay, hatta çok haksız çıkardı; ikincilere gelince suspus. Ama bu da İsmet Arzuman'ın kusuru değil. Ben sezon başından beri bas bas bağırıyorum; nerede Beşiktaş yöneticileri, Sinan Engin kardeşim! "Saracoğlu'nda ikinci sarı kartlar çıkmıyor, dikkat" dedim. Senin daha önceki bu sütunlarında var. Kendilerine gelince mi sadece, 'Uy yandım Allah!' Başkalarına yapınca mesele yok. Saracoğlu'nda ikinci sarı kartların gösterilmeyişi İsmet Arzuman'a has bir davranış değil. Fenerbahçe'nin Saracoğlu'nda oynadığı her maçta ben verilmeyen ikinci sarı kart bulur çıkarırım. O zaman bu sadece Beşiktaş'ın davası değil. Ama sadece sana battığı zaman bağırırsan sesini duyuramazsın.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Parayla olmaz   / 31-10-2007
 Kalli küçülttü   / 30-10-2007
 Bu ekiple olmaz   / 25-10-2007
 Ceza verilmesin   / 24-10-2007
 Geriye dönüyor   / 23-10-2007
 Bunun adı oyun   / 17-10-2007
 Karar vermeli   / 16-10-2007
 Omzumda taşırım   / 12-10-2007
 Zico seyretti   / 11-10-2007
 Şampiyonluk zor   / 10-10-2007


 
Bal gibi fauldü
İkramiye ödemeli
Beşiktaş'tan ihraç edilirler
Yarın
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

İşi bitirelim
"Sakın ' Kazanırız' havasına...
' Dede' ye uyarı!
Adnan Polat, G.Antep yolculuğu...
Korkmuyoruz
"Liverpool' a sıkıntılarla ve...
Dias pazarlığı
Brezilyalılar, tecrübeli oyuncu...