Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Parayla olmaz
G.Saray niye UEFA Şampiyonu oldu? Taffarel, Hagi, Popescu o havaya uydular. Türk takımının içinde Türk gibi oynadılar da ondan. Aziz Yıldırım bunun farkında değil... Paralı askerlerle savaş kazanılmaz. Tarihte böyle bir şey yok. Kazansa yabancılar lejyonerliğindeki Fransız ordusu Cezayir’i perişan ederdi... Kezman’ın gelmesi başından beri yanlıştı. Bence Colin Kazım Fenerbahçe’de santrforda oynaması gereken adam. Colin Kazım’ı ziyan ettiler


Aziz Yıldırım, Divan toplantısında "Avrupa devleri arasına girebilmemiz için yabancı sayısı serbest kalmalı, bütçemizi de artırmalıyız" dedi. Bu düşünceye siz de katılıyor musunuz?
Şimdi geçen hafta Sunday Times'ta Alex Ferguson'un bir feryadı vardı: (Alex Ferguson İskoç.) "İngiliz futbolunun çöküş sebebi yabancılardır." Şampiyonlar Ligi'nde oynayan bütün İngiliz takımlarındaki toplam İngiliz oyuncu sayısı 12. Bu kadar takımı oynuyor İngiltere'nin Şampiyonlar Ligi'nde, İngiltere Milli Takımı'nda oynayabilecek oyuncu sayısı 12! Geri kalanın hepsi yabancı.
Nerede İngiliz takımları Şampiyonlar Ligi'nde peki? Nerde İngiliz takımları? İşte şampiyonları Liverpool'un Beşiktaş'ın önünde görüyorsun halini. Demek ki yabancı oyuncu çözüm değil.

G.SARAY İYİ BİR ÖRNEK

Paralı askerlerle savaş kazanılmaz. Tarihte böyle bir şey yok. Kazansa yabancılar lejyonerliğindeki Fransızlar muhteşem silahlarla, Cezayir'i perişan ederlerdi. Bugün Cezayir'de kim var? At üstündeki Bedeviler var. Filmleri hatırlayın, vahşi Bedeviler, Cezayir'e hakim. Nerede o mükemmel Fransız ordusu, yabancılar lejyonu, paralı askerler? Bütün Afrika'daki başkaldırılara paralı askerler gitti, hangisi başarılı oldu? Bugün Afrika'da beyazlar mı var, zenciler mi var? Ev sahipleri zenciler mi var, dışardan ithal beyazlar mı hükmediyor? Galatasaray niye UEFA Şampiyonu oldu? Hagi, Taffarel, Popescu mu? Yoksa o takımın, Türkiye'yi 'Dünya Üçüncülüğü'ne taşıyan iskeleti, Türk oyuncuların iskeleti mi? Galatasaray o sene iki İngiliz, iki İtalyan, iki Alman, iki İspanyol takımını geçti. Avrupa'nın en kuvvetli 4 liginden ikişer takım geçti, tesadüf değil o başarı. Her maça giderken de ben gerek televizyon sorularına gerek kendi yorumlarımda diyordum ki Galatasaray takım, onlar karma. Takımlar her zaman avantajlıdır. Çünkü Galatasaray hakikaten, üstelik alt yapıdan gençleriyle yetişmiş bir takım. Bülent'i, Okan'ı Tugay'ı Suat'ı. Alt yapısıyla takımdı Galatasaray. Gelenler Taffarel, Hagi, Popescu o havaya uydular. Hagi niye Barcelona'da hezimete uğradı? Hagi niye Real Madrid'de hezimete uğradı? Çünkü orada yabancılar lejyonunun adamıydı. Burada Türk takımının içinde Türk gibi oynadılar da ondan. Aziz Yıldırım bunun farkında değil. Dünya'da Chelsea'nin patronu kadar paralı adam var mı? İstediği her yıldızı alıyor adam. Nedir bugün Chelsea'nın dünya futbolundaki yeri? Chelsea'nın fırtına gibi esmesi lazımdı. Zaten istediği kadar yabancı oynatabiliyor, parayla herkesi de oynatabiliyor. Ne oldu Chelsea'ye? Chelsea diye bir efsane var mı? 20 sene sonra bugünün Chelsea'sinden bahsedilecek mi?

KAZIM'I ZİYAN ETTİLER

Kezman gönderilecek ve yeni bir santrfor alınacak deniyor.
Kezman'ın gelmesi başından beri yanlıştı, onu herkes söyledi. Yani futbolu bilenler, anlayanlar, Kezman'ı bilenler söyledi, Fenerbahçe ısrar etti. "Avrupa'da bitmiş Kezman geldi Türkiye'ye" dediler ama Avrupa'da bitmiş Hagi de gelmişti Türkiye'ye mesela. Başka bir Hagi oldu. Uydu, çünkü frekansı tuttu. Kezman'ın frekansının da uymadığı ortaya çıktı. Yani yeni bir doğuş yapamadı Kezman. Buradan gidip Avrupa'da başka bir takımda yeniden iyi oynarsa, "Vay biz kıymetini bilemedik" anlamına gelmez. Fenerbahçe'de frekansları uymadı. Onun için olmayacak duaya amin demenin gereği yok. Başka birini denemede fayda var.

"Kasımpaşa'nın golcüsü Tehoue tam Fenerbahçe'nin ekolünde" deniyor, siz katılıyor musunuz?
O ilginç bir adam. Ben diyorum, Türkiye'de Fenerbahçe'ye karşı iyi oynadın mı gözde olursun. Türkiye'de kural bu! Ama başka maçlarını da görmek lazım. Mesela Kerim, Fenerbahçe maçının yıldızıydı. Fener'den gönderilen Kerim. Belediyeli Kerim. Beşiktaş maçında yoktu sahada. Aynı Kerim'i Abdullah Avcı oyundan almak zorunda kaldı. Fenerbahçe maçında ortaya çıktı. Gelecek maçlarda bilemiyorum çıkar mı? Bir de küçük takımlarda göze batmak çok kolay. Bence Fenerbahçe'de santrforda oynaması gereken adam Colin Kazım. Colin Kazım'ı ziyan ettiler.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kalli küçülttü   / 30-10-2007
 Bu ekiple olmaz   / 25-10-2007
 Ceza verilmesin   / 24-10-2007
 Geriye dönüyor   / 23-10-2007
 Bunun adı oyun   / 17-10-2007
 Karar vermeli   / 16-10-2007
 Omzumda taşırım   / 12-10-2007
 Zico seyretti   / 11-10-2007
 Şampiyonluk zor   / 10-10-2007
 Çok terbileyiz!   / 03-10-2007


 
Parayla olmaz
Sinan Engin 50 yıl geride
Ersun'un son şansı
Dünyadan haberleri yok
Fatih Terim bırakmaz
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Ya atar ya giderim
Bu sezon gol yollarında etkili...
Zararlı çıktık!
Şampiyon-luğa ulaştıktan sonra...
Holosko bizim
Slovak futbolcu ile prensip...
Ne ed-Ersun!
Manisa' da rakibini 2. yarıda...