Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Futbol büyük düşüş içinde

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın son Avrupa maçlarındaki başarılarını nasıl yorumluyorsunuz? Süper Lig'de neden zorlandılar?
"Avrupa, Avrupa" diye gözümüzde fazla büyütüyoruz yıllardan beri. Türk futbolu nasıl bir düşüş ve bunalım içindeyse, Avrupa da aynı. Şu Beşiktaş'ın önünde perişan olan, hakikaten perişan olan Liverpool ki Beşiktaş ahım şahım bir top oynamadı. Buna rağmen Liverpool bir şey yapamadı, etkisiz kaldı. Maçın yüzde 60'ında top onlarda olduğu halde. Maça da hakimler, buna rağmen bu Liverpool son 4 yılda iki kere Şampiyonlar Ligi finali oynadı, birini kazandı bu Liverpool. Avrupa futbolunda bir şey yok. Bana böyle bir takım söylesene "Hıncal abi şunun maçlarını her hafta seyretmeye doyamıyorum" Bütün maçları televizyonlarımız veriyor. Almanya Ligi'ni veriyor, İtalya Ligi'ni veriyor, İngiltere Ligi'ni veriyor. Avrupa'nın bütün ligleri canlı yayında Türkiye'de. Şöyle bir hatırla 10 sene 15 sene evvel İngiltere Kupası finali oynanırken insanlar evine kapanıyordu. İngiltere Ligi Kupası finali! O finalde güzel futbol seyredeceğini bilirdi insanlar. Şimdi böyle bir futbol yok. Onun için Avrupa'da bayağı başarılı oluyoruz, Avrupa'da biz şampiyon oluruz. Birazcık iyi olsak, şu 2000 yılındaki Galatasaray'ın yarısı bile olsa, UEFA'yı bırak, Şampiyonlar Ligi Şampiyonu oluruz. Avrupa diye bir şeyi gözümüzde hiç büyütmeyelim. Orlar da büyük düşüş yaşıyorlar bir defa bu bir!

İYİ OYNAYAN FENER'E
İki; tabii nasıl ki Anadolu'daki futbolcu İstanbul'a geldiğinde o maçın İstanbul medyası tarafından izleneceğini, televizyonda yayınlanıp bütün Türkiye'de seyredileceğini bildiği için, Anadolu'da kendi arasında oynayacağı maçtan üç misli fazla motivasyonla oynuyor. O da kendisini gösterme, pazarlama açısından! Çatladıkapıspor ile Çemişgezekspor kendi aralarında oynadığında biliyorlar ki bunu bir tane gazeteci bile izlemeyecek, bir tane gazeteci yazmayacak. Bu kadar oynuyor! Ama bu Çatladıkapıspor, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş karşısına geldiği zaman biliyor ki bunu bütün Türkiye izleyecek, biliyor ki televizyon yayınlayacak. İşte bu onun için kendisini gösterme, transfer etme şansıdır. Büyük kulüplerin kaç tane transferi hatırla Anadolu'dan, İstanbul'da kendilerine karşı iyi oyunlarındandı. Özellikle Fenerbahçe'ye karşı iyi oyna, ilk transferde Fenerbahçe'ye gelirsin. Ondan sonra alır atarlar seni bir kenara beş para etmez hale getirirler. O ayrı. İyi oynayıp da Fenerbahçe'den transfer teklifi almayan adamı ben hatırlamıyorum. Şimdi bu gerçek.

DÜNYA PAZARI MESELESİ
Şimdi düşünebiliyor musun? Bu Anadolu'daki futbolcunun düşüncesi, Liverpool'la oynarken de Beşiktaşlı futbolcunun düşüncesi; "Bütün dünya beni izleyecek, bütün dünya beni görecek, ben bir dünya pazarı oluşturacağım." İstanbul'daki Beşiktaş'ın karşısına da bu defa kendisine karşı böyle düşünen bir Anadolu takımının futbolcusu var. Yani maçın psikolojik koşulları birincide ne kadar Beşiktaş'ın lehine ise ikincide de tamamen aynı sebeplerden Beşiktaş'ın aleyhine. Birinde Beşiktaş motive, ikincide Beşiktaş'a karşı olan rakip motive. Zaten Beşiktaş'ın motive olduğu takımın da biraz evvel söyledim futbol kalitesi düşük. O zaman Beşiktaş'ın Avrupa'ya karşı başarılı olup ya da Fenerbahçe'nin ya da Galatasaray'ın yurt içinde de aynı başarıyı da sağlamaması da doğal.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Bu ekiple olmaz   / 25-10-2007
 Ceza verilmesin   / 24-10-2007
 Geriye dönüyor   / 23-10-2007
 Bunun adı oyun   / 17-10-2007
 Karar vermeli   / 16-10-2007
 Omzumda taşırım   / 12-10-2007
 Zico seyretti   / 11-10-2007
 Şampiyonluk zor   / 10-10-2007
 Çok terbileyiz!   / 03-10-2007
 Sorun Lincoln   / 02-10-2007


 
Kalli küçülttü
Bu mu taraftarlık?
Futbol büyük düşüş içinde
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Yedeklerden gol yağmuru
Fenerbahçe, bir günlük iznin...
Yaşasın yeni Kral
Roma' dan 500 bin €' ya tutarsa' ...
Endişeye gerek yok
Kartal' ın hocası: Herkes Belediye...
Neşter şart
"Bazı mevkilerde yığılmalar olduğu...