Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Bu mu taraftarlık?
"Beşiktaş taraftarı Liverpool maçında muhteşem değildi Bence tribünler, takımlarını yenmeye yoğunlaştırmalı" "Dinleyin, futbol seyircisi olduğunu anlayamazsınız. Maçla ilgili hiçbir tezahüratları yok! Onlar şov yaptı"


Liverpool maçında muhteşem bir Beşiktaş taraftarı vardı ve galibiyette de onların payları büyük deniyor. Çarşı kendini affettirebildi mi?
Ben katılmıyorum. Muhteşem Beşiktaş tribününe, ben katılmıyorum. Yani orada bir birlik, beraberlik gösterisi... Taksim Meydanı'nda bir miting olsaydı ben bunu yüzde yüz alkışlardım. Ama orada bir futbol karşılaşması var. Oradaki futbolcu Liverpool'u yenmeye yoğunlaşmalı. O seyirci, futbolcuyu Liverpool'u yenmeye yoğunlaştırmalı. O seyirci, insanın kafasını başka şeye yoğunlaştırdı. Aynı yanlışı Fatih Terim yaptı, milli maçta. Sahaya Moldova'yı yenecek takım değil, PKK'yı yenecek askerler çıkardı. Şimdi hangi hocayla konuşursan konuş, maç öncesi ağzından çıkan laf konsantrasyondur. Çarşamba günü Liverpool ile oynayacaksın, pazar günü Çatladıkapı'yla oynuyorsan ne der hoca: "Aman Liverpool'u unut... Onu unutmazsan buradaki Çatladıkapı'yı bile yenemezsin. Hele bunu yenelim, sonra Liverpool'u düşünmeye başlarız." Böyle demez mi bütün hocalar? Şimdi sahaya çıkıyor Beşiktaş, ne Liverpool var, ne Beşiktaş var, ne Şampiyonlar Ligi var. Gösteri güzel, gösteri heyecanlı ama maç seyircisi değil!

PSV SEYİRCİSİNE BAK
Şimdi lütfen Çarşı Grubu'nu yönetenler ve Beşiktaş'ın ileri gelenleri otursunlar PSV-F.Bahçe maçlarının bantlarını arka arkaya izlesinler. PSV seyircisinin nasıl maçı yaşadığını, Beşiktaş seyircisinin nasıl maçla uzaktan yakından ilgisinin olmadığını izlesinler. Birbirine karıştırmayalım. Haa dersen ki benim için maç falan önemli değil. Liverpool'a da yenilsin. Benim için o gösteri önemli, hedefin oysa, ona diyeceğim yok. Hedefin oysa tamam. Ama hedefin Liverpool'u yenmekse o günkü Beşiktaş, o taraftarından yararlanamadı. PSV seyircisi daha 1. dakikadan itibaren hakemi etkisi altına aldı. Hakemin her düdüğüne tepki gösterdi. Hoşuna gideni, gittiğini gösterdi. Gitmeyeni de hoşuna gitmediğini gösterdi. PSV akına geçtiği zaman böööyle ses gök gürültüsü gibi yükseldi; geliyoorlaaar diye! Fenerbahçe'ye karşı. Beşiktaş'ın seyircisi başından sonuna oyunla hiç alakası olmayan: dinleyin, bir futbol maçı seyircisi olduğunu anlayamazsınız. Maçla ilgili hiç bir tezahürat yok. Hakemi etki altına alacak hiç bir tezahürat yok. Kahramanlık marşları, hamasi marşlar gösteriler falan. Bu mu taraftarlık?



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Bu ekiple olmaz   / 25-10-2007
 Ceza verilmesin   / 24-10-2007
 Geriye dönüyor   / 23-10-2007
 Bunun adı oyun   / 17-10-2007
 Karar vermeli   / 16-10-2007
 Omzumda taşırım   / 12-10-2007
 Zico seyretti   / 11-10-2007
 Şampiyonluk zor   / 10-10-2007
 Çok terbileyiz!   / 03-10-2007
 Sorun Lincoln   / 02-10-2007


 
Kalli küçülttü
Bu mu taraftarlık?
Futbol büyük düşüş içinde
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Yedeklerden gol yağmuru
Fenerbahçe, bir günlük iznin...
Yaşasın yeni Kral
Roma' dan 500 bin €' ya tutarsa' ...
Endişeye gerek yok
Kartal' ın hocası: Herkes Belediye...
Neşter şart
"Bazı mevkilerde yığılmalar olduğu...