Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Süper lig panoraması


EN DEĞERLİ OYUNCU
TOP 10
Oyuncu Takım Puanı
1.İbrahim Toraman..............Beşiktaş.......................27 (+4)
2.Orkun Usak .......................G.Saray........................26 (+1)
3.Gökdeniz Karadeniz.........Trabzon.......................25 (+1)
4.Antonio De Nigris.............G.Antep.......................24 (+2)
5.Mehmet
Yıldız ..................Sivas ............................24 (+1)
6.Serdar Kurtuluş.................Beşiktaş.......................24 (0)
7.Hakan Arıkan....................Beşiktaş.......................23 (+4)
8.Rigobert Song...................G.Saray........................23 (+1)
9.Hakan Şükür......................G.Saray........................23 (0)
10.Rodrigo Tello...................Beşiktaş.......................22 (+1)

Parantez içindeki sayılar oyuncuların bu haftaki puanlarıdır. Birden fazla futbolcu eşit puanda ise, son haftada daha çok puanı olan futbolcu üste çıkar. Eşitlik yine bozulmazsa, takımı üstte olan avantajlıdır.

BU DEĞERLENDİRME NASIL YAPILDI?
Değerlendirmemize göre; Her futbolcu... -En az 75 dk. oynadığı her maça 1 puan, (Kırmızı kart gören oyuncu bu puandan yararlanamaz) -Attığı her gol için 3 puan, -Her gol pası için 2 puan, -Kazandırdığı ve golle sonuçlanan her penaltı golü için 2 puan, -Attığı her penaltı golü için 1 puan, -Her hat-trick için 1 puan, -Son 15 dakikada takımına galibiyet getiren golü attığı takdirde 1 puanHer defans oyuncusu... -Takımının gol yemeden bitirdiği maç başına 3 puan, -Takımı gol yediği ancak kazandığı takdirde 1 puan, (Kırmızı kart gören bu puanı alamaz) Her kaleci... -Gol yemediği maç başına 3 puan, -Gol yediği ancak takımı kazandığı takdirde 1 puan, (Kırmızı kart gören bu puanı alamaz) -Kurtardığı penaltı için 5 puan alır. Her futbolcudan... -Sarı karta 1, kırmızı karta 3 puan, -PFDK'dan gelecek maç cezalarında maç başına 1 puan, -Kaçan penaltı için 2 puan, -Kendi kalesine attığı her gol için 2 puan, Her defans oyuncusu ve kaleciden... -Yenilen gol başına 1 puan silinir. Birden fazla futbolcu eşit puanda ise, son haftada daha çok puanı olan futbolcu üste çıkar. Eşitlik yine bozulmazsa, takımı lig sıralamasında üstte olan avantajlıdır.

HAFTANIN RAKAMLARI
4
G.Birliği OFTAŞ takımı ligde oynadığı son 4 maçta yenilgi yüzü görmedi. Kırmızı-siyahlılar, son 4 maçta 3 galibiyet alırken 1 de beraberlik aldı ve 10 puan topladı. OFTAŞ, 23.09.2007'de sahasında Gaziantep'e 2-1 yenilmişti.

6 Sivasspor, Turkcell Süper Ligi'nde 6 maç sonra sahadan mağlup ayrıldı. Sivasspor son 6 maçın 4'ünden galibiyet, 1 tanesinden de beraberlikle ayrılmıştı. Konyaspor'a 2-1 yenilen Sivasspor ligde de ikinci yenilgisini aldı.

11 Ç. Rizespor lig tarihi boyunca Ankaragücü ile deplasmanda 11 maç oynarken bu maçlarda hiç galibiyet alamadı. Oynanan 11 maçta 3 beraberlik, 8 yenilgi yaşayan Karadeniz ekibi, bu maçlarda rakibine 6 gol attı 21 gol yedi.

17 Turkcell Süper Lig'in 10. haftasında 17 gol atıldı. Maç başına düşen gol ortalaması 1.89 oldu. 7 takım galibiyet sevinci yaşadı. 2 maç berabere bitti. Bir takımın en çok attığı gol sayısı 2 oldu. Galatasaray yeniden liderliği aldı.

GÖZE BATANLAR
TEHOUE (KASIMPAŞA): Kasımpaşa'nın Fransız oyuncusu, Fenerbahçe karşısında adeta bir tren gibiydi. Aldığı her topla rakiplerini peşine taktı. Attığı şutlar mermi gibiydi. Başarısıyla tüm sporseverlerin dikkatini çekti.

BURAK (KONYA): Yeşil-beyazlı takımın alt yapısından yetişen Burak, Sivasspor önünde başarılı performansını bir golle süsledi. Teknik direktör Ünal Karaman da kendisine övgü yağdırdı. Gelecek için ümit veriyor.

NONDA (G.SARAY): Nonda her geçen hafta Galatasaray'a daha çok alışıyor. Denizlispor deplasmanında da takımının attığı iki golde imzası vardı. Arkadaşlarıyla uyumu çok iyi. Fizik gücünü iyi kullanıyor.

HAFTANIN GOLÜ
THEOUE (KASIMPAŞA)

Fenerbahçe defansının durdurmakta zorlandığı Tehoue, iyi performansını müthiş bir golle süsledi. Önüne atılan pasla sağ çaprazdan ceza alanına giren siyahi oyuncu, sert şutlu topu çatala taktı.

HAFTANIN HOCASI
HİKMET KARAMAN (ANKARASPOR)

Ankaraspor, Gençlerbirliği önünde sezonun ilk galibiyetini aldı. Karaman göreve iki hafta önce geldi ve takımına 4 puan kazandırdı. Oyuncularını mükemmel motive ediyor. Olumlu ve baskılı futbol oynatıyor.

KIRMIZI KARTLAR
İsmail (Bursa), Savaş (GB.Oftaş), Yattara (Trabzon)

SARI KARTLAR
Elyasa, Bebbe, İlkem, İbrahim (A.Gücü), Erhan, Muhammet, Hürriyet (Ankara), Ali (Beşiktaş), Yenal, Veli (Bursa), Serhat, Altan, Kürşat, Anderson (Ç.Rize), Abraham, Julio Cesar (Denizli), Aurelio (F.Bahçe), Hasan (G.Saray), Erdal, Özgür Volkan Yıldırım, De Nigris (G.Antep), Zoriç, Erkan (G.Birliği), Olgay, Kadir (GB.Oftaş), Ekrem (İstanbul BŞB), Tehoue, Cihat (Kasımpaşa), Fatih, Durmuş, Toledo, Cangele (Kayseri), Sedat, Mustafa, Neca (Konya), Sylla, Devran, Petkoviç, Hayrettin (Sivas), Mustafa, Tolga Seyhan (Trabzon), Ümit (V.Manisa)

SARI KART CEZALILARI
Elyasa, Bebbe, İlkem (A.Gücü), Muhammet (Ankara), Serhat (Ç. Rize), Erkan (G.Birliği)

HAFTANIN KÖTÜSÜ
YATTARA (TRABZON)

Bu sezon form durumu çok kötü. Oynadığı maçlarda gördüğü kırmızı kartlar Trabzonspor'a büyük zarar veriyor. Kayserispor önünde de kırmızı kart görerek takımının on kişi kalmasına neden oldu. Sorumlu bir oyuncu gibi davranmıyor.

HAFTANIN FUTBOLCUSU
SİLVA (G.BİRLİĞİ OFTAŞ)
Manisa'da OFTAŞ defansının en etkili ismiydi. Tüm açıkları kapadı ve girdiği ikili mücadelelerde çok sayıda top kaptı. Arkadaşlarıyla yardımlaşması üst düzeydeydi. Geriden olumlu paslarla atakları başlattı.

HAFTANIN TAKIMI
G.BİRLİĞİ OFTAŞ
Manisaspor deplasmanında mükemmel futbol oynadı. Çok akıllı bir taktikle üç puan aldı. Süper Lig'de puanını 14 yaptı ve çıkışını sürdürdü. Taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanıyor.

HAFTANIN HAKEMİ
BÜLENT DEMİRLEK (MANİSA-OFTAŞ)
Manisa'da oynanan zorlu maçta çok iyi bir yönetim gösterdi. Her iki takım Demirlek'in yönetiminden memnun kaldı. Pozisyonlara yakın oldu ve verdiği kararlar doğruydu.

HAFTANIN TARTIŞMASI
SİVAS'İN LİDERLİĞİ
Haftaya lider giren Sivasspor'un Konyaspor deplasmanında çok stresli oynayarak mağlup olması tartışıldı. Sivas'ın liderlik baskısını kaldıramadığı iddia edildi. Kırmızı-beyazlı takımın kadro yapısı masaya yatırıldı.

SÜPER LİG ALTIN KARMA
HAKAN (BEŞİKTAŞ)
BURAK (KONYA)
İGLESİAS (KAYSERİ)
BURAK (A.GÜCÜ)
DE NİGRİS (G.ANTEP)
NONDA (G.SARAY)
SİLVA (OFTAŞ)
M.YILMAZ (ANKARA)
TEHOUE (KASIMPAŞA)
KRİTA (A.GÜCÜ)
SEDAT (KONYA)

GOL KRALLIĞI

6 GOL: De Nigris (G.Antep), Gökdeniz (Trabzon)
5 GOL: Ümit, Nonda (G.Saray), Gökhan (Kayseri), Mohamed Ali (Sivas)
4 GOL: Yusuf, Kratochvil (Denizli), Hakan Şükür (G.Saray), Adriano (İstanbul BŞB), Tehoue (Kasımpaşa), Murat (Konya), Mehmet Yıldız (Sivas)
3 GOL: Kirita (A.Gücü), Tello, Bobo (Beşiktaş), Sinan (Bursa), Anderson (Ç. Rize), Semih (F.Bahçe), Hakan Balta (G.Saray), Uğur (G.Antep), Mehmet Çakır, Okan (G.Birliği), Sterjovski, Serkan (OFTAŞ), Iglasias (Kayseri), Washington (Konya), Umut (Trabzon), Holosko (V. Manisa)
2 GOL: Murat Duruer, Jaba (A.Gücü), Fahri (Ç. Rize), Fatih Egedik (Denizli), Aurelio, Alex (F.Bahçe), Lincoln (G.Saray), Kahe (G.Birliği), Kerim (İstanbul BŞB), Mehmet (Kayseri), Balili (Sivas), Ceyhun (Trabzon), Metin (V. Manisa)

ASİST KRALLIĞI
4 ASİST:
Bebbe (A.Gücü), Semih (F.Bahçe), İlyas (İstanbul BŞB)
3 ASİST: Serdar Kurtuluş (Beşiktaş), Emrah (Ç.Rize), Julio Cesar, Caner (Denizli), Hakan Şükür, Uğur, Arda (G.Saray), Mehmet Topuz (Kayseri), Erman (İstanbul BŞB), Neca (Konya)
2 ASİST: Tello (Beşiktaş), Sinan, Pancu (Bursa), Zafer, Leandro (Ç.Rize), Serhat (Denizli), Vederson, Alex (F.Bahçe), Lincoln, Hasan (G.Saray), Özgür Volkan Yıldırım (G.Antep), Burhan (G.Birliği), Bülent, Savaş, Sterjovski (GB.Oftaş), Efe (İstanbul BŞB), Erhan (Kasımpaşa), Gökhan (Kayseri), Erkan (Konya), Balili, Musa, Mehmet Yıldız (Sivas), Gökdeniz, Ceyhun (Trabzon), Şener, Holosko (V.Manisa)

HAFTANIN SONUÇLARI
Denizli-G.Saray 1-2 Kratochvil (p) /
Nonda (2-1p)
Konya-Sivas 2-1 Burak, Murat /
Mohamed Ali
Beşiktaş-İstanbul BŞB 0-0 -
Kasımpaşa-Fenerbahçe 1-2 Tehoue / Tümer, Deivid
Kayseri-Trabzon 1-0 Kemal
A.Gücü-Ç.Rize 1-0 Burak
V.Manisa-GB.Oftaş 0-2 Serkan, İbrahim
Bursa-G.Antep 1-1 Sumulikoski / Erdal (p)
Ankara-G.Birliği 2-0 Mehmet, Ferdi

HAFTANIN PROGRAMI
TÜRKİYE KUPASI BUGÜN 13:30: Şanlıurfa-Alanya, Sarıyer-
GB.Oftaş, 20:00: V.Manisa-Trabzon, YARIN 13:30: A.Gücü-DİSKİ,
Kırıkkale-Adana DS, 17:00: Beşiktaş-Ç.Rize, 20:00: F.Bahçe-
G.Antep,
PERŞEMBE 20:00: G.Saray-Denizli,
SÜPER LİG CUMA
20:00: Trabzon-Ankara,
CUMARTESİ 14:00: GB.Oftaş-Konya,
19:00: F.Bahçe-Beşiktaş,
PAZAR 14:00: Bursa-A.Gücü, Ç.Rize-
V.Manisa, İstanbul BŞB-Kayseri, G.Birliği-Denizli, 16:00: Sivas-
Kasımpaşa, 19:00: G.Antep-G.Saray




Geri alacağız
Bursa nereye
Korkmaz tamam
Hakemler belli
Toraman'a şok
Puana hücum
 
Yedeklerden gol yağmuru
Fenerbahçe, bir günlük iznin...
Ben asla şımarmam
Savunmanın sağında Önder'...
Yaşasın yeni Kral
Roma' dan 500 bin €' ya tutarsa' ...
Hakan kupa maçına hazır
G.Saray' da sakat...
Endişeye gerek yok
Kartal' ın hocası: Herkes Belediye...
Beşiktaş için zor bir...
LİVERPOOL maçına kadar Beşiktaş'...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu