Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Ceza verilmesin
Benim için maçın en önemli anı Rüştü'nün oyundan atılması. Orada herkes orta hakeme, yan hakeme saldırdı... Bu konuda utanç verici bir tane adam vardı o da Umut. O gece Trabzon'un Umut'a ağır ceza verdiğini açıklaması gerekirdi... Federasyona önemli bir görev düşüyor. Sahtekârlık yapan Umut'u PFDK'ya sevk edip, Rüştü'nün cezasını kaldırmalı


Beşiktaş geriden gelip, Trabzonspor'u mağlup etti. Trabzonspor'un öne geçtiği maçı vermesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Trabzon iyi takım değil. Öne geçtiği zaman da 'Trabzon maçı kazanır' diyen kaç kişi vardı? Orada önemli olan o 2-0'la Beşiktaş'ın demoralize olmamasıdır. Yoksa Trabzon'un gücü o kadar. İlahbir lütuf. Futbol ilahları onlara dedi ki 'Siz 2-0 başlayın maça.' Ziya Doğan ile hiçbir yere varılmaz. Celalettin'in Beşiktaş'ın en iyi oyuncusu olduğunu fark etmeyen bir teknik direktörün Trabzon'a faydası olmazdı. Ziya Doğan savunma yapan küçük takımların, büyük hocası. Büyük takımlara büyük futbol oynatamıyor.
Benim için maçın en önemli anı Rüştü'nün oyundan atılması. Orada herkes hakeme, yan hakeme saldırdı. Orada bir tane utanç verici adam vardı, hiçbir gazetede, hiçbir televizyonda duymadım adını; Umut.

BİR GAZETE YAZMADI
Rüştü ile karşı karşıya kaldığı anda elini havaya kaldıran, elle vurdu işareti yaparak hakeme koşan adam. Fair-play bunun neresinde. Futbolda fair-play yeminleri ederken bir meslektaşının kırmızı kart görmesini istiyorsa bir adam, o adam Trabzon forması giyemez. Trabzonspor'un o gece Umut'a ağır ceza verdiğini, o gece Umut'un kadro dışı bıraktığını açıklaması gerekirdi. Trabzonspor o gece Umut'un PAF Takıma gönderildiğini ve ilk transfer döneminde gözden çıkarılacağını açıklasaydı, benim gözümde çok büyük bir takım olurdu. Yani hakemi aldatırsın, gol istersin, penaltı istersin, bunlara alıştık ama ekmeğini bu işten kazanan bir meslektaşının kırmızı kart görmesini istemek büyük bir ayıp. Rüştü'nün elle değil, omuzla vurduğunu en iyi gören adam, yarım metre mesafede. Üstelik tabanını burnuna kaldırarak Rüştü'ye faulle girdiğini de bilen adam. Ortada bir kuralsızlık varsa o kuralsızlığı yapanın da kendisi olduğunu da biliyor, buna rağmen Rüştü'nün oyundan atılmasını istiyor. Yan hakemi yanıltan da orta hakemi yanıltan da Umut'un hareketidir. O kadar güzel 'elle oynadı' çırpınması yaptı ki yan hakemi aldattı. Burada, Futbol Federasyonu'na çok önemli bir görev düşüyor. Bugüne kadar yapılmaması önemli değil. Her şeyin bir ilki var. Sahtekârlık yapan Umut'u, hakemi kandırdığı için ceza kuruluna sevk edip, hiçbir şey yapmadığı halde, hakemlere dahi itiraz etmeden oyunu gayet centilmence terk eden Rüştü'ye teşekkür edip cezasını kaldırması lazım. Bu örneği vermemiz lazım. Umut'a da PFDK'nın çok ağır ceza vermesi lazım ki böyle pisliklere kimse teşübbüs etmesin. Trabzon'un vermediği cezayı federasyon vermeli. Türk medyası da vermedi bu cezayı. Ondan sonra fair-play. Kimse kimseyi kandırmasın Türkiye'de fair-play'ci yok. Maçı o kadar gazeteci stadyumdan izledi, o kadar gazeteci tribünden izledi. Bir gazetede gördünüz mü 'Umut nedir bu yaptığın utanmazlık' diye bir manşet. Maçın sonucundan önemliydi benim için. Trabzonspor forması giyiyor. Karadeniz mertliğin simgesi bir bölgedir. Karadenizliye her şeyi emanet edersin, namusunu dahil. Öyle bir bölgedir Karadeniz. 'Sen nasıl bu formayı giyersin' diyen bir tane gazete gördünüz mü? Beşiktaş yönetimi de farkında değil. Hakemlere saldırmaktan gözleri döndüğü için. Oradaki gerçek suçlunun kim olduğunu ne Sinan Engin görüyor, ne ötekiler görüyor. Benimle şu anda sen konuşana kadar Umut'u hitap eden bir satır gördün mü, okudun mu?

RÜŞTÜ MESLEKTAŞIN
Görüntü meydanda. Hatırlayın pozisyonu, tabanla Rüştü'ye saldırıyor ve hemen ellerini kaldırıp hakeme koşturuyor. Çok iyi biliyor ki orada elle kesilmesi sadece frikik getirir. Ama amaç frikik değil. Amaç 3 oyuncusunu değiştirmiş Beşiktaş'ın kalecisiz kalması. Bırak Beşiktaş'ın kalecisiz kalmasını, Rüştü senin meslektaşın. Türk sporunun en saygın adamlarından bir tanesi, milli takımın kalecisi. Rüştü'ye bu yapılır mı? Alt tarafı '1 puan alacaksın' diye. Almasan ne olur o puanı! İşte alamadın buyur. Maçın bitmesine 30 saniye var, kalede Bobo. Korneri paslaşarak kullanıyorlar. O topu içeri atmayı bile akıl edemiyorlar!..



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Geriye dönüyor   / 23-10-2007
 Bunun adı oyun   / 17-10-2007
 Karar vermeli   / 16-10-2007
 Omzumda taşırım   / 12-10-2007
 Zico seyretti   / 11-10-2007
 Şampiyonluk zor   / 10-10-2007
 Çok terbileyiz!   / 03-10-2007
 Sorun Lincoln   / 02-10-2007
 Samimi değiller   / 26-09-2007
 İtiraz eden yok   / 25-09-2007


 
Ceza verilmesin
Maçın yıldızı Ünal Karaman
Yarın
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Eyvah Alex!
35' te oyundan çıkan sambacı,...
Zaferle döneriz
Hakan Şükür sakat olunca ilk 11'...
Büyük müjde
Sakatlığı nükseden İspanyol...
Liste kalabalık
Sayitoğlu, "Gündemimiz-de Ersun...