Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Bunun adı oyun

İstiklal Marşı okunurken asker selamı çakarak Moldova ile değil de PKK ile oynar havaya girdik

Şimdi Terim de seyirci de sakin, ve soğukkanlı olmalı. Çocuklar sadece maça konsantre olmalı

İstiklal Savaşı bitti, Yunanlıları denize döktük. Şimdi dostumuz Yunanistan'la bir maç yapacağız

Moldova taç atışından basit bir gol buldu ve Terim rakibi iyi analiz etmemekle suçlandı.
Bizim medya kadar tabelacı medya dünyada yok. Fenerbahçe gollerinin yüzde 80'ini duran toptan atıyor. Alex ya frikikten atıyor, ya kornerden atıyor. Niye buna önlem almıyor rakip takımlar.
O topun kornerden gelmesi ya da taçtan gelmesi bir şeyi değiştiriyor mu? Kornerden yersen mesele yok da taçdan yersen mi mesele var? Taçı yanındakine verse, o ortalasa ve gol olsa ne olacaktı? O zaman gol nereden gelmiş olacaktı? Orada önemli olan senin kalecinin yaptığı hata, savunmanın yaptığı hata... Top nereden gelirse gelsin, banane. Uzun taça karşı önlem almak nedir? Kafa vurmaya gelen adamları kontrol altına alacaksın. Kalecin de çıkış yapmaya hazır olacak. Senin Servet'in, senin Gökhan'ın o kafayı vurduruyorsa, yellenerek gelen topu kalecin yiyorsa bunun taktikle, teknikle ne alakası var? İşte böyle eleştiri yapıldığı için Fatih Terim'i kimse yıpratamıyor, Fatih Terim aslanlar gibi duruyor orada... Çünkü komik eleştiriyoruz.

TOPUZ DOĞRU SEÇİM

Mehmet Topuz'un defansta oynaması da tartışma konusu oldu.
Niye oynatmasın. Bir yandan 'Moldova zayıf takım, niye iki forvetle oynatmıyorsun' diyorsun, öte yandan 'Mehmet Topuz niye defansta' diyorsun! Mehmet Topuz ne oynadı maçta, bir baksınlar bakalım. Sağ bek mi oynadı, sağ açık mı? Tam bir hücum beki gibi oynadı. Sorsana 'İbrahim Üzülmez'i orada niye oynatıyorsun, Volkan orada dururken?' diye. Takımın frikik atacak adamı yok!.. O kadar frikik kazandık, bir tehlike yarattık mı? Çünkü vuracak adam yok. Hamit atıyordu; yok takımda. Başka kim var: Volkan. Nerede Volkan: Kenarda. Kim oynuyor: İbrahim Üzülmez. Niye oynuyor: Belli değil. Volkan'ı kim keşfetti: Terim. Nerede oynarken keşfetti: İkinci kümede oynarken. Şimdi Galatasaray'da oynuyor adam, takımda yok. İbrahim'e formayı veriyor. Tamam İnönü Stadı'nda İbrahim Üzülmez'i oynatıyor, çünkü Beşiktaş seyircisi geliyor oraya, 'Beşiktaşlı adam olsun' takımda diye. Moldova'da niye İbrahim Üzülmez oynuyor? Norveç maçını biz Hamit'in iki duran topuyla kurtarmadık mı? Bu maçta duran topa kim vuracak, bir bakın bakalım. Söylesin bana Fatih Terim; Emre mi atacak? Yanlış yerlerden eleştirdiğin zaman Fatih Terim'e güç kazandırıyorsun. Mehmet Topuz'un sağ bek oynaması onun en akılcı tercihidir. En iyi iki sağ beki, Sabri ile Hamit sakat. Yeni birini bulmak lazım. Mehmet Topuz'dan iyi bir hücum beki olmayacağını maçta gördük. Orada senin hücum bekine ihtiyacın var, savunma bekine değil.

GERİLİM ALEYHİMİZE

Moldova maçı öncesinde şehit düşen askerlerimizi anmak, terörü lanetlemek adına birçok öneri getirildi ve milliler sahaya asker selamı ile çıktı. Bu tür protesto önerileriyle ilgili ne düşünüyorsunuz?
Fatih Terim'in önemli yanlışlarından birisi takımı hazırlarken gerilimlerden medet umması. İsviçre maçında milli duygularla oynadı rakip. 'Milli marşımızda ıslık çaldılar, bilmem ne' diye kıyametleri kopardı, Türkiye'de başımıza neler geldi gördük. Hiçbir futbolcu Moldova maçını düşünmedi, belli. Herkes şehitlerle meşguldü. Terim basın toplantısı düzenliyor, şehit ailelerine kampanya yapmak için, bütün medyamız, maça siyah forma ile çıkılsın, siyah band taksınlar, yok efendim kaptanın bandında 13 numara yazsınla, meşgul. Türk milletinin şehitlere üzüldüğüne ispat mı gerek! Şehitlerinin bütün kalbiyle, cismiyle yanında olduğunu anlatmaya ispat mı gerek!.. Bunlar o kadar açık şeyler ki! Terim diyecekti ki, 'Beni futbolcularımla baş başa bırakın. Beni bu işlere şimdilik karıştırmayın. Hele şu Moldova, Yunanistan maçımızı bir geçelim, biz şehitlerimize nasıl üzüldüğümüzü o zaman gösteririz, neler yapacağımızı o zaman konuşuruz. Ama şimdi başka bir misyonumuz var bizim. Onlar Türkiye için dağlarda savaşırken, biz de Türkiye için Moldova'da savaşıyoruz. Bunları birbirinden ayırmamaz gerekir. Çünkü gerilim oynayan takımın aleyhine olur.' Biz orada birden bire Moldova ile değil, İstiklal Marşı okunurken selam çakarak, PKK ile oynar havaya girdik. Bunun farkında olan kaç tane gazeteci var? Herkes o takımın bir şey yapmasını istedi. 'Moldova'yı falan geçiniz. PKK'ya karşı biz ne yaparız milli takımda?' Yahu milli takımın işi futbol sahasında dünya ile savaşmak. Takımı niye geriyorsun, niye konsantrasyonunu bozuyorsun, niye adamları oradan alıp, buraya koyuyorsun? Bu nedenle milli takım kampında başka bir şey konuşulmadı.

DÜNYA GÖZETLİYOR

Yunanistan maçıyla ilgili neler söyleyeceksiniz? Terim ne gibi değişiklikler yapmalı?
Yunanistan maçı zaten doğal olarak gerilim maçı. Türkiye ile Yunanistan arasında uzağa tükürme yarışması olsa gerilim olur. Kimse aksini iddia etmesin. Kurtuluş Savaşı bitti ama savaşı Yunanlılar da bitirmedi, biz de bitirmedik. Oradaki maç da savaş oluyor, buradaki maç da savaş oluyor. Puan falan önemli değil. Adını dostluk maçı koysak, anlamsız bir maç oynasak, yine gerilim olur. Şimdi gerilim bizim aleyhimize, Yunanistan'ın lehine... Bizden 4 puan öndeler. Gerilim futbolu bozar. Berabere bitse, adamlar 4 puan önde devam ediyorlar. Elle gelen düğün bayram... Bu defa bizim takımın sakin olması lazım. Yani Fatih Terim, bugüne kadar hep gerilimden medet umarken, artık Yunanistan maçında rakibin Yunan olduğunu dahi unutturmalı çocuklara. Çok sakin ve soğukkanlı bir maç oynamalıyız. Seyircimiz de öyle olmalı. Allah göstermesin. Mimliyiz çünkü. Bütün dünya bizi gözetliyor. Sadece sonuç için konuşmuyorum. O sonucun arkasında olacak şeyleri de konuşuyorum. Fatih Terim de seyirci de çok sakin ve soğukkanlı olmalı. Çocuklar sadece puan için çıktıkları herhangi bir milli maça konsantre olmalılar. İstiklal Savaşı'nı yeniden kazanmaya oynamıyorlar. Hayır. İstiklal Savaşı kazanıldı, bitti. Biz Yunanistan'ı denize döktük. Şimdi dostumuz, kardeşimiz Yunanlılarla bir lig maçı, puan maçı oynayacağız. Oyun, game. Bunun adı oyun. Bunu anlatması lazım Fatih Terim'in.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Karar vermeli   / 16-10-2007
 Omzumda taşırım   / 12-10-2007
 Zico seyretti   / 11-10-2007
 Şampiyonluk zor   / 10-10-2007
 Çok terbileyiz!   / 03-10-2007
 Sorun Lincoln   / 02-10-2007
 Samimi değiller   / 26-09-2007
 İtiraz eden yok   / 25-09-2007
 Ders çıkarmış   / 20-09-2007
 Hiç yakışmıyor   / 19-09-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Lider çıkarız
F.Bahçe' nin yıldızı, "Artık...
Canaydın kazanır
Genel sekreter Cengiz Özyalçın,...
Tarih de değişir
Siyah-beyazlı ekipte tüm gözler,...
Uzaktan avla
Beşiktaş' ı yenmenin planını...