Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Kötü bir kocanın kurbanı

Marion Jones, Sydney Olimpiyatları öncesinde doping kullandığını itiraf etmek zorunda kaldı. Bu kadar üst düzey bir sporcunun doping kullanması herkeste büyük bir hayal kırıklığı yarattı.
Şimdi orada çok önemli bir ayrıntı var. Marion Jones doping kullandığı için mahkûm olacak. Marion Jones'un doping kullandığını gösteren tek belge hâlâ yok. Bugüne kadar yapılan bütün testler olumsuz çıktı. Marion Jones, Amerikan halkına yalan söylediği için mahkûm olacak. Marion Jones uzun süre doping kullanmadığını söyledi. Oysa ailesine yazdığı mektuplarda kullandığını itiraf etti ve savcılar ona dava açtı. Marion Jones, doping kullanmadığı iddiasında ısrarcı olsaydı, ispatlayacaklardı, o zaman daha ağır mahkûm olacaktı. Amerikan hukukunda savcı ile pazarlık var. İtiraf eder, duruşmayı uzatmazsan, cezan düşer. Şimdi 3 ayla kurtaracak. 3 ayla kurtarmak için itirafını mahkemede yaptı. İtirafı da 'Doping kullandım' diye değil, "Ben Amerikan halkına yalan söyledim" şeklindeydi. Yalandan mahkûm olacak. Amerikan hukukunda yalana karşı tavır çok kesin. Clinton, Monica ile seviştiği için değil, "Ben sevişmedim" diye yalan söylediği için mahkûm oldu. Ve mahkemenin garip bir yorumu ile paçayı kurtardı. Mahkeme oral sekse, ağız ile yapıldığı ve bir sevişme olmadığı yorumunu getirdi. Ortada üzerinde Clinton'un spermleri olan Monica'nın elbisesi vardı. Yorumla kurtuldu. "Asla yalan söylemeyeceksin." Amerika Anayasası'nın 1. maddesi bu. Her şeyi yap, yalan söyleme. Amerika'da kimse seni soruşturmaz. Beyana bakar ve her şeyi doğru kabul ederler. Ehliyet almaya gidersin, 'Doğum yerim şudur, yaşım budur' dersin 'Tamam' der doğru kabul ederler. Arabaya oturturlar seni, gözüne bakar, ehliyeti verirler. Sıkıysa verdiğin bilgilerden birisi yalan çıksın. Seni öyle bir pişman eder ki Amerikan yasaları, sen yalan söylemeye cesaret edemezsin, bu yüzden Amerika'da bürokrasi olmaz. Marion Jones yalan söylemekten mahkûm olacak. Olay 2000 Olimpiyat Oyunları'nda, dünyanın sevgilisi olduğu olimpiyatlarda doping kullanmış. Bence o dopinge ihtiyacı yoktu Marion Jones'un. Hakikaten büyük bir atlet. Doping vererek bir adama olimpiyat kazandıramazsınız, dünya rekoru kırdıramazsınız. Zaten bunları yapmak için büyük atlet olmak gerekiyor. Doping onu biraz daha yukarı taşıyor. Dünyanın sevgilisiydi, dopinge de ihtiyacı yoktu ama gülleci bir eşi vardı. Güllecilerin hepsi, atıcılar, çekiçciler, troidlerle kas geliştiriyorlar. Kocası Tim Hunter kullanmış. Ben şey diyorum; nasıl eroin, esrar kullananlar eşlerini, sevgililerini teşvik ederler, Tim Hunter da karısını etmiş. Marion Jones ile şüpheler Delco şirketinin faturalarının, dosyalarında isminin bulunmasıyla ortaya çıktı. Delco, doping maddesi imal eden bir eczacılık şirketi. "Senin firma ile ne işin var, ne ilacı aldın buradan?" dediler Ancak dopingçiler de 250 test yapmalarına rağmen iz bulamadılar. Bu yüzden Marion'a ceza veremediler. Ama şüyu vukuundan beterdir, atletizm organizatörleri onu yarışlara çağırmadılar. Şimdi madalyalarını da alırlar elinden. Tabii ki çok üzücü. Marion, kötü bir kocanın kurbanı oldu.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Zico seyretti   / 11-10-2007
 Şampiyonluk zor   / 10-10-2007
 Çok terbileyiz!   / 03-10-2007
 Sorun Lincoln   / 02-10-2007
 Samimi değiller   / 26-09-2007
 İtiraz eden yok   / 25-09-2007
 Ders çıkarmış   / 20-09-2007
 Hiç yakışmıyor   / 19-09-2007
 Yürekli Kalli   / 18-09-2007
 Tatile gitmişler!   / 29-08-2007


 
Omzumda taşırım
Kötü bir kocanın kurbanı
Millilerin işi çok zor
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Zico' nun aklı kıt
"Zico' nun çok zeki olduğuna...
Tur keklik değil
"İlk 3' e girmek sanıldığı kadar...
Kimseye acımam
"Futbolun kuralı bu. Verim...
Bombaladı
"Dünya devi değiliz. Zevkli futbol...