Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Samimi değiller

Fenerbahçeli futbolcuların bazılarının samimi olduğuna inanmıyorum. Dünya medyasının önünde başka, Türkiye'de başka oynuyorlar

Galatasaray, Avrupa şampiyonu olurken, Galatasaray'ın Galatasaraylı oyuncuları vardı. Fenerbahçe'de Fenerli adam yok. İşte sorun burada

İnter karşısında çok iyi bir futbol ortaya koyan Fenerbahçe, 4 gün sonra oynadığı Bursa maçında beklenenden uzaktı. Sarı-lacivertli ekibin Avrupa ve ligde farklı futbol sergilemesinin sebebi ne?

Bir defa Zico'nun bir sözü var. Televizyonda söyledi. "Biz sahaya futbol oynamak için çıkan takımlara karşı iyi oynuyoruz. Açık olan takımlara karşı iyi oynuyoruz.
Kapalı, antifutbol oynayan takımlara karşı başarılı olamıyoruz."

Rıdvan Dilmen, bana sorarsan, Türkiye'nin en iyi yorumcularından bir tanesi, aşağı yukarı aynı şeyi bir başka ifadeyle ama Zico'yu eleştirerek söylüyor. "Zico, Fenerbahçe'yi tek tip oynatıyor. Oysa Fenerbahçe'nin her rakibi başka türlü oynuyor. Rakip analizi yapıp, ona göre oyun kurması lazım" diyor. Şimdi bu iki konuşmayı birleştirdiğin zaman İnter'in futbolu, Zico'nun kafasındaki düşünceye uyuyor. İnter açık oynadı. Kazanmak için oynadı. O zaman Fenerbahçe, Zico'nun futbolunu sahaya koymuyor. Ama geçen hafta ve bu hafta Rize ve Bursaspor kapalı oynadılar. Oynatmamaya yönelik top oynadılar. Aynen Rıdvan'ın dediği çıktı, "İnter maçı ölçü olmasın, Türkiye'de yine başarısız olacaktır" dedi. O zaman Zico'nun kapalı oynayan takımlara karşı çare araması gerekiyor. Onun için Zico'sun sen, onun için Fenerbahçe sana bu kadar para veriyor. "Ben iyi takımı yenerim" ki yeniyor iyi takımları, "Ama kötü takımı yenemem" diyen hoca olur mu? Dünyada iyi takım sayısı az, kötü takım sayısı fazla...

Ben Fenerbahçeli futbolcuların, en azından bir bölümünün samimi olduğuna inanmıyorum. Bütün dünya medyasının göz önünde oldukları zaman başka türlü oynuyorlar, Türkiye'de başka türlü oynuyorlar.

Ben İnter maçında gördüğüm futbolu, Fatih Terim'in Galatasaray'ından bu yana görmedim. O topu oynayabiliyorsa bir takım, onun 4'te 1'ini Bursa'ya karşı oynamalı. Bursa maçında hayaletler dolaşıyordu sahada. Bunlar onlar mı, aynı adamlar mı, o Deivid mi bu, o Alex mi bu? Düşünün ki İnter maçında Fenerbahçe'nin en kötü oyuncusu Aurelio'ydu. Geçen sezon "En iyi oyuncu" denilen.... Niye? Çünkü klas ayaklar iyi futbol oynadığı zaman sadece koşan adam sırıtıyor. İnter maçında Aurelio sırıttı.

Ama o klas ayaklar hiçbir şey yapmayıp piknikte gibi dolaşınca da koşan adam, takımın en iyisi oluyor. Alex'in, Aurelio'nun en iyi olduğu Fenerbahçe on para etmez. Aurelio'nun en kötü olduğu Fenerbahçe de dünya çapında futbol oynar. Bunu anlaması lazım Fenerbahçe'yi yönetenlerin. İnter maçında iyi oynadı ama Fenerbahçe'nin kadrosunda da eksikler var. Fenerbahçe'nin santrforu yok, golcüsü yok. Ne Semih, ne Kezman! Holosko'nun yarısı Fenerbahçe'de yok. Kanat oyuncusu yok. "Kapanan takıma karşı gol atamıyorum" diyen Zico'nun takımında kanat oyuncusu ve golcü santrfor yok. Nasıl atacaksın o zaman gol!..

ZORA GELMİYORLAR

_Toroğlu, "İnter galibiyeti piyangoydu" değerlendirmesi yaptı. Fenerbahçe'nin İnter'i yenmesi bir rastlantı olabilir mi?

Hayır. Sahadakiler çaplarının gerektirdiği oyunu oynadılar o gün. O çapın gerektirdiği oyunu her zaman oynamıyorlar. Burada tabii benim öteden beri söylediğim bir şey var: Geçen hafta 90 dakikada Mehmet Yılmaz, "Türkiye'nin en çok Brezilyalısı olan takım" dedi Fenerbahçe için. Ben de cevaben, "Fenerbahçelisi kaç tane ki!.." dedim Fenerbahçe için en ağır eleştiri bu... Fenerbahçe takımının, Fenerbahçelisi yok. Galatasaray, Avrupa şampiyonu olurken, Galatasaray, Süper Kupa'yı alırken, Galatasaray'ın Galatasaraylıları vardı. Takımın iskeleti onlardı. Taffarel, Hagi, Popescu takımın tuzu, biberi, baharatıydı. Takım onlar değildi. Ortada Galatasaraylı bir sürü adam olunca, onlar da Galatasaraylı oldu. Fenerbahçe'de Fenerli adam yok. İşte o zaman da böyle oluyor. Avrupa'da vitrine çıktıkları zaman ellerinden geleni ardına koymuyorlar. Türkiye'de zora geldikleri zaman, 'Banane ya!.. Ben paramı alıyorum...' diyorlar.

_"Hiçbirisini beğenmiyorum" dediniz ama mevcut forvetler içinde kimi oynatırsınız? Mesela 'Kezman mı, Semih mi' diye sorsam?

İkisini de gönderirim. Onlar varken 'golcüsü var' zannediyor çünkü Fenerbahçe!..



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 İtiraz eden yok   / 25-09-2007
 Ders çıkarmış   / 20-09-2007
 Hiç yakışmıyor   / 19-09-2007
 Yürekli Kalli   / 18-09-2007
 Tatile gitmişler!   / 29-08-2007
 Yeni başlıyor   / 28-08-2007
 Voleybola bakan yok   / 23-08-2007
 Hilmi Ok nerede?   / 22-08-2007
 Büyük cesaret   / 21-08-2007
 En iyisi G.Saray   / 15-08-2007


 
Samimi değiller
Beşiktaş'la alakası yok
Bakansız da oluyor
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Appiah' a acımadı
SAKATLIĞI olmamasına rağmen...
Polat' tan tam destek
G.SARAY Başkan Yardımcısı...
Zirveye pençe
"Önemli olan bizim gol atmamız...
Doğan' a destek
Yöneticileri tek tek arayan...