Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
İnançları kalmamış

Zico samimiyetle bir şeyler yapmak istiyor ama Fener taraftarları ile futbolcularının Zico'ya inancı kalmamış
Fenerbahçe'de her şeyi yapan kişi Aziz Yıldırım. Nasıl Aziz Yıldırım iyi oluyor da her şey kötü oluyor?
enüz ideal kadrosunu oluşturamayan Zico, Çaykur Rize karşısında bu defa takımın sistemini değiştirdi ve Fenerbahçe'yi 3-5-2 dizilişi ile sahaya sürdü. Ancak bu da sarı-lacivertli takımın kötü futbolunu değiştirmedi. Fenerbahçe'deki sorun nedir? Zico 3-5-2'ye dönerek doğru düşünüyor aslında. Çünkü Fenerbahçe'nin kanat oyuncusu yok. Uğur Boral ile Roberto Carlos'u arka arkaya denedi olmadı, şimdi Roberto Carlos'u hem bek, hem forvet gibi, 3-5-2'nin imkanları içinde kullanmaya çalışıyor. Ama bu maçta gördük ki Roberto Carlos ileriye gitti mi, arkası bomboş. Onun tarafı koridora döndü. Yani ya adam henüz hazır değil, ya da fiziği yeterli değil, yaşı nedeniyle... Zico samimiyetle bir şeyler yapmak istiyor. Ben deneme, araştırma yapan hocaları severim. Ama mesele o değil. Mesele başka. Fenerbahçe ile Zico arasındaki ipler kopmuş. Fenerbahçe tribünlerinin yarısından fazlası, 'Fener yenilse de Zico gitse' diye bakıyor. Bu hale gelmiş. Bugün gazetelerde okuyorum, Aziz Yıldırım tribünlerden bağırıyor 'Semih'i oyuna sok' diye... Semih'i oyuna Aziz Yıldırım mı soktu, Zico mu soktu! Bu hale geldikten sonra bir hocadan hayır gelmez. Bitti... Ama Aziz Yıldırım bu... Mustafa Denizli niye rezil oldu Fenerbahçe'de, şampiyon yaptığı halde takımı... Çünkü göreve geldiği zaman 1. hafta, antrenman yapıyor Fenerbahçe... Telefon ediyorlar; "Yönetim kurulu toplantısı bitti, yöneticiler oraya geliyor" diye. Mustafa Denizli diyor ki, "Geri dönsünler. Ben antrenmana yönetici almam." Böyle başladı. Sonra ne hale geldi!

HERKESİN İŞİ BİTTİ
Sonra "Takımı ben şampiyon yaptım" dediği zaman Aziz Yıldırım gülerek, "Sen mi yaptın" karşılığı veriyor ve Fenerbahçe'deki işi bitiyor... Zaten işi bitmeyen adam kaldı mı Fenerbahçe'de!.. Aziz Yıldırım, nabzına göre şerbet veren, Azizsilinleri yedikçe, 'Allah'a şükür' diyen bir teknik direktör arıyor. Ama Fenerbahçe'nin Aziz Yıldırım'ı değiştirme imkanı yok. Çünkü ilah haline getirmiş onu kutsal ittifak medyası. Aziz Yıldırım'a kimse bir şey söylemiyor; Fenerbahçe'de her şey kötü, Aziz Yıldırım'ın dışında! Böyle bir şey olabilir mi? Bütün o her şeyi getiren Aziz Yıldırım. Yöneticiyi seçen o, teknik heyeti, futbolcuyu seçen o, taktiği seçen o.. Her şey o. Nasıl oluyor da Aziz Yıldırım iyi, diğer her şey kötü oluyor? Ama gerçekçi olalım Fenerbahçe, Aziz Yıldırım'ı değiştiremez. O zaman Zico'yu değiştirmek zorunda. Çünkü futbolcu inanmıyor Zico'ya... Öğrenci ile hoca arasında inanç zinciri koptuğu anda o takımdan hayır gelmez.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Tatile gitmişler!   / 29-08-2007
 Yeni başlıyor   / 28-08-2007
 Voleybola bakan yok   / 23-08-2007
 Hilmi Ok nerede?   / 22-08-2007
 Büyük cesaret   / 21-08-2007
 En iyisi G.Saray   / 15-08-2007
 Fener karanlık   / 14-08-2007
 Korkusu yok   / 08-08-2007
 Amacı başka   / 07-08-2007
 Güvenen alır   / 01-08-2007


 
Yürekli Kalli
İnançları kalmamış
Hiçbir önem taşımıyor
Beşiktaş'ın iddiası yok
Yarın
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Borçluyuz
"Fenerbahçe' yi geçen sezon...
Aslan Kral
1-0 Sarı-kırmızılı...
Tekrar oynayalım
Nizami golleri iptal edilen...
Suçlu Doğan
Trabzonspor Genel Sekreteri...