Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
En iyisi G.Saray
Fenerbahçe, Galatasaray gibi oynasa, 4-0 kazansa, o golü de Lincoln değil Roberto Carlos atmış olsaydı Türkiye bugün hâlâ onu konuşuyor olurdu Televizyon başındakiler, tribündekiler futbol seyretmek istiyor. Lincoln topu aldı mı sürekli yerde. Hakemlerin buna dikkat etmesi lazım


Galatasaray, Çaykur Rizespor'u 4-0 mağlup etti ama futbolu yorumcuları pek memnun etmiş görünmüyor. Siz neler düşünüyorsunuz?
Bu oyunu Fenerbahçe oynasa, 4-0 kazansaydı, o golü de Lincoln değil, Roberto Carlos atmış olsaydı, cuma günü oynanmış olmasına rağmen bugün Türkiye hâlâ onu konuşuyor olurdu. Bu medyanın tarzı bu. Sezonun ilk maçında 4-0'lık bir skora ulaşmak güzel bir şey. Bu 4-0'a ulaşırken, şöyle bir maça baktığın zaman Rizespor'un yarattığı bir tehlike yok. Yani 'şunu atsaydı' diyeceğimiz bir pozisyon yok. Demek ki savunmada da iyi oynamışlar. Maçın istatistiklerine baktığınız zaman Galatasaray yüzde 70, Rizespor yüzde 30. Demek ki orta sahada da iyi oynamışlar.
4 gol atmışlar, demek ki hücumda da iyi oynamışlar. Genel olarak sezon başı için bundan daha güzel bir tablo olmaz. Oyun fevkalade mükemmel miydi, değil!.. Eksikler var, gelişecek, yerleşecek. Ama sezonun açılış maçı; Fenerbahçe'ye, Beşiktaş'a göre kat kat daha iyi. Hem futbol bakımından, hem skor bakımından...

TALİMAT ALMIŞLAR

_Lincoln için neler söyleyeceksiniz. Attığı gol ve futbolu ile yararlı olacağını gösterdi ama tekmelerden çok çekecek gibi..
Lincoln için hayat zor. Anlaşıldı. Rize, Lincoln'ü durdurmak için her şeyi yaptı. Talimatı almış bir takım vardı. Ayağını kıran bir tekme yemedi belki ama o kadar çok tekme yedi ki sonunda dayanamadı. Burada hakemlerin zaafı ortaya çıkıyor. Lincoln'e arka arkaya 5 tekme atıldığı zaman artık kartını çekeceksin. Zaten FIFA bunu hakemlere söylüyor: 'Maçı 10 dakika seyredin, eğer takımlardan birisinin, rakibi ya da rakibinin belli bir oyuncusunu oynatmama gibi bir niyeti varsa kartınızı çıkarın. Televizyon başındakiler de tribündekiler de futbol seyretmek istiyor. Antifutbol seyretmeyi değil.' Lincoln topu ayağına aldı mı yerde, çalım attı mı yerde, depar attı mı yerde!.. Şimdi sen bunu seyredersen, düdük çalıp faul verirsen hakemlik yapmış olmazsın. 60 tane faul çaldın Lincoln'e, ne işe yarıyor!.. Ben oraya faul seyretmeye gelmiyorum ki, ben oraya futbol seyretmeye geliyorum. Galatasaray, Lincoln'e 'faul atışı kazandırsın' diye o kadar para vermedi. 'Oyun kursun' diye alındı ama oyun kurmasına izin verilmiyor. Artık her maçta bunu görüyoruz. Türkiye'de hakemlerin Lincoln'e karşı yapılan kasti faullerde çok dikkatli olması lazım. O faulün ille de kırıcı, parçalayıcı, adamın spor hayatını bitirici olması gerekmiyor. Kasıt olduğuna inandığı anda kartı çıkarması lazım.

_Hasan Kabze ve Necati'nin gönderilmesinin ardından forvet arayan Galatasaray, PSV'nin golcüsü Kone'yle yakından ilgileniyor.
Galatasaray'a bir golcü lazım. Bu açık. Ümit Karan bir form adamı. Formda ise iyi. Formda değilse takım 10 kişi oynuyor. Rize karşısında sahada yoktu. Gidenler Necati ve Hasan Kabze de büyük bir takımın forveti değil. Galatasaray'ın Hakan'dan başka bir forveti yok. Eğer Avrupa'da devam ederse Hakan'ın da yaşı, fiziği yeterli olmayabilir. Galatasaray'ın muhakkak bir golcüye ihtiyacı var. Bu Kone de olabilir, başka biri de olabilir.

FENER'İN ŞANSI AZ
_Beşiktaş, Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi için Galatasaray ve Erciyes UEFA Kupası için mücadele edecek. Hangi takımdan daha umutlusunuz?
Galatasaray dışında umutlu olduğum yok. Diğerlerinin hem rakipleri zorlu, hem de kötü durumdalar. Erciyes'in hiç şansı yok, Fenerbahçe'nin şansı az. Beşiktaş yarı yarıya, Galatasaray'ın ise turu geçmesi lazım. Hem rakip açısından, hem hazırlık açısından Galatasaray en öndeki Türk takımı görünümünde.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Fener karanlık   / 14-08-2007
 Korkusu yok   / 08-08-2007
 Amacı başka   / 07-08-2007
 Güvenen alır   / 01-08-2007
 Alex'i katlar   / 31-07-2007
 RTÜK niye var?   / 25-07-2007
 Eksikleri çok   / 24-07-2007
 Büyük skandal   / 18-07-2007
 Uslu duramaz   / 17-07-2007
 G.Saraylı değil   / 11-07-2007


 
En iyisi G.Saray
Ay-yıldız olsun yeter
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Lig&Kupa kolay
"Şampiyonlar Ligi' ni kazanmamız...
Sona doğru
Kone henüz ikna edilemezken, Adnan...
Sürpriz atak
Belçika Ligi' nde Westerlo...
Şaşırtan istek
"Elbette ceza verilecek. Ancak...