Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Kaptanın bir bakışı yeterdi

Ümit Özat ve Tuncay'ın ayrılmasından sonra Fenerbahçe'de kaptanlık bandı Semih'e verildi ama arayışlar devam ediyor. Alex, Roberto Carlos ve Tümer'in isimleri geçiyor. Siz tercihinizi kimden yana kullanırdınız? Kaptanlık son yıllarda bir kol bandına dönüştü. Evvelce kaptanlık bandını takan o takımın lideriydi. Özellikle, ben gazeteciliğe başladığım dönemlerde, takımın teknik direktöründen sonra ikinci adam kaptandı. Bu kadar ağırlığı vardı. Şimdi o ağırlığı bitirdiler. Yani pek çok takımın kaptanını vatandaş bilmez bile. Sahada kolunda görmedikten sonra. Kaptanlık verilmez. Mesala Hagi, hayatında koluna kaptanlık bandı takmadı. Ama oynadığı her maçta Galatasaray'ın kaptanıydı ve tribünler de onun kaptan olduğunu biliyordu, takım da onun kaptan olduğunu biliyordu. Kaptanlık bir vasıf. Fenerbahçe'de oynamayan Semih'ten kaptan olur mu? Belki de çocukta o vasıflar vardır, bilemiyorum! Ama son 5 dakikada oyuna giren adam Fenerbahçe'nin kaptanı olur mu? Yani öbür futbolcuların saygısını kazanacak, şöyle dönüp baktı mı, dinlenecek... Baba Hakkı öyleydi, Baba Gündüz öyleydi, Baba Recep öyleydi. Semih dönüp bakacak da arkadaşlarına ya da tribünlere!.. Türkiye'de kaptanlık bitmiş. Dolayısıyla herkes olabilir. Maçtan önce 'Sen tak' diyorlar o da takıyor.

ARDA BİLE OLABİLİR
_Bandın sürekli el değiştirmesi, saha içinde eskisi kadar istikrarlı futbolcuların olmamasından da kaynaklanıyor olabilir mi?
Profesyonellik de işin içine girdi. Eskiden bir futbolcu Galatasaray'da, Beşiktaş'ta veya Fenerbahçe'de başladı mı orada bitirirdi. Bir iki istisna dışında. O zaman da zaten kaptan vasıfları olan, o yıllar içinde kendini ortaya koyar ve takımın kaptanı olurdu. Ona kaptanlığı vermezlerdi, o kaptan olurdu. Şimdi tabii futbolcular kulüplerde o kadar kalmıyor. Semih'e 'Kaptansın' demelerinin en önemli sebebi, şu takımın en eskisi olması. Ümit Özat'ın Fenerbahçe'ye gelişi daha dün. Bir takımda artık 2-3 sene oynadın mı, bir takımın eskileri arasına girebiliyorsun. O kadar hızlı değişimler var. Seneye Galatasaray'da kaptanlık için Arda'nın ismi geçebilir. Eski düzen içinde Arda'nın kaptanlığa gelmesi en az 5-6 sene gerektirirdi.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Büyük skandal   / 18-07-2007
 Uslu duramaz   / 17-07-2007
 G.Saraylı değil   / 11-07-2007
 Kim yaptı şovu!   / 10-07-2007
 Ateşçi gitti   / 27-06-2007
 Affettirmez   / 26-06-2007
 Güldürmesin   / 20-06-2007
 Rüştü geç kaldı   / 19-06-2007
 Lüksü kalmadı   / 13-06-2007
 Süreyya sakat falan değil!   / 13-06-2007


 
Eksikleri çok
Talu'ya izin vermez
Kaptanın bir bakışı yeterdi
Lincoln efsane oldu!
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Fener' in rakibi Luce
F.Bahçe, bir dönem Türkiye' de...
Hasan Şaş bomba gibi
Kalli' nin, "Ayağında çok top...
Rapor şartı
Kartal, West Ham' ın genç forveti...
Necati atağı
Bordo-mavililer, Feldkamp' la...