Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Eksikleri çok

Fenerbahçe, rakiplerinin hediye ettiği şampiyonluğu ciddi zannetti. Geçen seneyle ilgili iyi bir analiz yapılmadığı için eksikler kapatılmadı

Roberto Carlos takımın futbolunu yüzde kaç artıracaksa, Tuncay'ın eksikliği de o kadar azaltacak. Tuncay tek başına takımdı

3 büyük takım arasında iyi yönetilen yok. Fenerbahçe en kötü yönetilenlerden birisi. Çünkü Yıldırım, 'ben bilirim' deyip, kimseye bir şey sormuyor

Sabah yazarlarından Ömer Üründül, "Yönetim her şeyi toz pembe görüyor. Şampiyonlar Ligi ön elemesinde gerçekler ortaya çıkacak" derken, Hasan Şaş ise "Fenerbahçe'yi Fenerbahçe yapan futbolcular gitti" değerlendirmesi yaptı.
Fenerbahçe için gerçekten durum kötü mü? Fenerbahçe geçen sene çok kötü bir takımdı. Çok eksik bir takımdı. Takım değildi aslında ama rakipleri ellerinden gelen her şeyi yapıp, Fenerbahçe'ye şampiyonluğu armağan ettiler ve Fenerbahçe yönetimi de bu şampiyonluğu ciddi zannetti. Bu sezon daha çok seyirci getirmeye, itibar sağlamaya yönelik transferler yaptı. İşte Roberto Carlos transferi ile işi bitirdiğini zannetti. Ömer Üründül'ün uyarısı da doğrudur, Hasan Şaş'ın dedikleri de doğrudur.

TUNCAY YAMA KAPADI
Neyin ne olduğunu, sezon başlayınca, özellikle de Avrupa maçlarında göreceğiz. Fenerbahçe eksiklerinin hiçbirini tamamlamış değil. Ümit Özat gidip, yerine Roberto Carlos'un gelmesi takımın futbolunu yüzde kaç artıracaksa, Tuncay'ın eksikliği de o kadar azaltacak. 'Tuncay'ın eksikliği' derken futbol olarak ortaya koyduğu performanstan söz etmiyorum. Futbol olarak Fenerbahçe'ye gereken katkıyı sağladığını da iddia etmiyorum. Çünkü Tuncay zaten, Daum'dan başlayarak, Fenerbahçeli yöneticilerin kabul ettikleri, inandıkları bir adam değildi. Tuncay'ı saçma sapan yerlerde oynattılar. Daha doğrusu Fenerbahçe'nin nerede eksiği varsa, orayı yamadı, bir joker gibi kullandılar. Tuncay'ın yerinde başkası olsa küserdi, bırakırdı Fenerbahçe'yi. Ama Tuncay tam tersine Fenerbahçe'yi ateşleyen adam oldu. Yenilgiyi kabul etmeyen bir ruhu var. Yani hakem 90. dakikada düdüğü çalana kadar mücadeleyi bırakmıyor. Takım arkadaşlarının ve tribünlerin de bırakmasını engelliyor. Bu çok önemli, Fenerbahçe'de bu havada başka futbolcu yok. Fenerbahçe'yi Fenerbahçe yapan aslında Tuncay. Tek başına Tuncay. O da gitti.

_Bununla birlikte Alex ve Lugano henüz takıma katılmadı, Appiah sakat, Roberto Carlos ise hazır değil. Bu da herhalde Fenerbahçe'yi kısa vadede olumsuz etkileyecektir. Benim ölçüm Avrupa'da başarıya ulaşmaktır. Türkiye'yi Avrupa'da temsil edebilmektir. Alex'in Avrupa'da maçı yok. Ötekilerin Avrupa'daki halleri meydanda. Fenerbahçe bir Avrupa takımı olarak çok eksik. Yani bugünkü kadroda Roberto Carlos'u koyarsın bitti. Geri kalan hepsinin yerine adam bulunmalı aslında. Fenerbahçe'nin bomboş yerleri var. Kim kanat adamı Fenerbahçe'de, biri bana söylesin!.. Fenerbahçe'nin geçen senesiyle ilgili iyi bir analiz yapılmamış. Yapılmayınca da böyle oluyor.

MUKAYESE EDİLMEZ
_Önceki sezon şampiyon olan Galatasaray'ın durumuna düştüğünü söyleyebilir miyiz? Galatasaray'ın elinde Türkiye'nin en iyi kadrosu var. Galatasaray kötü yönetildiği için bu halde. Fenerbahçe'nin elinde çok kötü bir kadro var. Fenerbahçe ile Galatasaray'ı mukayese etmem. Geçen sene Galatasaray'dan iki tane takım yapardım, ikisi de Fener'in üstünde yer alırdı. Böyle bir kadrosu vardı Galatasaray'ın. Özhan Canaydın ve Gerets, Galatasaray'ın o kadrosunu piç etti.

_Bir internet sitesinde yapılan ankette "Kulübünü en iyi hangi başkan yönetiyor" diye sorulurken, yüzde 58 oy alan Aziz Yıldırım, en yakın rakibi Canaydın ve Demirören büyük fark attı. Siz hangi başkanı daha başarılı buluyorsunuz? O tür anketlere ben inanmam, katılmam da. Yani geçerim internetin başına; en iyi yöneten Hıncal Uluç çıkar. 3 büyükler içinde iyi yönetilen kulüp yok. Fenerbahçe, en kötü yönetilenlerden birisi. Çünkü Aziz Yıldırım, 'Her şeyi ben bilirim' diyor, kimseye hiçbir şey sormuyor. Her şeyi kendi yapıyor. Bu palavra, bu boş kadronun sorumlusu da o. Yıllardan beri Fenerbahçe, Türkiye'nin en iyi kulübü durumunda, maddi durumu en iyi, her bakımdan iyi ama Avrupa'da Fenerbahçe'nin esamesi okunmuyor. O zaman kimi kandırıyorsun!..

YILDIRIM'IN MEDYASI
_Buna karşılık Fenerbahçe'de herkes Yıldırım'dan memnun görünüyor. Türkiye'de şampiyonluğa oynadın mı herkes hayatından memnun. Bir de Aziz Yıldırım'ın kutsal medyası var. Kendi peşinde. 'Gururlanma padişahım; senden büyük Allah var' bile demiyorlar. Onun için memnun görülüyor. Yoksa ben Fenerbahçe camiasının göründüğü kadar mutlu olmadığını da biliyorum. Fenerbahçe'de çok iyi dostlarım var benim. Avrupa'daki skandallardan, yenilgilerden çok rahatsız olduklarını biliyorum. Geçen sene Galatasaray şampiyon oldu, ne oldu? Tromsö'ye elenmiş bir takım Türkiye'de şampiyon olsa ne olacak, olmasa ne olacak!



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Büyük skandal   / 18-07-2007
 Uslu duramaz   / 17-07-2007
 G.Saraylı değil   / 11-07-2007
 Kim yaptı şovu!   / 10-07-2007
 Ateşçi gitti   / 27-06-2007
 Affettirmez   / 26-06-2007
 Güldürmesin   / 20-06-2007
 Rüştü geç kaldı   / 19-06-2007
 Lüksü kalmadı   / 13-06-2007
 Süreyya sakat falan değil!   / 13-06-2007


 
Eksikleri çok
Talu'ya izin vermez
Kaptanın bir bakışı yeterdi
Lincoln efsane oldu!
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Fener' in rakibi Luce
F.Bahçe, bir dönem Türkiye' de...
Hasan Şaş bomba gibi
Kalli' nin, "Ayağında çok top...
Rapor şartı
Kartal, West Ham' ın genç forveti...
Necati atağı
Bordo-mavililer, Feldkamp' la...