Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Uslu duramaz
Mahmut Uslu, Ankara'da benim yakın arkadaşımdı. Ben onun hakkında bildiklerimi açıklarsam değil Fenerbahçe'de Türkiye'de duramaz Mahmut'un yapmak istediği belli ama Faruk Süren gibi saygın bir Galatasaray Başkanı 'kapat ağzını' diyeceğine balıklama bu tuzağa düşüyor Bir yandan başbakan üzerinden baskılarla Seyrantepe'yi durdurmaya, öte yandan bu tür dedikodularla Galatasaray'ın hızını kesmeye uğraşıyorlar


Polat'ın "Bizi kıskanıyorlar", "Seyrantepe'yi Fenerbahçeliler engelliyor" sözlerine, Uslu'nun yanıtı sert ve biraz da tehditkar oldu. Bu tür atışmalar ezeli rekabetin bir gereği midir?
Mahmut Uslu, uzun süre Ankara'da benim yakın arkadaşımdı. Ben Mahmut Uslu hakkında bildiklerimi açıklarsam Fenerbahçe'de değil, Türkiye'de duramaz. Açıklayayım mı Mahmut? Böyle bir konuşma olabilir mi? Dünyanın en çirkin lafı: "Ben biliyorum. Bir açıklarsam." O zaman açıkla... Sıkıyorsa açıkla... Ama açıklamayıp, böyle çamur atacaksın, iğrenç iddialarda bulunacaksın ve de Faruk Süren gibi saygın bir Galatasaray Başkanı da bu tuzağa balıklama düşecek.
Mahmut Uslu'nun yanında yer alıp, Adnan Polat'ı yerden yere vuracak. İnanamadım.


TETİKÇİLİK YAPIYOR
Mahmut'un yapmak istediği belli ama gelişmelere bakıyorum: Mahmut amacına ulaşmış. Çünkü bir yanda kutsal ittifak medyası onu göklere çıkarırken, öte yandan Faruk Süren bu tuzağa düşüyor. Faruk Süren ki ortaya çıkıp, 'Mahmut Uslu halt ediyor. Galatasaray'ı karıştırmaya uğraşıyor. Biz birbirimizi çok eleştiririz ama böyle durumlarda kenetleniriz. Kapat ağzını Mahmut' demesi gereken bir adam... Ondan böyle bir açıklama beklerdim. Ama Adnan'a karşı içinde birikmiş, kinler, nefretler, öfkeler varmış. İşaret bekler gibi bunları kustu. O zaman Adnan'ın "Galatasaray'daki gelişmeleri, dehşetle, korkuyla izleyen Fenerbahçe, bizim önünümüzü kesmek için bunu yarattı" sözleri doğru. Bu havayı yarattılar.

Süren'in bu kadar büyük bir tepki göstermesi, Polat'ın söylemiş olabileceğini düşünmesinden kaynaklanmış olabilir mi?
Mahmut Uslu'nun Fenerbahçe'nin nasıl büyük bir tetikçisi olduğunu bütün dünya biliyor. Bir Galatasaraylının, hem de böyle bir tetikçiye, gerçekten öyle düşünse bile, açık verecek ifadelerde bulunması mümkün mü? İki konu var: Ya Mahmut yalan söylüyor ya Adnan, Mahmut'u işletmiş, alay etmiş onunla. Mahmut da bunu ciddi zannetmiş.

Uslu, 'açıklarım' deyip açıklamadı ama basında Polat'ın "Yan hakemleri ayarlayın, Ulusoy'u bağlayın. Bizim gibi 4 sene üst üste şampiyon olursunuz" dediği ileri sürüldü.
Bunlar tipik Mahmut numaraları ya!.. Medyada kaç tane adamı olduğunu bana saydırmayın şimdi... Aynen Mahmut Uslu gibi konuşuyorum: Kaç kişi Mahmut'un emriyle hareket ediyor ben biliyorum... Televizyona çıkıp böyle deyip, arkadan kulaklara da istediğini fısıldarsın. Yani iki kişinin arasında geçmiş bir konuşmayı gazeteci, Adnan Polat'tan öğrenmemişse kimden öğrenmiş olabilir? O kadar açık ki!.. Amerikalıların bir lafı var: "Bir asansörde iki kişi varsa ve içlerinden birisi yellenirse kimin yellendiğini ikisi de bilir." Burada yellenen belli.

DEHŞETE KAPILDILAR
O dönemi düşündüğünüzde; yan hakemlerin Galatasaray'a bir ayrıcalığı söz konusu muydu?
Sonunda UEFA şampiyonu oldu Galatasaray. Sonunda Süper Kupa'yı kazandı ve de bu yolda Tromsö gibi dandik takımlarla oynamadı. İki Alman, iki İtalyan, iki İngiliz, iki İspanyol takımını geçti. Yani Avrupa'nın en büyük 4 liginden ikişer takımı geçerek o sona ulaştı. Şimdi sen bu takımın Türkiye'de hakemlerle şampiyon olduğunu iddia ediyorsan, 'çok zavallısın' demektir. Galatasaray'ın geçen seneki durumu felaketti. Fenerbahçe de bu duruma bayılıyordu. Yani şu kötü, eksik, gedik Fenerbahçe bile geçen sene şampiyon olduktan sonra meydanda Galatasaray'ın hali... O Galatasaray 'böyle devam etsin' istiyorlardı ama Adnan Polat işlere el koyup da durumların düzelmeye başladığını görünce dehşete kapıldılar. Bir yandan Başbakan üzerinden baskılarla, Seyrantepe'yi durdurma çabaları, öte yandan bu tür dedikodularla Galatasaray'ı birbirine düşürme çabaları... Galatasaray'ın hızını kesmeye uğraşıyorlar.

TANIMAYA ÇALIŞIYOR
Galatasaray yenilerin yer almadığı 3 hazırlık maçında 2 galibiyet bir beraberlik elde etti. Başlangıç için bu sonuçlar 'iyi' diyebilir miyiz?
Bana sorarsan, bizim Galatasaray'ı tanıma maçları değil bunlar, Feldkamp'ın Galatasaray'ı tanıma maçları. Eskilere bakıyor. Şuna bakıyor tahmin ediyorum: Bu kadro mu başarısız, bu kadro başarısız mı kullanıldı. Yani sporcularda mı kabahat, yönetimde mi, onu anlamaya çalışıyor. Daha bir süre Feldkamp'ın arayışları devam edecek. Feldkamp'ın Galatasaray'ını biz ligler başladıktan sonra, eylül sonu falan, görmeye, tanımaya başlayacağız.

Yenilerin, 'kulübe gelir getirmek amacıyla İstanbul'da oynanacak hazırlık maçlarına saklandığı' şeklinde yorumlar var.
Hayır, hayır. Feldkamp böyle oyunlara gelmez. Feldkamp eskiler hakkında bir karar vermek zorunda. 32 kişi ile lige başlayacak hali yok. Bunları takımda hantal olarak tutmanın da manası yok. Üstelik bunlardan para da kazanacak. Paraya da ihtiyacı var Galatasaray'ın. Yenileri zaten kendisi seçti. Onları tanımasına ihtiyacı yok. Eskiler hakkında fikir sahibi olmak, yanlış yapmamak istiyor. Onun için eskilere görev veriyor.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 G.Saraylı değil   / 11-07-2007
 Kim yaptı şovu!   / 10-07-2007
 Ateşçi gitti   / 27-06-2007
 Affettirmez   / 26-06-2007
 Güldürmesin   / 20-06-2007
 Rüştü geç kaldı   / 19-06-2007
 Lüksü kalmadı   / 13-06-2007
 Süreyya sakat falan değil!   / 13-06-2007
 Kıskandım   / 12-06-2007
 Bu ne rezillik!   / 06-06-2007


 
Uslu duramaz
Yıldırım'dan kaçtı
Sergen aklına gelir miydi!
Süren düşer Kalli düşmez
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Semih' te sorun yok
ST. Pölten maçının 44' üncü...
Biz karşılarız
Yönetim, Real' le pazarlığı...
Cole' de son tango
3 milyon pound önerilen Carlton...
Tolga' ya kanca
Teknik direktör Ziya Doğan' ın...