Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Tanjeviç'in seçimi doğru

Daha önce Basketbol Milli Takımı'na seçilmediği için eleştirilen Hidayet ve Mehmet bu sefer kadroda. Tanjeviç'in seçimi doğru mu? Geçen defaki Hidayet ve Mehmet'in kadroya çağrılmasını engelleyen kişiyi herkes biliyor; Doğan Hakyemez'di. İşleri o berbat etmişti. Bu yüzden çok eleştirilmişti. Eleştirenlerin başında ben de vardım. Biz Dünya Şampiyonası'ndan çok daha başarılı dönecekken Doğan'ın tatsız tutumu yüzünden eksik takımla gittik. En güçlü adamlarımız varken. Doğan gidince daha aklı selim çalışmaya başladı Tanjeviç. Tanjeviç'in bir yanı daha var; (O da eleştirilmişti ama bu defa ben Tanjeviç'in yanında yer almıştım) gençleri oynatmak.
Yani olgunları yetiştirip, oynatırken gençleri de ihmal etmeyen bir yanı vardı ki her antrenörde olması gereken bir özellik bu. Gençleri de çağırmaya başlamıştı. O zaman Doğan'ın etkisiyle büyükleri ihmal etmeye başlamıştı. Şimdi kendi kafasına göre yapıyor.

KEREM ELEŞTİRİLMİŞTİ
_Real Madrid'in şampiyon olmasında büyük pay sahibi olan oyun kurucumuz Kerem Tunçeri'nin Milli Takım'a çağrılmayışını nasıl karşıladınız? Kerem'i çağırıp, çağırmaması tamamen onun kendi kişisel yorumudur. Bu yüzden eleştirmiyorum Tanjeviç'i ben katiyen. Çünkü Kerem oynadığı milli maçlarda bugün 'Kerem niye çağırılmadı' diyenler tarafından da eleştirilmişti. Kerem potanın altında aldığı topu atış süresinin bitimine 8-10 saniye kalana kadar elinden çıkarmayan, böylece takımın oyun kurmasını engelleyen bir oyun kurucu tipiydi. 'Kerem'i oynatmayın, topu Hido getirir, İbo getirir' diye ne yazılar, ne laflar edildi, ben gayet iyi hatırlıyorum. Kerem, Avrupa'da o sitilini değiştirdi mi değiştirmedi mi? Avrupa'daki koçlar onu başka türlü oynattı mı bilmiyorum. Ama Türk Milli Takımı'ndaki geçmişi Kerem'in 'Niye çağırılmadı' dedirtecek bir geçmiş değil. Tam tersine tekrar söylüyorum oynadığında fena halde eleştirilmişti.

HÜSEYİN NİYE YOK?
_Basketbolumuzdaki sıkıntı sizce nedir? Takıma başka kim alınmalıydı? Bizim oldum olası sıkıntımız oyun kurucu son zamanlarda. Şimdi anladığım kadarıyla Tutku'yu Ömer Onan'ı topu getirmesi için almışlar. Zaten oyun diye bir şey kurulduğu yok basketbolumüzde. Bizim oyun kurucudan çok topu hızlı getiren, topu çabuk oyuna sokan, şut için daha fazla zaman bırakan birisi lazım. Çünkü Kerem'in getirdiği gibi 8-10 saniye kala topu elinden çıkardın mı şutu acele atmak zorunda kalırsın. Zor pozisyonda şutu atmak zorunda kalırsın. Halbuki top oyuna 5-6 saniyede getirilirse geride kalan 15 saniyede daha rahat pozisyon bulma şansın kalacak. Mesala ben Kerem'den çok Hüseyin Beşok'un niye çağrılmadığının sorulmasını beklerdim. Çünkü 5 numara hâlâ yok. Görünüşe göre Memo ama o da dışarıdan oynayıp üçlük atmaktan hoşlanan birisi. Yapılan eleştirileri fazla ciddiye almıyorum. Aklı başında bir takım seçmiştir Tanjeviç. İyi de bir hocadır. Fenerbahçe'nin hocası olması da fevkalade yararlıdır. Çünkü bütün bir sezon çalışma imkânı olacak. Ayrıca Fenerbahçe gibi dışa açık bir takımın başında olması da avantaj, yani doğru yol bence. Yanlış yaparsa eleştiririz. Ama peşin peşin eleştirmeleri ben maksatlı buluyorum.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Güldürmesin   / 20-06-2007
 Rüştü geç kaldı   / 19-06-2007
 Lüksü kalmadı   / 13-06-2007
 Süreyya sakat falan değil!   / 13-06-2007
 Kıskandım   / 12-06-2007
 Bu ne rezillik!   / 06-06-2007
 Terim hatalı   / 05-06-2007
 Çarşı Grubu hesap sormalı   / 30-05-2007
 Aynı yanlış   / 29-05-2007
 Otorite yok   / 23-05-2007


 
Affettirmez
Tanjeviç'in seçimi doğru
Geleceği kurtarın
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Gol rekoru kıracağız!
"Roberto Carlos' un yapacağı muz...
Bağını sorma
Servet, Orkun, Barış, Serkan ve...
Gururluyuz
Beşiktaş' ın Fenerbahçe' den...
Rota Çakır
Mehmet Çakır' la el sıkıştığı...