Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Affettirmez

"Galatasaray Şampiyonlar Ligi Şampiyonu bile olsa Canaydın hatalarını affettiremez. Canaydın, Galatasaray'ın marka değerini yok eden kişidir"

"Lincoln'ün transferi Polat'tan ümidini kesenlere (ben de bunlar arasındayım) barışma fırsatı verir. Lincoln için kafamda soru işaretleri var"

"Galatasaray'ın elinde çok rahat şampiyon olacak kadro vardı. İki takım kursa ikisiyle de Şampiyonlar Ligi'ne giderdi. Ancak şampiyonluğu Fenerbahçe'ye hediye etti"

***

4 yılda 57 trilyona mal olacak Lincoln, Galatasaray'ı iyice borç batağına itip mali krizi tırmandırmaz mı?
Şimdi bir; ölmüş eşek kurttan korkmaz. Battı balık yan gider.
Galatasaray zaten borçlarını ödeme şeylerini aşmış. Borç yiğidin kamçısıdır. Manzarai umumiye budur. Efendim bunlar tabii dava eder. Galatasaray'ın tonla davası var. FIFA ve UEFA'da da itibarı kalmadı. O davalara bir tane daha eklenir ne olacak? Yani işin o yanı acıdır.

GÜVEN VERMİYOR Kİ
Yalnız ortada bir gerçek var, lig maçı dışındaki tüm maçlarının yayın haklarını alan Doğan Grubu, destek oluyor Galatasaray'a. Mesala Lincoln'ün transferinde istenen teminatta Galatasaray'ın teminatını kabul etmediler. Doğan Grubu'nun teminatı geldi, öyle kabul edildi. O gurupta çok iyi bir Galatasaraylı var: Mehmet Ali Yalçındağ. Sadece iş adamı olarak değil, yürekten de bir Galatasaraylı. Yani bu işte transferlerin kolaylanmasında Galatasaray yönetiminden çok Doğan Grubu'nun etkisi var gibi geliyor bana. Galatasaray'ın öbür borçlarını nasıl ödeyeceğini bilen var mı, yok! Lincoln'e gelince, onunla ilgili iki tane soru işareti var. Biri son zamanlarda bize karşı oynayan bir Brezilya takımı gördük. Yani on para etmez, eski Brezilya'dan eser olmayan bir Brezilya. Bu takımda dahi yok Lincoln. Bu nasıl büyük bir futbolcudur ki en kötü dönemini yaşayan Brezilya Milli Takımı'na dahi çağrılmıyor? Alex gibi. Soru işareti. İkinci soru işareti çalıştığı kulüplerle ve antrenörlerle itilaflı. Bu iki sorun Galatasaray camiasında da var. Birinci soruyla ilgili dün Mustafa Denizli ile beraberdim. Dedim ki 'Hocam nedir?' Dedi ki 'Lincoln, Brezilya futbolunun en büyüklerinden bir tanesidir. Niye Milli Takım'da yok? Çünkü Brezilya Milli Takımı'nı yöneten adam, meslektaşımız Kaka'lara, Ronaldinho'lara teslim olmuş. Onlar rahat oynasınlar, bildikleri gibi oynasınlar diye Lincoln gibi oyun kurucuyu istemiyorlar. O da onlara uyup çağırmıyor Lincoln'ü. Yoksa Lincoln'ün ölüsü bu takımda oynar.' Mustafa Denizli dünya futbolunu çok iyi takip eden iyi de bilen birisi. Onun bu sözleri önemli. Antrenörler ve kulüplerle anlaşmazlığa gelince, ben bu konuda el elden üstündüre inanırım. Yani başka yerde başarılı olamamış, itilaflı olmuş biri benim kulübümde başarılı olabilir mi? İyi idare edilir, iyi yönetilirse her şey olur. Bir örnek vereyim; Denizlispor, Fenerbahçeli Arif'i çöplükten aldı. Serseri, laf dinlemez, antrenmanlara gelmez, sabahlara kadar cafelerde, kulüplerde, bilmem nerelerde çapkın. Bu adamı Mustafa Denizli, milli takım düzeyine getirdi. Onun için, o ikinci endişeyi de ben Lincoln açısından taşımıyorum. Galatasaray yönetimi, Feldkamp gibi bir hocayla, Adnan Polat gibi tecrübeli bir yöneticiyle bu sorunları çözer gibime geliyor.

ŞAMAROĞLANI YAPTI
_Lincoln, Galatasaray Yönetimi ile küskün taraftarın arasındaki buzları eritecek bir transfer olacak mı? Bu transferler Adnan Polat'tan ümidini kesenlere, (ben de bunların arasındayım) yeniden Polat'la barışma fırsatı verir. Ama Özhan Canaydın, Galatasaray Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olsa bile kendini affettiremez. Canaydın, Galatasaray'ın marka değerini yok eden kişidir. Başkan, maçlara gelmekten korkacak durumlara düşmüştür. Galatasaray'ın bütün gurur duyduğu tarihi anıtlarını satmıştır. Fenerbahçe'nin şamar oğlanına dönmüştür, her branşta! Bu defa transferleri Adnan Polat'a bırakmasının sebebi de taktiklerinin içinde. Adnan Polat başarılı olursa "Ben arkasında durdum da başarılı oldu" diyecek aynen Fatih Terim'e yaptığı gibi. Başarısız olursa "İşte bütün kabahat ondadır. Onu gönderdim. Yeni bir sayfa açıyoruz" diyecektir, aynen Fatih Terim'e yaptığı gibi. Adnan Polat da bunların farkındadır. Ama iyi bir Galatasaraylı olduğu için farkında ola ola elinden geleni yapmaktadır. Bütün kış Adnan Polat'a Özhan Canaydın'a nasıl tahammül ediyorsun" diye soranlardanım ben. Anlaşılıyor ki Adnan Polat bütün hamlesini ligin sonunda yapmaya karar verdiği için her türlü zilleti bütün kış çekti. Sessiz sedasız ve lig biter bitmez Gerets'i şutlayarak ve transferlere başlayarak Adnan Polat'ın ne yapacağını herkese gösterdi.

ŞAMPİYON OLURLAR
_Bu transferlerle yeni sezonda Galatasaray şampiyon olabilir mi? Şimdi Galatasaray geçen sene, tekrar söylüyorum Türkiye'nin en iyi kadrosuna sahipti. Galatasaray iki tane 11 çıkarır, Gençlerbirliği OFTAŞ gibi iki takımla lige girer, ikisiyle de başa güreşir. İkisi de Şampiyonlar Ligi'ne gider. Öyle bir kadrosu vardı Galatasaray'ın. Hiçbir kadrosu olmayan Fenerbahçe'ye şampiyonluğu hediye etti Galatasaray. Onun için bu sene haliyle çok rahat şampiyon olacak bir kadro kuruyor Galatasaray. Çok da iyi bir hoca var işin başında. Kalli gibi bir futbol dehası var.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Güldürmesin   / 20-06-2007
 Rüştü geç kaldı   / 19-06-2007
 Lüksü kalmadı   / 13-06-2007
 Süreyya sakat falan değil!   / 13-06-2007
 Kıskandım   / 12-06-2007
 Bu ne rezillik!   / 06-06-2007
 Terim hatalı   / 05-06-2007
 Çarşı Grubu hesap sormalı   / 30-05-2007
 Aynı yanlış   / 29-05-2007
 Otorite yok   / 23-05-2007


 
Affettirmez
Tanjeviç'in seçimi doğru
Geleceği kurtarın
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Gol rekoru kıracağız!
"Roberto Carlos' un yapacağı muz...
Bağını sorma
Servet, Orkun, Barış, Serkan ve...
Gururluyuz
Beşiktaş' ın Fenerbahçe' den...
Rota Çakır
Mehmet Çakır' la el sıkıştığı...