Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Tanjeviç doğru karar
Fenerbahçe Basketbol Takımı'nın başına Tanjeviç'in getirilmesi çok doğru bir karar. Yönetimi kutluyorum Nerede Avrupa'da Fenerbahçe?.. Hesabı verilmeli Ben bile başında dursam bu takım şampiyon olurdu


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı'nı şampiyon yapan Aydın Örs'ün yerine, Tanjeviç'in getirilmesini nasıl karşılıyorsunuz? Fevkalade doğru bir karar. Fenerbahçe yönetiminin aldığı bu kararı kutluyorum ve tasvip ediyorum. Yıllardan beri biz kendi kendimizi kandırmakla meşgulüz. Özellikle Fenerbahçe'nin elindeki büyük imkânlara rağmen elde edilen yurt içi başarılarını kendi kendilerine yeterli görüyorlar, 'işte efendim şu kadar kupa aldık, bu kadar başarılı olduk.' Fenerbahçe'nin bütün imkânlarının arkalarında olması mükemmel. 1- Para imkânları. Seyirci ve isim. 2- Adli imkânlar. Fenerbahçe, bu ülkede basketbola yatırımı amaçlıyor. Artı Ülker'in olağanüstü maddi imkânları. Bunlar birleştiği zaman ben Avrupa şampiyonu bir Fenerbahçe isterim. Nerede Avrupa'da Fenerbahçe bu sene? Galatasaray'ı, Beşiktaş'ı, Ülker'in öbür piyonları deyince kimse alınmasın. Ülker ağırlığını Fenerbahçe'ye verdi. Beşiktaş ile Galatasaray'a da bir parmak bal çaldı. Onlar da buna razı oldular. İkinci ve üçüncü sınıf muameleye razı oldular. Fenerbahçe'nin piyonları oldular bu sene. Figürasyonu oldular. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ı yendi oldu sonunda. Halbuki Ülker'in A, B ve C takımlarını yendi. Esası o! Efes Pilsen yıllardan beri çok büyük yatırımlar yaptığı halde kötü. Yanlış yönetildiği, ısrarla yanlış yönetildiği için hiçbir şeyi olmayan Efes'i yenmeyi bu defa yeterli görmedi Fenerbahçe. Fenerbahçe artık karşılığının bu olmadığının farkında. Türkiye'de şu takımın yenmeyeceği rakip yok ki. Ben de bu Fenerbahçe'nin başında dursam şampiyon olurdu.

TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ
Kimse de durmasa şampiyon olurdu. Rakip yok ki Türkiye'de! Ama Avrupa'da nerede Fenerbahçe? Şimdi bunun hesabını birisinin vermesi lazım. Fenerbahçe bir de jest yaptı "Basketbol organizasyonunun başına geç" dedi Aydın Örs'e ama "Antrenör olarak seni yeterli bulmuyoruz" dediler. Şimdi öbür taraftan Tanjeviç'in gelmesi de doğru bir karar. Hem Türkiye için hem de Fenerbahçe için doğru. Neden? Tanjeviç pahalı bir hoca. Avrupa'nın önde gelen isimlerinden bir tanesi. Ücreti doğrudan doğruya Türkiye Basketbol Federasyonu, yani Türk halkı ödüyor. Bunun karşısında Tanjeviç senede en fazla 1 ay çalışıyor. 11 ay yatıyor. Bir defa hoca körlenir böyle bir çalışma temposuyla ki aldığı parayı da hak etmez. Bu koşullarda bir basketbol takımının başında koçluğa devam etmesinde fayda var. Bu kulüp takımının Türkiye'de olmasında da büyük fayda var. Çünkü Türk basketbolunu izleyecek bir sene ve Türkiye'yi çalıştıracak. Uzaktan kumanda Rusya'da CSK'nın hocası olup Türk Milli Takımı'nı çalıştıramaz. Çünkü o zaman ömrünü Moskova'da geçirmesi lazım. Türkiye'de bir takım çalıştırmasında fayda var. Bu takımın en üst düzeydeki Fenerbahçe olmasında da fayda var. Çünkü devamlı Avrupa'da uluslararası boğuşacak. Bunun Türk Milli Takımı'na yansıması da çok daha iyi olacak. Ve federasyonun vereceği paranın yarısını da Fenerbahçe verecek. Paylaşılacak bu paralar. Yani neresinden bakarsan bak doğru bir karar. Gerek federasyon gerekse Fenerbahçe bu konuda doğru karar verdiler. Kafalarında federasyona ve Fenerbahçe'ye muhalefetten başka bir şeyleri olmayan insanlar karalıyorlar. O zaman da inanırlılıklarını yitiriyorlar. Okur da geri zekâlı değil. Anlıyor ki bunların amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Düne kadar "Aydın Örs,, Tanjeviç'in yanına gelsin" diyenler bugün Aydın Örs'ün yerine Tanjeviç niye geliyor derlerse ben buna hayretle bakarım. Doğru karardır.

POTA F.BAHÇELEŞEBİLİR
Milli Takım hocasının Fenerbahçe'yi çalıştırması basketbolumuzu olumsuz etükilemeyecek mi? Basketbol Federasyonu açıkça Fenerbahçe'nin kontrolü altındadır. Turgay Demirel'i Aziz Yıldırım'ın seçtirdiği biliniyor. Bizzat meşgul oldu kulislerle ve Turgay Demirel, Aziz Yıldırım'ın sözünden çıkmaz. Beko Ligi, ligin adı. Beko kimin? Ali Koç'un. Şimdi Milli Takım'ın hocası Tanjeviç, Fenerbahçe'nin hocası. Ligde Fenerbahçe'nin dışında rakip olacak takım var mı? Yok! O zaman Türk basketbolu Fenerbahçelileşebilir. Benim yazarlarımın, uzmanlarımın dikkat etmesi gereken konu bu. Kötüye kullanırsan olumsuz olur. Medya niye var? Kötüye kullanılmasını engellemek için. Ama dersen ki "Bu medya zaten Aziz Yıldırım'ın sözünden çıkmıyor" diye o zaman bırak Aziz Yıldırım yönetsin. Hiç olmazsa tek kafadan yönetilir. Daha iyi olur. Kaos olacağına!



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lüksü kalmadı   / 13-06-2007
 Süreyya sakat falan değil!   / 13-06-2007
 Kıskandım   / 12-06-2007
 Bu ne rezillik!   / 06-06-2007
 Terim hatalı   / 05-06-2007
 Çarşı Grubu hesap sormalı   / 30-05-2007
 Aynı yanlış   / 29-05-2007
 Otorite yok   / 23-05-2007
 Büyük ihanet   / 22-05-2007
 Polat'ın suçu   / 16-05-2007


 
Rüştü geç kaldı
Melih Gökçek'e kıyak yaptılar
Fatih Terim'e yakışmıyor
Tanjeviç doğru karar
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Carlos izdihamı
Fenerbahçe' nin süper transferi...
Palacio da listeye alındı
FORVET hattını garantiye almak...
Yönetimi 2' ye böldü
Milli kalecinin alınmasına sert...
Ve Djokaj Freiburg' da
Trabzonspor uzun zamandır elden...