Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Özel bir adam
Şampiyonlar Ligi'nde 100'ün üzerinde maça çıkan beş futbolcudan biri... Ortaları ise adeta "adrese teslim" futbolcu... İstikrarlı, hırslı, iddialı. Pozitif enerjisi, neşeli tavırlarıyla sempatik biri. F.Bahçe yeni liderini bulmuş gibi görünüyor...


Oözel bir adam... Dünyada Şampiyonlar Ligi'nde 100 maç üzeri oynayan 5 oyuncudan biri. O, istikrar abidesi... Dünyada bu kadar iyi olup da , sadece 2 takımın, İnter ve arkasından tam 11 yıl Real Madrid formasını giyen başka bir kanat savunucusu yok. Türkiye liginin en iyi oyuncusunun bile maç başına isabetli orta yapma sayısı 2'yi geçmezken, o maç başına 5.5 iyi orta ile bu konudaki süperliğini de gösteriyor. O kritik gollerin adamı... F.Bahçe'nin en büyük derdi nedir yabancı oyuncularında? Avrupa kupalarında yeterince etkili olup gol atamamaları, öyle değil mi? Son 2 sezon hariç, her sezon Real'in Avrupa kupaları maçlarında mutlaka golü oldu Carlos'un.


AVRUPA'DA ÇOK ETKİLİ
O bir centilmen... F.Bahçe'nin çok az kimsenin farkında olduğu bir özelliği oldu son senelerde. O da sarı-lacivertli takımın Turkcell Ligi'nin en az faul yapan ve en az kart gören takımlarından olmasıdır. İşte Roberto Carlos bu anlamda tam Fener'e yakışan bir oyuncu olacaktır. Yılda gördüğü kart sayısı ortalama 5-6'dır ki bu da ortalama 6-7 maçtan bir tanesinde kart görmesi anlamına gelir. Bu rakam bir defans adamı için müthiş başarılı bir rakamdır. O hep tek olmuş... 3 kızı olan ailenin tek erkek çocuğu olduğu için ailede "el bebek, gül bebek" büyütülmüş. İnter'den başlayarak, bu sene haricinde tam 11 yıl, her sene hep 30'un üzerinde maç oynadı ve mutlaka gol attı. O hedeflerin adamı "Futboldan emekli olunca yarış atı yetiştiriciliği yapma" isteği, onun ne kadar yarışmacı ruhu içinde olduğunun bir başka göstergesi. O sempati deposu... Brezilyalı doktor arkadaşlarım onu çok net tanımladılar: "Yumuşak başlı, etrafa neşe saçan, taraftarlarla çok sıcak ilişki kuran bir adam." Fener'e "Pozitif enerji" dolu bir profesyonel geliyor yani.

VOLEYBOL HASTASI
Ailesine çok düşkün ama karısından ayrılması onu yalnızlığa itti ve futbolunu çok etkiledi. 2 kızından sonra olan oğlunu elbette topçu yapacak. Geldiği ülkenin müzik ve yiyeceklerine hemen uyum sağlıyor. Ben eminim 3 gün sonra "Kebap ve çiğ köftesiz maçlara çıkmam abi" demeye başlayacak. Fener yönetimi bu arada derhal Caddebostan plajına voleybol ağı germeli. Çünkü sevimli bücür bir play voleybolu oynama delisi. Fenerbahçe, takıma sahip çıkacak, ağabeylik yapacak, sıkıntılı anlarda önderlik yapıp, ipleri eline alabilecek bir adam gelecek, eğer alırsa. Carlos sadece saha içinde değil, saha dışında da lider olabilecek bir adam. Ve bence sarı-lacivertlilere bir "yeni kaptan" geliyor. Sözün Özü: 'Dr. Gürkan Kubilay, Carlos Fener kan grubu uyuşur diyor.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Sudan sebepler   / 20-05-2007
 Gelecek sezon 4-4-2'nin olacak   / 18-05-2007
 Ak sütü kadar   / 14-05-2007
 Komplocular kabız oldu   / 11-05-2007
 "Tarpon durdu"   / 06-05-2007
 Sağduyuya çağrı   / 04-05-2007
 Spor bakanı   / 30-04-2007
 Yakubu'yu neden önerdim?   / 28-04-2007
 İkisi de kazandı   / 27-04-2007
 Gurbet avcısı   / 21-04-2007


 
Özel bir adam
20 yaşındakinden fazla koşuyorum
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

F.Bahçe günlüğü
Everest' e çıktılar...
El koy Başkan!
Bu son şansınız. Artık transfer...
SAS formülü
Beşiktaş Başkanı Yıldırım...
Stepanov ayrılıyor
Stepanov, Avrupa' da futbol...